Πολιτισμός

23/04/2015 - 18:37

Η Μυτιλήνη συναντά το Μιχαήλ Ταρκόφσκι

yle="text-align: justify;">Το Επιμελητήριο Λέσβου διοργανώνει τη Δευτέρα 27 Απριλίου 2015 και ώρα 19.00΄ στην «Αίθουσα Ιωάννης Παυλακέλλης», συνάντηση του κοινού της Λέσβου με τον μεγάλο Ρώσο Ποιητή και Συγγραφέα Μιχαήλ Ταρκόφσκι. Η εκδήλωση γίνεται σε συνεργασία με το Κέντρο Πολιτισμού και Ανάπτυξης AVANGARDE ΕΛΛΑΔΑ- ΕΥΡΩΠΗ – ΕΥΡΑΣΙΑ και τη στήριξη της Ρωσικής Πρεσβείας.

Η εκδήλωση αυτή έρχεται σε συνέχεια των επαφών που ξεκίνησαν πριν από μερικούς μήνες μεταξύ της Προέδρου του AVANGARDE κ. Σαράντη, της Αντιπρέδρου κ. Κριτσέφσκαγια και της Επιστημονικής Υπευθύνου του Κέντρου κ. Ευσταθίου από τη μια πλευρά, με τον Δήμαρχο Λέσβου κ. Γαληνό, τον Αντιδήμαρχο Καλλονής κ. Βέρο, τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Λέσβου κ. Μυρσινιά, την  Αντιπρύτανη του Πανεπιστημίου  κ. Μπούνια και τον Αντιπρύτανη κ. Συρόπουλο.

Η οικογένεια Ταρκόφσκι είναι εμβληματική για τον Ρωσικό και Ρωσόφωνο κόσμο με πολύ μεγάλη επιρροή στην πολιτιστική, πολιτική και οικονομική ελίτ της μεγάλης αυτής χώρας. Ο κ. Ταρκόφσκι και η σύζυγος του που κατά την παρουσία του στο νησί μας θα συνοδεύεται από την Αντιπρόεδρο του AVANGARDE κ. Κριτσέφσκαγια και την Επιστημονική Υπεύθυνο του Κέντρου κ. Ευσταθίου θα περιηγηθεί το νησί μας, που παρά τους τεράστιους αριθμούς των Ρώσων τουριστών που επισκέφτηκαν την Ελλάδα τα τελευταία χρόνια παραμένει παντελώς άγνωστο στο ρωσικό κοινό. Ο Συγγραφέας θα μεταφέρει τις εντυπώσεις του στα μεγάλα ρωσικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και θα αποτελεί την πρώτη γνωριμία της χώρας αυτής με τη Λέσβο, κάτι που θα συμβάλει στην προσπάθεια προώθησης του τουρισμού, ειδικά δε του θρησκευτικού στη Ρωσία και θα ενισχύσει τις ενέργειες που γίνονται για την αύξηση των εξαγωγών των προϊόντων μας.

Σημειώνουμε ότι η εφημερίδα ΑΥΓΗ είχε την περασμένη Κυριακή 3σέλιδο αφιέρωμα στο έργο και την προσωπικότητα του Μιχαήλ Ταρκόφσκι.

Το Επιμελητήριο Λέσβου έχει αναλάβει μια μεγάλη πρωτοβουλία να προσελκύσει επενδύσεις και να προβάλει τη Λέσβο και τη Λήμνο σε μεγάλες χώρες αξιοποιώντας και τις πολιτιστικές παρεμβάσεις. Προσπαθούμε να αξιοποιήσουμε πολιτιστικά, εμπορικά και εκκλησιαστικά  δίκτυα σε μεγάλες χώρες και αγορές με στόχο

α) την αύξηση του τουρισμού 

β)την εξεύρεση νέων αγορών, ή και ανάπτυξη παραδοσιακών  για τα βασικά μας αγροτικά προϊόντα, όπως το ελαιόλαδο, τα τυροκομικά, το ούζο και το κρασί.  

 Όλα αυτά προσπαθούμε να τα κάνουμε με ελάχιστο κόστος δεδομένων και των οικονομικών  δυσκολιών που αντιμετωπίζει ο επιχειρηματικός κόσμος των νησιών και συνεπώς και το Επιμελητήριο.

Θα ήταν παράληψη να μην ευχαριστήσουμε τον Α’ Γραμματέα της Ρωσικής Πρεσβείας κ. Βοσκρεσένσκι, ο οποίος είναι υπεύθυνος για τις ελληνορωσικές σχέσεις και εκτελεί παράλληλα χρέη Οικονομικού Ακολούθου για τη στήριξη που παρέχει στις πρωτοβουλίες του Επιμελητηρίου Λέσβου και των άλλων Φορέων μας, καθώς και στους Υπευθύνους του Κέντρου AVANGARDE για την αγάπη και την εμπιστοσύνη με την οποία περιβάλουν εμάς και τη Λέσβο.  

Το επόμενο χρονικό διάστημα το Επιμελητήριο Λέσβου θα αναπτύξει και νέες δράσεις που θα αφορούν όχι μόνο στην Ρωσία και στις παραδοσιακές μας αγορές στην Ευρώπη και στην Τουρκία, αλλά και συνεργασίες με άλλους Επιχειρηματικούς Φορείς από χώρες που αναδεικνύονται σε σημαντικούς οικονομικούς εταίρους της χώρας μας.

 

Μοιράσου το άρθρο!