Άρθρα - Γνώμες

29/11/2018 - 05:50

Κάνε μια εθνικιστική κατάληψη. Μπορείς

Κάνε μια εθνικιστική κατάληψη. Μπορείς.

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΑΝΤΙΛΟΓΟΣ.

Ετοιμάζουν εθνικιστικές καταλήψεις στα σχολειά την Πέμπτη 29/11”.

Ο νεαρός εθνικιστής ήταν πολύ χαρούμενος. Ξεκίνησε γιά το σχολειό με μεγάλη όρεξη. Σήμερα η μέρα ήταν διαφορετική. Είχε κατάληψη. Εθνικιστική κατάληψη. Δεν είχε μάθημα. Αυτό τον έκανε ιδιαίτερα ευτυχή. Και τα προηγούμενα χρόνια είχε καταλήψεις. Aυτές όμως ήταν διαφορετικές. Ήταν επαναστατικές. Βέβαια και τότε έχαναν μάθημα. Είχε πολυ πλάκα. Περνούσαν γαμάτα.

Μόνο που είχε τον πατέρα του να μουρμουρίζει; ”Πάλι κατάληψη; Θα κάνετε ποτέ μάθημα; Σας κάνουν ότι θέλουν οι αναρχικοί και τα κουμμούνια”.

Σήμερα όμως ήταν όλο γλύκα.”Γιέ μου είναι μεγάλη μέρα σήμερα. Γιά την πατρίδα, την σημαία, τον σταυρό και την Μακεδονία. Γιέ μου τα ξεπουλούν όλα. Άντε με την ευχή μου. Κάνε μιά εθνικιστική κατάληψη. Για την πατρίδα”.

Η αλήθεια είναι ότι τον τελευταίο καιρό ο πατέρας του άλλαξε. Η μητέρα του έλεγε ότι είχε να τον δεί σε τέτοια εγρήγορση από τα χρόνια των ταυτοτήτων. Και τότε έπαιρνε τους δρόμους καί μάζευε υπογραφές. Γιά την πατρίδα, την σημαία,τον σταυρό και την Μακεδονία.

Σήμερα δίνει το παρόν σ’όλες τις υποστολές σημαίας, τις Κυριακές στο παλιό λιμεναρχείο. Φυλάει σκοπιά στου Απελλή δίπλα στον σταυρό. Ενώ αν συναντήσει κανένα “αράπη”, ή καμιά με μαντίλα,γυρίζουν τα μάτια του ανάποδα.

Ο νεαρός εθνικιστής καταληψίας, συνέχισε τον δρόμο του για το σχολειό χαρά-χαρούμενος.

Αν κρατούσε η κατάληψη καμιά βδομάδα, όλα θα ήταν τέλεια. Σκέφτηκε τον πατέρα του και αυτά που έλεγε. “Άσε μας ρε πατέρα κολημένε. Ξεκόλλα”.

Και έστειλε ένα μήνυμα στην γκόμενα του στο Instagram….

Μοιράσου το άρθρο!