Τουρισμός

24/06/2015 - 19:46

Η Marketing Greece στηρίζει την ανάδειξη του τουριστικού προϊόντος της Λέσβου

Ε

κδήλωση με θέμα «Το τουριστικό προϊόν της Λέσβου» πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015 στο Επιμελητήριο Λέσβου για το πρόγραμμα δράσεων προβολής που υλοποιεί η Marketing Greece για τη Λέσβο,  με τη χορηγική υποστήριξη της Eurobank.

Ως ο Οργανισμός Μάρκετινγκ  του ελληνικού τουριστικού προϊόντος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), η Marketing Greece υλοποιεί ένα πλάνο πολυεπίπεδης επικοινωνιακής στρατηγικής για την ανάδειξη της Λέσβου ως ένα ανέγγιχτο κι αυθεντικό τουριστικό προορισμό στο Αιγαίο.
 
 
 
Αποστολή της Marketing Greece είναι η υποστήριξη της τοπικής κοινωνίας του τουρισμού, λειτουργώντας ως πλατφόρμα συνεργασίας και συνέργειας όλων των τοπικών δυνάμεων, δημοσίου κι ιδιωτικού τομέα, με στόχο την ενιαία και συνεκτική υλοποίηση δράσεων για τη μεγιστοποίηση των αποτελεσμάτων.
 
Την εκδήλωση χαιρέτησαν η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα Χριστιάννα Καλογήρου, ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού του Δήμου Μυτιλήνης κος Αστυρακάκης Κωνσταντίνος, ο Διευθυντής Περιφέρειας Καταστημάτων Νήσων Αιγαίου της Eurobank, κ. Νίκος Παπαδημητρίου, ο Διευθυντής Πωλήσεων Ελλάδος της Aegean κ. Στέφανος Σαδόπουλος, ενώ παραβρέθηκαν εκπρόσωποι των τοπικών φορέων της Λέσβου και εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου.
 
Το πρόγραμμα δράσεων περιλαμβάνει την ανάπτυξη και προώθηση περιεχομένου και εμπειριών που αναδεικνύουν τα μοναδικά χαρακτηριστικά του προορισμού στη ψηφιακή πλατφόρμα Discovergreece.com σε έξι γλώσσες, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ενέργειες ψηφιακού μάρκετινγκ σε αγορές στόχους του εξωτερικού, όπως Τουρκία, Ολλανδία, Γερμανία, Αγγλία, Κύπρος και Βαλκάνια.
 
Παράλληλα, η ανάδειξη της Λέσβου θα ενισχυθεί με την παραγωγή τριών διαφημιστικών ταινιών, σε μορφή Travel Storytelling  που θα αναδεικνύουν τα μοναδικά χαρακτηριστικά και την πλούσια πρόταση εμπειριών που προσφέρει η Λέσβος.
 
 
Το πρόγραμμα ανάδειξης του τουριστικού προϊόντος της Λέσβου υποστηρίζεται ευγενικά από την Τράπεζα Eurobank με στόχο την προώθηση του προορισμού και τη στήριξη της τοπικής επιχειρηματικότητας.
 
Το πρόγραμμα δράσεων της Marketing Greece θα συνεχιστεί και το 2ο εξάμηνο του 2015 και θα ενισχυθεί εν όψει της τουριστικής περιόδου του 2016, σε συνεργασία με τις Αρχές και τις τοπικές δυνάμεις του τουρισμού. 
 
Βασικοί ομιλητές στην εκδήλωση ήταν οι κκ Ιωσήφ Πάρσαλης, Γενικός Διευθυντής της Marketing Greece και Πάνος Θεοδώρου, Διευθυντής Τομέα Εμπορικής Ανάπτυξης Τραπεζικής Μικρών Επιχειρήσεων της Eurobank.
 
Ο κ. Πάρσαλης, δήλωσε: «Στρατηγικός ρόλος της Marketing Greece είναι η υποστήριξη της τοπικής κοινωνίας του τουρισμού για την ανάδειξη και προώθηση του τοπικού τουριστικού προϊόντος. Η Marketing Greece θέτει στη διάθεση των αρχών και της τοπικής κοινωνίας της Λέσβου την τεχνογνωσία και τα εργαλεία που έχουμε αναπτύξει. Στόχος της εκδήλωσης ήταν αφενός η παρουσίαση δράσεων που υλοποιήθηκαν ή προγραμματίζονται αλλά κυρίως η επικοινωνία με τοπικές δυνάμεις του τουρισμού και η δέσμευση μας για υποστήριξη στο έργο τους». 
 
Ο κ. Θεοδώρου, αντίστοιχα στην ομιλία του παρουσίασε τη βασική στρατηγική της Eurobank και τις πρωτοβουλίες που έχει αναπτύξει, παρόλη τη δύσκολη συγκυρία που διανύει η χώρα, για τη στήριξη του κλάδου του Τουρισμού.  Αναγνωρίζοντας το βασικό ρόλο που έχει ο Τουρισμός για την οικονομία κάθε προορισμού, είπε χαρακτηριστικά ότι «…για κάθε ευρώ τουριστικής δραστηριότητας παράγονται επιπλέον 1,2 ευρώ - 1,65 ευρώ πρόσθετης οικονομικής δραστηριότητας. Ως στρατηγικός συνεργάτης του ΣΕΤΕ, η επιλογή της Λέσβου για τη στήριξη του πολυεπίπεδου προγράμματος προώθησης και ανάδειξής της που υλοποιεί η Marketing Greece, εντάσσεται στις πρωτοβουλίες της Τράπεζας για στήριξη της τοπικής επιχειρηματικότητας, ενώ παράλληλα το Πρόγραμμα Προνομίων «Επιχείρηση Τουρισμός» προσφέρει ουσιαστικά εργαλεία στις επιχειρήσεις για τη διαχείριση των εργασιών τους».
 
Το 2013 ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), ως σύγχρονος Κοινωνικός Εταίρος, ίδρυσε με συμμέτοχους το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΞΕΕ) και την Ένωση Εταιρειών Διαφήμισης και Επικοινωνίας Ελλάδος (ΕΔΕΕ), την MARKETING GREECE, Ανώνυμη Εταιρεία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, με πρωταρχικό στόχο την αποτελεσματική προβολή του ελληνικού τουριστικού προϊόντος. Η Marketing Greece στοχεύει, μέσω ενός πλάνου πολυεπίπεδης επικοινωνιακής στρατηγικής, να αναδείξει τη χώρα μας σε έναν από τους σημαντικότερους και ελκυστικότερους τουριστικούς προορισμούς παγκοσμίως.

Μοιράσου το άρθρο!