Πολιτισμός

31/10/2014 - 16:01

Ολοκληρώθηκε η δράση για τις Μεταβυζαντινές εικόνες του Εκκλησιαστικού Βυζαντινού Μουσείου

style="text-align: justify;"> 
Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η δράση με τίτλο «Μεταβυζαντινές εικόνες του Εκκλησιαστικού Βυζαντινού Μουσείου της Ιεράς Μητροπόλεως Μυτιλήνης: η διάσταση του χρόνου», την οποία συνδιοργάνωσαν η 14η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων και το Εκκλησιαστικό Βυζαντινό Μουσείο της Ιεράς Μητροπόλεως Μυτιλήνης στις 26-27-28 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο του τριήμερου εορτασμού των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2014 με γενικό θέμα «Τα πρόσωπα του χρόνου».
Σκοπός της δράσης ήταν η προσέγγιση της διάστασης του χρόνου στην εικονογραφία των φορητών εικόνων μέσα από επιλεγμένα εκθέματα του Μουσείου. Ο χρόνος ενυπάρχει στις εικόνες είτε στο πλαίσιο της αφήγησης της ζωής των προσώπων που απεικονίζονται είτε με την παρουσία στοιχείων που αποκαλύπτουν ιστορικά δεδομένα. Επιλεγμένα εκθέματα έφεραν ειδική σήμανση και συνοδεύονταν από ενημερωτικά κείμενα.
Πραγματοποιήθηκαν στο Εκκλησιαστικό Βυζαντινό Μουσείο της Ιεράς Μητροπόλεως Μυτιλήνης θεματικές περιηγήσεις σε μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από αρχαιολόγους της Εφορείας και από τον π. Αντώνιο Κοντοπό, υπεύθυνο λειτουργίας του Μουσείου. Το Σάββατο 27 και την Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014 το ευρύ κοινό περιηγήθηκε με ελεύθερη είσοδο.
 

Μοιράσου το άρθρο!