Συνεντεύξεις

21/10/2014 - 08:09

Ο Αντέγιο, η Καλλονή και το... λεωφορείο

trong>Βασικός και αναντικατάστατος στο εκρηκτικό ξεκίνημα στη Σούπερ Λίγκα για την Καλλονή ο Ντανιέλ Αντέγιο. Ο Νιγηριανός αμυντικός, ο οποίος ύστερα από μια εξαετία στην Ιταλία με τη φανέλα της Ρετζίνα, αποφάσισε να έρθει στην Ελλάδα και να παίξει στην ομάδα της Λέσβου.

Ο 25χρονος Αφρικανός ήταν ο άνθρωπος που με δικό του γκολ χάρισε την τέταρτη σερί νίκη της ΑΕΛΚ στην έδρα της και που της έδωσε το δικαίωμα να συγκατοικεί στην τρίτη θέση της βαθμολογίας, παρέα με τον Ολυμπιακό, έπειτα από έξι αγωνιστικές.

Ο Αντέγιο μιλάει στο Sport24.gr και για πρώτη φορά στην Ελλάδα αποκαλύπτει πτυχές της ζωής του. Από την Καντούνα της χώρας του στην επαρχία του Ρέτζιο-Καλάμπρια, στην Ιταλία και από εκεί στη Λέσβο. Η γνωριμία με τους συμπαίκτες του στο... λεωφορείο και το γεγονός που έχει αλλάξει ριζικά το πώς σκέφτεται και πράττει από εδώ και πέρα.

-Ντάνιελ, τα καταφέρνετε εξαιρετικά με την Καλλονή. Σε έξι ματς έχετε τέσσερις νίκες, μία ισοπαλία και μία ήττα. Ποια είναι η επιτυχημένη σας συνταγή;

''Όπως φαίνεται η έδρα. Είμαι αήττητοι. Ωραίο πράγμα να δίνεις χαρά στον κόσμο που έρχεται και σε βλέπει. Όλα είναι αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς. Δεν πρέπει να ξεγελαστούμε και να καθυσηχαστούμε. Πρέπει να συνεχίσουμε ακριβώς με τον ίδιο τρόπο. Σεμνά και ταπεινά. Βλέπω, πάντως, ότι ανεβαίνουμε διαρκώς επίπεδο''.

 
-Συγκριτικά με το ιταλικό ποδόσφαιρο, το ελληνικό σε τι επίπεδο είναι;

''Αν εξαιρέσω μερικές ομάδες, όπως ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός και ο ΠΑΟΚ, οι υπόλοιπες είναι στο ίδιο επίπεδο. Η Serie A δεν μπορεί να συγκριθεί με τη Σούπερ Λίγκα. Ίσως η Serie B να μοιάζει περισσότερο με την πρώτη κατηγορία εδώ στην Ελλάδα''.

-Έχεις προσαρμοστεί στην Ελλάδα ή νιώθεις ότι χρειάζεσαι χρόνο;

''Όλα είναι καλά, μέχρι στιγμής. Δεν έχω κανένα πρόβλημα''.

-Η ζωή στο νησί πώς κυλάει;

'' Ήρεμα. Για νησί είναι μια χαρά εδώ. Δεν είναι τόσο μεγάλο, αλλά νιώθω ότι έχω προσαρμιστεί''.

-Σου άρεσε καλύτερα στην Ιταλία;

''Η αλήθεια είναι ότι ήταν πολύ όμορφα εκεί. Ίσως νιώθω έτσι γιατί εκεί γνώρισα τη γυναίκα μου. Εκεί γεννήθηκε και η κόρη μου''.

-Σε ποια περιοχή έμενες;

''Στη Ρέτζιο-Καλάμπρια''.

-Η κορούλα σου πόσο χρονών είναι;

'' Ενός έτους και έξι μηνών. Ο,τι καλύτερο έχει συμβεί στη ζωή μου. Μου άλλαξε τον τρόπο που σκεφτόμουν και που ενεργούσα. Θα έκανα τα πάντα για αυτή. Σαφώς και για τη γυναίκα μου''.

-Η σύζυγός σου είναι από τη Νιγηρία;

''Όχι, από την Ιταλία. Εκεί τη γνώρισα και είμαστε μαζί''.

-Έχεις αδέρφια;

''Έχω τέσσερις αδερφούς και μία αδερφή. Είναι όλοι στη Νιγηρία, στην Καντούνα, και τους επισκέπτομαιτα καλοκαίρια''.

- Υπάρχει κάποιος ποδοσφαιριστής εδώ στην Ελλάδα με τον οποίο έχεις καλή σχέση και είστε φίλοι;

''Με τον Ντουμίτρου της Βέροιας ήμασταν συμπαίκτες στη Ρετζίνα και τα λέμε μια στο τόσο. Γνωρίζω και τον Ομπόντο που παίζει στην Ξάνθη. Είμαστε συμπατριώτες''.

-Και κάτι τελευταίο. Αληθεύει ότι η πρώτη σου γνωριμία με τους συμπαίκτες σου στην Καλλονή έγινε στο λεωφορείο;

''Ναι, ναι. Είχε ολοκληρωθεί η μεταγραφή και το πούλμαν με... παρέλαβε στην Ιταλία, όπου θα έκανε προετοιμασία η ομάδα. Θα πηγαίναμε στο Τρεντίνο. Μέσα στο λεωφορείο γνώρισα τους συμπαίκτες μου. Ασυνήθιστο, αλλά έτσι συνέβη...''.

Μοιράσου το άρθρο!