Υγεία

09/01/2024 - 15:27

Αιμοδυναμικό Εργαστήριο: Σώζουν ζωές στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Στη Λέσβο, εξαιρουμένων των θανάτων από covid, καταγράφονται το 2022 και το 2023 150 λιγότεροι θάνατοι σε σχέση με την προηγούμενη δεκαετία, δήλωσε στην ΕΡΤ3 ο επεμβατικός καρδιολόγος Αναστάσιος Μίλκας. Τονίζει ότι η προσπάθεια στο Αιμοδυναμικό Εργαστήριο του νοσοκομείου Μυτιλήνης όπου συμμετέχει , είναι ομαδική, ενώ υπογραμμίζει την ανάγκη να στελεχωθεί με επιπλέον ιατρικό προσωπικό ώστε να λειτουργήσει σε 24ωρη βάση και καθημερινά.

Το προσωπικό του εργαστηρίου βραβεύθηκε από τη διοίκηση του ιδρύματος, που απένειμε την τιμητική πλακέτα στον γιατρό του Ναυτικού Νοσοκομείου κ. Μίλκα, ο οποίος ταξιδεύει μία φορά την εβδομάδα από την Αθήνα στη Μυτιλήνη για να κάνει προγραμματισμένες στεφανιογραφίες και αγγειοπλαστικές.

Το εργαστήριο λειτουργεί από τον Σεπτέμβριο του 2021 και έχει κάνει πάνω από 650 στεφανιογραφικούς ελέγχους και περισσότερες από 180 αγγειοπλαστικές στεφανιαίων αγγείων και πρωτογενείς αγγειοπλαστικές, πρόσθεσε ο κ. Μίλκας. Στο μεταξύ το εργαστήριο αποκτά και άλλες ειδικότητες γιατρών όπως για αγγειοχειρουργικές επεμβάσεις και όπως επισημαίνει σε δύο χρόνια έχουμε κάνει απόσβεση του κόστους εξοπλισμού του Εργαστηρίου.

Η 24ωρη λειτουργία θα βοηθήσει στην άμεση αντιμετώπιση των εμφραγμάτων, δήλωσε και ο καρδιολόγος Βασίλης Κικίλιας ο οποίος ζήτησε τη στελέχωση με τουλάχιστον έναν ακόμη γιατρό.

 

Δείτε βίντεο:

 

Ρεπορτάζ Αν. Σπυριδάκη

Μοιράσου το άρθρο!