Ανακοινώσεις Φορέων

08/11/2023 - 08:05

Τους βλέπουν σαν εγκληματίες.... τι αναφέρει ο Σύλλογος Ασπίδα για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο

Ο Σύλλογος Ασπίδα (καταστημάτων εστίασης και ψυχαγωγίας Μυτιλήνης) για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο

Οι μικροί και μικρομεσαίοι Έλληνες επιχειρηματίες βάζουν ψωμί στο τραπέζι του 83,5% των νοικοκυριών της χώρας. Παρότι είναι σε ίδιο ποσοστό των επιχειρήσεων της ΕΕ, συνεισφέρουν ολόκληρες 10 ποσοστιαίες μονάδες παραπάνω προστιθέμενη αξία από τις μεγάλες επιχειρήσεις στην Ελλάδα, από ότι προσφέρουν οι Ευρωπαίοι μικρομεσαίοι έναντι των δικών τους μεγάλων εταιρειών.

Ας τους εξηγήσει κάποιος ότι οι πιο πολλές μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις πράγματι σημειώνουνε ζημιές η ελάχιστα κέρδη αφού μετά την απορρόφηση της τεράστια ακρίβεια στις πρώτες ύλες, του ενεργειακού κόστους και έχοντας ακόμα τις επιστρεπτέες και τις ζημιές επί covid δεν έχει μένει κανένα περιθώριο κέρδους. Πόσο περισσότερο της Εστίασης που οι συντηρήσεις / ανακαινίσεις και μισθολογικό κόστος είναι ακόμα μεγαλύτερα.

Ας εξηγήσει κάποιος στον υπουργό οικονομικών που ζει μέσα στη γυάλα του, ότι  οι επιχειρήσεις και οι επιχειρηματίες ζουν τις οικογένειες μέσα από τον έμμεσο εσωτερικό δανεισμό που προκύπτει από τα χρέη της επιχείρησης προς τρίτους είτε προμηθευτές είτε εφορία ΕΦΚΑ ΔΕΚΟ και άλλα.

Θυμίζουμε τι μας έφερε σε αυτή τη μεγάλη φορολογική αναμόρφωση: 

• Μείωση τον ΕΝΦΙΑ για τις περιουσίες άνω του 1.000.000€

• Κατάργηση του φόρου στις γονικές παροχές μέχρι 1.600.000€ σε ακίνητα ή μετρητά.

• Μείωση του φόρου στα μερίσματα, του φόρου συγκέντρωσης κεφαλαίου και του φόρου στις χρηματιστηριακές συναλλαγές

• Μείωση του φόρου στις ΠΑΕ.

Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός το 2021 έλεγε ότι το 2023 θα προχωρήσουμε στην πλήρη κατάργηση των τεκμηρίων που ταλαιπωρούν επί 44 χρόνια 2 εκατομμύρια φορολογούμενους. Οι τράπεζες για άλλη μία φορά πήραν τεράστια ποσά για να «φακελώσουν» τις επιχειρήσεις, η αύξηση της χρήσης πλαστικού χρήματος, η αύξηση των ηλεκτρονικών συναλλαγών αλλά και οι έμμεσες τεχνικές ελέγχου που θα έχει η φορολογική αρχή στη διάθεση της θα επιτρέψουν την κατάργηση τους. 

Τελικά το 2023 ανακαλύπτουμε ότι η αύξηση πλαστικού χρήματος, η αύξηση των ηλεκτρονικών συναλλαγών μέσω τραπεζών, οι ηλεκτρονικοί έλεγχοι που έχει πλέον στη διάθεση της η ΑΑΔΕ για on line ελέγχους δεν επαρκούν. Όλα αυτά που επενδύσαμε τα 3 τελευταία χρόνια στην ψηφιακή μεταρρύθμιση στο κομμάτι τις φοροδιαφυγής δεν είχαν νόημα τελικά? Η λύση είναι να επιδοτείτε την «ρουφιανιά» στρέφοντας τους πολίτες τον έναν εναντίον του άλλου, αφήνοντας όμως τις πολυεθνικές και τις μεγάλες εταιρίες να πλουτίζουν μεταφέροντας τον πλούτο τους στο εξωτερικό. 

Τα 85 δις ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις και μάλλον μη εισπράξιμες από το 0,2% των συνολικών ΑΦΜ, δεν έγιναν από τους μικρούς αλλά από ότι βλέπουμε αυτοί πάλι καλούνται να τα πληρώσουν.

Έτσι κι αλλιώς όλες οι δημόσιες υπηρεσίες αντιμετωπίζουν μια επιχείρηση σαν εγκληματική οργάνωση δημιουργώντας συνεχώς καινούργιου νόμους καθαρά και απροκάλυπτα εισπρακτικούς και όχι ουσιαστικές αλλαγές ώστε να γίνουν υγιής.

Η υποκρισία για  την στήριξη της επιχειρηματικότητας συνεχώς αναβαθμίζετε.

Ας μας πούνε τι πραγματικά προσδοκούν και τι πραγματικά θέλουν από τις επιχειρήσεις ώστε να σταματήσει να καταστρέφετε ο Κόσμος και να χάνει τις περιουσίες του.

 

Μοιράσου το άρθρο!