Υγεία

22/03/2024 - 10:12

Μετά από 10 χρόνια νέος χώρος για το ΕΚΑΒ Λέσβου - Γιατί υπάρχει αίτημα για ΕΚΑΒ Γέρας

Τι αναφέρει ο επιχειρησιακός υπεύθυνος του ΕΚΑΒ Βορείου Αιγαίου Γιώργος Καυλακώνης 

Μετά από 10 χρόνια αγώνων των εργαζομένων, σε νέο χώρο μετακομίζει το ΕΚΑΒ Μυτιλήνης με αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας για τη λειτουργεία των πολύτιμων υπηρεσιών του, που δεν του κάλυπταν οι παρούσες εγκαταστάσεις κάτω από την ψυχιατρική κλινική.

Μέχρι το τέλος του Μάρτη θα έχει ολοκληρωθεί η μετεγκατάσταση όλων των υπηρεσιών και αρχές Απριλίου θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια παρουσία της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας και του προέδρου του ΕΚΑΒ.

Όπως  σημείωσε στην ΕΡΤ Αιγαίου (ρεπορτάζ Μυρσίνη Τζινέλλη)  ο επιχειρησιακός υπεύθυνος του ΕΚΑΒ Βορείου Αιγαίου Γιώργος Καυλακώνης «σε επίσκεψη του προέδρου του ΕΚΑΒ στη Λέσβο είχε διαπιστώσει τις πολύ κακές συνθήκες που καλούνταν το προσωπικό να δουλέψει και από τότε ξεκίνησε πιο σοβαρά η αναζήτηση νέου χώρου. Δυστυχώς δεν ευοδώθηκε η μετακόμιση σε δικό μας χώρο και νοικιάστηκε ένα κτίριο στην πίσω πλευρά του νοσοκομείου».

 Στο ΕΚΑΒ Μυτιλήνης λειτουργεί και το συντονιστικό τηλεφωνικό κέντρο για όλο το Βόρειο Αιγαίο και ο μικρός χώρος κάτω από την ψυχιατρική κλινική του Βοστάνειου δεν μπορούσε να χωρέσει το προσωπικό και τις υπηρεσίες μιας τέτοιας νευραλγικής υπηρεσίας, σύμφωνα με τους εργαζόμενους.

Ο κ. Καυλακώνης μίλησε και για τις ανάγκες σε προσωπικό, όπως είπε έχει καταθέσει αίτημα για την ενίσχυση του ΕΚΑΒ Μυτιλήνης με 10 άτομα προσωπικό, του ΕΚΑΒ Καλλονής με 5 άτομα ενώ επιπλέον έχει ζητήσει τη δημιουργία νέου τμήματος ΕΚΑΒ Γέρας με 10 άτομα διασώστες.

Στατιστικά έχει παρατηρηθεί ότι στην περιοχή Γέρας υπάρχουν περισσότερες κλήσεις από άλλες περιοχές για διάφορα περιστατικά και όπως λέει ο ίδιος, καθίσταται αναγκαία η κάλυψή του με ασθενοφόρο και προσωπικό.

Ο επιχειρησιακός προϊστάμενος του ΕΚΑΒ Βορείου Αιγαίου αναφέρθηκε και στις εκπαιδεύσεις για πρώτες βοήθειες  που κάνουν έμπειρα στελέχη του ΕΚΑΒ σε σχολεία, συλλόγους εργαζομένων κτλ. σε όλο το νησί και πόσο αναγκαία είναι η εκπαιδευτική διαδικασία για την παροχή πρώτων βοηθειών να ξεκινά από τις πρώτες τάξεις του δημοτικού.

 Δείτε το σχετικό βίντεο από την ΕΡΤ:

Μοιράσου το άρθρο!