Σκάλα Ερεσού: 11 ημέρες διεθνούς φεστιβάλ γυναικών – Το πρόγραμμα από 9 έως 19 Σεπτεμβρίου
Η Σκάλα Ερεσού ετοιμάζεται να υποδεχθεί και φέτος το International Eressos Women’s Festival, μια διεθνή διοργάνωση που θα πραγματοποιηθεί από τις 9 έως τις 19 Σεπτεμβρίου 2026 στη Λέσβο.
Για έντεκα ημέρες, γυναίκες από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα συναντηθούν στη Σκάλα Ερεσού, συμμετέχοντας σε συναυλίες, κινηματογραφικές προβολές, εργαστήρια, συζητήσεις, αθλητικές δραστηριότητες, εκδρομές και δράσεις κοινωνικού χαρακτήρα. Οι επίσημες ημερομηνίες
Ένα πρόγραμμα με μουσική, πολιτισμό και δράσεις
Το φετινό πρόγραμμα περιλαμβάνει καθημερινές δραστηριότητες από το πρωί έως το βράδυ. Ανάμεσα στις δράσεις βρίσκονται μαθήματα γιόγκα, φλαμένκο, χορού, φωνητικής, αυτοάμυνας, κεραμικής, δημιουργικής έκφρασης και πρώτων βοηθειών.
Παράλληλα, έχουν προγραμματιστεί εκδρομές στο Σίγρι και το Απολιθωμένο Δάσος, περιηγήσεις, ποδηλατικές διαδρομές, wine tour, πεζοπορίες, snorkelling και δραστηριότητες στη θάλασσα.
Στο κοινωνικό σκέλος της διοργάνωσης περιλαμβάνονται δράσεις όπως το Dog Splash, η δημοπρασία για την υποστήριξη της φιλοζωικής δράσης GaGA Animal Care, το άνοιγμα του καταφυγίου ζώων και η πρωτοβουλία Safe Passage Bags. Το αναλυτικό πρόγραμμα
Οι μουσικές και κινηματογραφικές βραδιές
Το βραδινό πρόγραμμα φιλοξενείται στο Cine Sappho Magicnights και περιλαμβάνει μουσικές παραστάσεις, κινηματογραφικές προβολές και θεατρικά performances.
Ενδεικτικά, το πρόγραμμα περιλαμβάνει:
- 9 Σεπτεμβρίου: Opening Night
- 10 Σεπτεμβρίου: προβολή της ταινίας Give Me the Ball!
- 11 Σεπτεμβρίου: live εμφάνιση της Idra Kayne
- 12 Σεπτεμβρίου: Kids With Buns
- 13 Σεπτεμβρίου: Parta Flora
- 14 Σεπτεμβρίου: Esra Kayıkçı Ladies Trio
- 15 Σεπτεμβρίου: Charlotte Brandi
- 16 Σεπτεμβρίου: Alternative Fashion Show
- 17 Σεπτεμβρίου: Nama Dama
- 18 Σεπτεμβρίου: BETTY
- 19 Σεπτεμβρίου: Retro D’iren
Οι περισσότερες μουσικές παραστάσεις ξεκινούν στις 9 το βράδυ, ενώ το Alternative Fashion Show της 16ης Σεπτεμβρίου έχει προγραμματιστεί για τις 8:30 μ.μ.
Επιστροφή σε πιο συγκεντρωμένη μορφή
Μετά την επετειακή διοργάνωση για τα 25 χρόνια του φεστιβάλ, η φετινή έκδοση επιστρέφει σε μικρότερη και περισσότερο συγκεντρωμένη μορφή. Όπως αναφέρει η Sappho Women, η επιλογή αυτή αποσκοπεί στη βιώσιμη οργάνωση της διοργάνωσης, στην καλύτερη διαχείριση των υποδομών και στη διατήρηση της ισορροπίας με την τοπική κοινωνία.
Η διοργάνωση έχει εξελιχθεί σε ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα διεθνή ραντεβού της Σκάλας Ερεσού, συνδέοντας τον πολιτισμό, την ψυχαγωγία, την ευεξία και την κοινωνική δράση.
Σημαντική η διοργάνωση για την τοπική αγορά
Η διεξαγωγή του φεστιβάλ τον Σεπτέμβριο δίνει στη Σκάλα Ερεσού έναν επιπλέον ρόλο στην προσπάθεια επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου. Η παρουσία επισκεπτριών από την Ελλάδα και το εξωτερικό αναμένεται να ενισχύσει την κίνηση σε καταλύματα, εστίαση, μετακινήσεις και τοπικές επιχειρήσεις.
Το πραγματικό αποτύπωμα στην οικονομία της περιοχής θα μπορούσε να καταγραφεί μέσα από τις πληρότητες των καταλυμάτων, την κίνηση στην αγορά και τον αριθμό των επισκεπτριών που θα βρεθούν στη Λέσβο για τη διοργάνωση.
Η Sappho Women σημειώνει ότι το πρόγραμμα ενδέχεται να τροποποιηθεί, γι’ αυτό οι ενδιαφερόμενες θα πρέπει να ενημερώνονται από την επίσημη ιστοσελίδα του φεστιβάλ πριν από τη συμμετοχή τους. Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στη Σκάλα Ερεσού από τις 9 έως τις 19 Σεπτεμβρίου 2026.