Αγροτικά - Αλιεία

14/11/2012 - 11:56

Απάντηση ανταποκριτών ΟΓΑ Μυτιλήνης σε καταγγελία

Απάντηση ανταποκριτών ΟΓΑ Μυτιλήνης σε καταγγελία

&n

bsp;  

ΓΡΑΦΕΙΟ: ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ Δ.Ε ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ

 

                                                                             ΠΡΟΣ: LESVOS NEWS .NET

 

 

ΘΕΜΑ: << Απάντηση σε δημοσίευμα σας στις 14/11/2012>>

 

Παρακαλούμε να δημοσιεύσετε την απάντηση μας αυτολεξεί, η οποία έχει υπογραφές και ονοματεπώνυμο.

     Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι είναι τελείως αντιδεολογικό να δημοσιεύετε καταγγελίες ανυπόγραφες διότι παύουν να έχουν αξία και υπόσταση και κυρίως όταν δεν διενεργείται καμία έρευνα γύρω από ένα αντικείμενο που προφανώς δεν γνωρίζετε.

     Εμείς είμαστε ανταποκριτές της Δημοτικής Ενότητας Μυτιλήνης με ειδικό Κ.Α διαχείρισης από τον ΟΓΑ, που αφορά την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων και συναλλασσόμενων μόνο της Δημοτικής μας Ενότητας.  Το ότι στις Τοπικές Κοινότητες  Λαφιώνα , Υψηλομετώπου , Σκουτάρου και Ανεμώτιας δεν υπάρχει ανταποκριτής του ΟΓΑ, αυτό είναι ένα θέμα που αφορά την Δημοτική Αρχή και την Διοίκηση του ΟΓΑ. Το ότι πάλι η εν λόγω ΚΥΡΙΑ ή ΚΥΡΙΟΣ, επικοινώνησε με την Δημοτική Ενότητα Καλλονής και εάν αληθεύει, δεν απάντησε στο τηλέφωνο κανένας υπάλληλος πάλι είναι θέμα του Α/Δημάρχου Δ.Ε Καλλονής και της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Λέσβου για να ελέγξουν τους αρμόδιους υπαλλήλους.

     Συγκεκριμένα χτες, είχαμε προσέλευση συναλλασσόμενων που ξεπερνούσε τον αριθμό των 80 ατόμων και οι οποίοι έπρεπε να εξυπηρετηθούν μέσα στο χρονικό διάστημα των δύο ωρών [σας επισημαίνουμε ότι οικειοθελώς εργαζόμαστε το απόγευμα διότι η εγκύκλιος του ΟΓΑ αναφέρει ότι η εξυπηρέτηση των συναλλασσομένων γίνεται  παράλληλα με τα κύρια καθήκοντα μας δηλαδή τις πρωινές ώρες λειτουργίας των ΟΤΑ]. Απαντήσαμε στην εν λόγω κυρία ή κύριο ότι δεν μπορεί να γνωρίζουμε τα τηλέφωνα και τα ονόματα των 70 περίπου ανταποκριτών [διότι δεν είμαστε κεντρικό γραφείο του ΟΓΑ], ούτε γνωρίζουμε σε ποιους χώρους εξυπηρετεί ο κάθε ανταποκριτής [γιατί πολλοί εξ αυτών πηγαίνουν στα κατά τόπους τοπικά διαμερίσματα ή στα κεντρικά γραφεία των Δ.Ε Ενοτήτων] και να προσπαθήσει να πάρει τηλέφωνο το πρωί στην αντίστοιχη Δ.Ε και να ζητήσει την όποια  πληροφορία ή στο τηλεφωνικό κέντρο του Δήμου Λέσβου κατά την πρωινή ώρα λειτουργίας.

     Ευτυχώς ή δυστυχώς ο καθένας μας κρίνεται από την σοβαρότητα των όσων καταγγέλλει και από την σοβαρότητα της κριτικής που κάνει και επίσης παρών στην όλη συνομιλία μας και στο εν λόγω γεγονός υπήρχαν τουλάχιστον τριάντα συνωστισμένοι συναλλασσόμενοι που έκριναν πολύ αρνητικά το ύφος και την συμπεριφορά της εν λόγω κυρίας.

     Επίσης σας αναφέρουμε ότι ειδικά εμείς στην Δ.Ε Μυτιλήνης και εδικά εμείς οι τρεις υπογράφοντες που εξυπηρετούμε την πόλη της Μυτιλήνης [όχι τα Τοπικά Διαμερίσματα] δεν λείπουμε ποτέ από το γραφείο μας ούτε στην κανονική μας άδεια [εκτός αν είμαστε εκτός του νησιού και μόνο εάν έχουμε αναρρωτική άδεια], εξυπηρετούμε γύρω στους 7000 συναλλασσόμενους όλων των κατηγοριών του ΟΓΑ [συνταξιούχους, επιδοματούχους, ασφαλισμένους ημεδαπούς και αλλοδαπούς, αιτούντες προς ασφάλιση κ.λ.π] και αμειβόμαστε με το ποσό των 140 ΕΥΡΩ μηνιαίως, όταν πάρα πολλοί άλλοι συνάδελφοι εξυπηρετούν 50 -100 συναλλασσομένους και λαμβάνουν την ίδια αμοιβή και μάλιστα τις πρωινές ώρες, ενώ εμείς λόγου φόρτου εργασίας εξαιτίας των θέσεων μας στο Δήμο Λέσβου, αναγκαζόμαστε να εργαζόμαστε το απόγευμα.

     Σας επισημαίνουμε ότι είναι επιεικώς άκομψο εκ μέρους σας, να σπιλώνετε την προσωπική και υπηρεσιακή υπόσταση υπαλλήλων, όταν δεν γνωρίζετε την αληθή πραγματικότητα.

     Πιστεύουμε, ότι σας δώσαμε όλες τις απαραίτητες εξηγήσεις και παρακαλούμε να δημοσιεύσετε ως έχετε υποχρέωση την απάντηση μας για αποκατάσταση της αλήθειας και ενημέρωση των συμπολιτών μας.

 

                                                                                                        Με εκτίμηση

                                                                                          ΑΝΔΡΟΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

                                                                                          ΒΟΥΓΙΟΥΚΑ ΕΥΣΤΡΑΤΙΑ

                                                              ΞΥΝΕΛΛΗ-ΜΑΡΑΓΚΟΠΟΥΛΟΥ ΕΥΔΟΞΙΑ


Μερικές παρατήρησεις εκ μέρους του Lesvosnews

1. Η καταγγελία ήταν επώνυμη με ονοματεπώνυμο και τηλέφωνο. Είναι στη διάθεσή σας όλα τα στοιχεία ώστε να δώσετε τις αναγκαίες διευκρινήσεις στη καταγγέλουσα

2. Αν μη τι άλλο είναι θετικό ότι οι ανταποκριτές του ΟΓΑ είχαν την ευαισθησία να απαντήσουν αμέσως παρόλο το φόρτο εργασίας.

3. Σκοπός της δημοσίευσης ήταν η ανάδειξη των προβλημάτων που υπάρχουν  με τους ανταποκριτές του ΟΓΑ σε όλο το Δήμο Λέσβου. Για το θέμα έχουν γίνει αναφορές και από Δημοτικούς Συμβούλους

4. Θα ήταν προτιμότερο  οι ανταποκριτές του ΟΓΑ δημοσιοποιούσαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν νωρίτερα και όχι με αφορμή την καταγγελία. Όπως και να 'χει πιστεύουμε ότι είναι καλό να ακούγονται όλες οι φωνές.

 

(φώτο αρχείο)

 

 

Μοιράσου το άρθρο!