Skip to main content
|

Πρωτομαγιά: Από τη Μνήμη στην Αντίσταση

SHARE

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟ

Χρόνος ανάγνωσης :
2'
Λέξεις Κλειδιά :
Κίνηση Μνήμη και Δράση

Τι είναι η πρωτομαγιά;

Η μνήμη;

Η συγκέντρωση στην Πλατεία ;

Οι αφίσες;

Τα πανό;

Τα συνθήματα;

  Μπροστά στην κυβερνητική λαίλαπα και στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές   που σαρώνουν κατακτήσεις χρόνων  εμείς θα σταθούμε για άλλη μια φορά μπροστά στα μικρόφωνα διαμαρτυρόμενοι ,θα πούμε δυο συνθήματα και μετά θα πάμε να πλέξουμε στεφάνια .

Γύρω μας ο φασισμός  επελαύνει, σκοτώνει στη Γάζα ,δολοφονεί στα Τέμπη, πνίγει στο Αιγαίο ,φυλακίζει κι εκδικείται  τον Ρωμανό ,φιμώνει ,απειλεί και απολύει την ώρα που ο μισθός γίνεται επίδομα παρηγοριάς .

"Στον δρόμο γεννιούνται οι συνειδήσεις" όμως και τους δρόμους μάς τους παίρνουν χαράζοντας όρια στην  περπατησιά μας, τη φωνή μας την παίρνουν οι επικοινωνιολόγοι και την κάνουν βιτρίνα αφαιρώντας από  τις λέξεις την ουσία τους .

Κι εμείς ακολουθούμε την πεπατημένη νομίζοντας πως κάνουμε επανάσταση την ώρα που απειλούν με αξιολογήσεις  και απολύσεις ...Ποιοι ;

Όσοι θεωρούν τη χώρα αμπελοχώραφο του παππού τους για να τρώνε και να πίνουν αυτοί κι οι παρατρεχάμενοί τους .

Όσοι δεν ξέρουν πως ζει ο μέσος άνθρωπος ,όσοι ξεπουλούν τη χώρα κομμάτι κομμάτι και παράλληλα το παίζουν πατριώτες ,όσοι δεν έχουν ούτε ιερό ,ούτε όσιο αλλά σταυροκοπιούνται για «να ΄χουν τ’  όνομα και τον παρά»

Εμείς τι θα κάνουμε;

Δεν είμαστε μοιραίοι ,αλλά  καταντά μοιρολατρεία  και  δειλία η καθώς πρέπει διαμαρτυρία μας

...   "Είναι ώρα να πατήσουμε τον μπόγια ,τον ληστή και τον φονιά πριν  ξαναχαράξουνε με  τον σουγιά ,  τον φεγγίτη της ζωής μας"

                                                                                Κίνηση Μνήμη και Δράση

SHARE

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟ

Διαβάστε επίσης
Άρθρα απο την ίδια κατηγορία
Όλες οι προσεχείς εκδηλώσεις