Πολιτισμός

26/05/2015 - 06:39

Το Συμβούλιο της Μυτιλήνης στηρίζει το Beach Street Festival - Θα "σωθεί" η διοργάνωση;

Η χθεσινή δημοσίευση  του Lesvosnews.net για την ακύρωση του Beach Street Festival προκάλεσε την άμεση αντίδραση του Προέδρου Μυτιλήνης  κ. Πάνου Πίτσιου.  Σε ανακόνωση του το Συμβούλιο Μυτιλήνης δηλώνεις πρόθυμο να στηρίξει την όλη εκδήλωση:

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Με αισθήματα αγανάκτησης και οργής, μόλις πληροφορήθηκα από τα ηλεκτρονικά sites της Λέσβου, την οριστική αναβολή του διεθνούς καλλιτεχνικού φεστιβάλ “Beach Street Festival”, που επρόκειτο να διοργανωθεί στα Τσαμάκια της Μυτιλήνης από 9 έως 11 Ιουλίου 2015.

Πριν ακριβώς από μία ώρα (10:30 μ.μ. της Δευτέρας 25ης Μαϊου 2015), ολοκληρώσαμε τη συνεδρίαση του Συμβουλίου της πόλης της Μυτιλήνης, που πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία μου. Ένα εκ των βασικών θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, ήταν και η τελική έγκριση της εισήγησης διοργάνωσης του εν λόγω φεστιβάλ, όπως αυτή διαβιβάστηκε από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Λέσβου.  

Το Συμβούλιο της πόλης, όχι μόνο αποφάσισε ομόφωνα την έγκριση διοργάνωσης του νεανικού αυτού φεστιβάλ μουσικής και graffiti, αλλά υπερθεμάτισε για τη χρησιμότητά του, θεωρώντας ότι ανάλογες πολιτιστικές δράσεις, όχι μόνο αποτελούν πόλο έλξης και συνάντησης νέων ανθρώπων και καλλιτεχνών, διαφημίζοντας παράλληλα τον τόπο διεθνώς, αλλά ταυτόχρονα αποφέρουν και άμεσα ανταποδοτικά οφέλη σε μια πόλη, που προσπαθεί απεγνωσμένα να ξεφύγει από την εσωστρέφειά της.

Ομόφωνα το Συμβούλιό μας αποφάσισε πριν λίγη μόλις ώρα, να στηρίξει έμπρακτα και με όλες του τις δυνάμεις το 3ο φεστιβάλ, ώστε να γίνει μόνιμος θεσμός του Β.Α. Αιγαίου, έχοντας υπόψη τη μεγάλη αποδοχή της νεολαίας και την τεράστια οργανωτική επιτυχία που είχαν οι δύο προηγούμενες διοργανώσεις, το μεγάλο αριθμό των επισκεπτών που κατέφθασαν στην πόλη μας και τις προσπάθειες που καταβάλλονται για ανάπτυξη του τουριστικού ρεύματος και επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.   

Γι’ αυτό θα ήθελα να παρακαλέσω τους εκπροσώπους της διοργανώτριας «Umbrella-ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.», να αναθεωρήσουν τη δυσάρεστη και ξαφνική απόφασή τους, που με μεγάλη έκπληξη πριν λίγο πληροφορήθηκα, επανεξετάζοντας τα δεδομένα, μήπως και το όλο εγχείρημα “σωθεί” την τελευταία στιγμή.

Σε διαφορετική περίπτωση, θα πρέπει να μας “διαφωτίσουν”, κατονομάζοντας δημόσια όλους αυτούς τους … υπεύθυνους εκπροσώπους φορέων, που φρόντισαν με τη στάση τους να …. υποστηρίξουν όσο έπρεπε τη διοργάνωση του φεστιβάλ, ώστε να το οδηγήσουν στην οριστική ματαίωσή του.  

 

 

Με βαθύτατα αισθήματα λύπης,

 

Ο Πρόεδρος της Μυτιλήνης,                                    

    Πάνος Μιχ. Πίτσιος

Μοιράσου το άρθρο!