Μυτιλήνη, Ιανουάριος 2017 - Θεατρικό Φεστιβάλ - Αναλυτικό πρόγραμμα

Δεν κάνουμε θέατρο για το θέατρο. Δεν κάνουμε θέατρο για να ζήσουμε. Κάνουμε θέατρο για να πλουτίσουμε τους εαυτούς μας, το κοινό που μας παρακολουθεί κι όλοι μαζί να βοηθήσουμε να δημιουργηθεί ένας πλατύς, ψυχικά πλούσιος και ακέραιος πολιτισμός στον τόπο μας.                                                         

                                                                                                              Κάρολος Κουν
 

 

Η ιδέα για ένα καινούργιο θεατρικό φεστιβάλ στην Μυτιλήνη εκεί στις αρχές  του 2017 είναι αλήθεια ότι μας εξιτάρει. Τούτο το νησί έτσι κι έτσι πάντα μας δημιουργούσε μια θετική αύρα που μετασχηματίζονταν σε άνεμο δημιουργίας, χειμώνα, καλοκαίρι. Έτσι μετά το περσινό θεατρικό φεστιβάλ-που σημείωσε ξεχωριστή επιτυχία και αγκαλιάστηκε θερμά από θεατές, φορείς κτλ-επανερχόμαστε με μια καινούργια πρόταση πολιτιστικής θεατρικής παρέμβασης. Εκτιμώντας και ευελπιστώντας συγχρόνως ότι θα τύχει της ίδιας αποδοχής. Μια και το καλλιτεχνικό διαμέτρημα των παραστάσεων ειλικρινά, είναι ιδιαίτερα υψηλό.        
                                                                                                                                       
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ
 
 
Σκηνοθεσία:  Γιώργος Βάλαρης  Πρωταγωνιστούν: Ζέτα Δούκα, Παναγιώτης Μπουγιούρης 
 
Πρωταγωνιστεί : Τάκης Χρυσικάκος, Κρητική λύρα - Τραγούδι : Γεωργία Νταγάκη
Κλασική κιθάρα : Χρυσόστομος Καραντωνίου
 
 
ΑΚΥΡΩΘΗΚΕ « ΛΩΞΑΝΤΡΑ» της Μαρία Ιορδανίδου, Σκηνοθεσία-θεατρική διασκευή Άννα Βαγενά. Πρωταγωνιστεί η Άννα Βαγενά  η παράσταση ακυρώθηκε
 
Σκηνοθεσία: Αυγουστίνος Ρεμούνδος. Παίζουν: Ερμόλαος Ματθαίου  Ερνέστος Βουτσίνος,  Έφη Καραγιάννη,  Αβραάμ Παπαδόπουλος
 
Σκηνοθεσία: Αντώνης Μποσκοΐτης
Παίζουν: Εύα Κουμαριανού - Αντώνης Μποσκοΐτης
 
24 Ιανουαρίου «ΜΑΡΑΝ ΑΘΑ» του Θωμά Ψύρρα, Θεατρική Διασκευή Δ. Αβδελιώδης. Με τη Γιασεμί Κηλαηδόνη
 
25  Ιανουαρίου «ΤΟ ΚΙΒΩΤΙΟ»   του Άρη Αλεξάνδρου, Σκηνοθέτης: Φώτης Μακρής, Κλεοπάτρα Τολόγκου. Παίζουν: Φώτης Μακρής
 
26 Ιανουαρίου « ΝΙΝΑ2» της Κάτιας Σπερελάκη, Σκηνοθεσία: Θέμης Μουμουλίδης. Ερμηνεύει η Κάτια Σπερελάκη
 
 
 
29-30 Ιανουαρίου “LACOCINIERA” του Eduardo Machado, Σκηνοθεσία: Λεωνίδας Παπαδόπουλος. Πρωταγωνιστούν: Αλεξάνδρα Παλαιολόγου, Μπάμπης Χατζηδάκης, Δώρα Θωμοπούλου, Μίλτος Σαμαράς, Μαρία Δερεμπέ Συμμετέχουν ακόμη οι: Απόστολος Μαλεμπιτζής, Ρένα Μαυροειδάκη, Παύλος Παυλίδης
 

 

Επίσης στα πλαίσια του φεστιβάλ το Σάββατο και την Κυριακή 21 & 22 Ιανουαρίου θα παρουσιαστούν οι παιδικές παραστάσεις

«ΣΟΛΟΜΩΝΤΕΙΑ ΛΥΣΗ» σε κείμενο και σκηνοθεσία του Γιάννη Καλαντζόπουλου και μουσική του Δημήτρη Λέκκα, με τους Χρήστο Γκουτσίδη, Δημήτρη Δάγκαλη, Ελένη Χρυσομάλλη, Ανδρομάχη Βουτσά, Βαλάντη Γαργάνη, Χριστόφορο Χριστοφορίδη (φιλική συμμετοχή)

και

 «ΜΑΓΙΚΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ» σε κείμενο Άκη Μητσούλη και σκηνοθεσία Παυλίνας Χαρέλα, με πρωταγωνιστές τους Μάριο Κωνσταντίνου, Χρήστο Γκουτσίδη και Παναγιώτη Αναγνωστόπουλο.

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

  • Την Κυριακή  22 Ιανουαρίου μετά το τέλος της παράστασης «Την λένε Εύα» θα πραγματοποιηθεί συζήτηση με την παρουσία της πρωταγωνίστριας Εύας Κουμαριανού
  • Την Δευτέρα 23 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί η προβολή του ντοκιμαντέρ ''Κατερίνα Γώγου - Για την αποκατάσταση του μαύρου''σε σκηνοθεσία   Αντώνη Μποσκοΐτη.
  • Την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου μετά το τέλος της παράστασης « Το Κιβώτιο» θα πραγματοποιηθεί  συζήτηση για τον συγγραφέα Άρη Αλεξάνδρου, με την παρουσία του σκηνοθέτη και ηθοποιού Φώτη Μακρή.
  • Την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου μετά το τέλος της παράστασης «Νίνα2» θα πραγματοποιηθεί συζήτηση, με την παρουσία της πρωταγωνίστριας Κάτιας Σπελεράκη
  • Την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου μετά το τέλος της παράστασης « Οιδίνους» θα πραγματοποιηθεί συζήτηση με την παρουσία του συγγραφέα του έργου  Θανάση Τριαρίδη, και των πρωταγωνιστών Λάζαρου Γεωργακόπουλου και Ευτυχίας Γιακουμή.

Καινοτομία σημαντική του φετινού φεστιβάλ αποτελεί  το «άπλωμά» του και εκτός Μυτιλήνης, σύμφωνα και με την επιθυμία του Δήμου Λέσβου. Έτσι, το Σάββατο 21 Ιανουαρίου θα παρουσιαστεί στο Πλωμάρι η θεατρική παράσταση «Οι Σιδεράδες», την Κυριακή 22 Ιανουαρίου η παιδική παράσταση «Μαγικοί Επιστήμονες» και την Τρίτη 24 Ιανουαρίου η θεατρική παράσταση «Το Κιβώτιο».

Τα εισιτήρια τιμώνται 13€ και υπάρχει μειωμένο εισιτήριο 10€ για φοιτητές, άνεργους, πολύτεκνους και ΑΜΕΑ.

Το εισιτήριο των παιδικών παραστάσεων είναι 8€ για τους ενήλικες και 5€ για τα παιδιά.

Προπώληση : Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης, Τ. 22510-37394

Πληροφορίες – Κρατήσεις: 2310-257218, 6974655664

 


 

--------

tips: Αναλυτικά πληροφορίες για κάθε παράσταση κάνοντας κλικ στη λέξη κλειδί: "Θεατρικό Φεστιβάλ 2017"

 

 

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ