Άρθρα - Γνώμες

20/10/2018 - 14:30

Ο Σταύρος κι ο Ξεσταύρος: Μία ωραία ατμόσφαιρα!

m>Γράφει η Τζώρτζια Ρασβίτσου *

Είμαστε μία ωραία ατμόσφαιρα!  Όσοι έχουν δουλειές δεν ασχολούνται. Οι αργόσχολοι όμως, χαλούν τον κόσμο: « Μπήκε ο Σταύρος, βγήκε ο Σταύρος». Σε δουλειά να βρισκόμαστε, να μπαινοβγάζουμε τον Σταύρο.
Άλλη δουλειά δεν έχετε να κάνετε; Ο Σταύρος είναι το πρόβλημά σας;


Αφού το θέλετε όμως...


Το πρώτο ερώτημα είναι το εξής: Μπορεί ο πάσα ένας, στην προκειμένη περίπτωση χρυσαυγίτης, να μπήγει έναν Σταύρο, όπου του γουστάρει; Τότε γιατί να μην πάει κι η Μαρία στο λιμενοβραχίονα να βάλει ένα σφυροδρέπανο; Να πάει κι ο Αριστείδης στην πλατεία Σαπφούς να στήσει μιά φωτογραφία του Μπακούνιν. Να πάει κι ο Λάκης στην αγορά να βάλει έναν ιστό με τη σημαία του Ολυμπιακού.


Δεύτερο ερώτημα: Η Μητρόπολη Μυτιλήνης τί γνώμη έχει για αυτόν τον Σταύρο; Γιατί σιωπά τόσο προκλητικά και  δεν βάζει ένα τέλος σ’αυτό το άθλιο πολιτικό παιχνιδάκι που χρησιμοποιεί ιερά σύμβολα και  καπηλεύεται  το θρησκευτικό αίσθημα μέρους του πληθυσμού; Είναι ευχαριστημένη η Μητρόπολη, που ένας Σταύρος και  μάλιστα ο δικός της Σταύρος, χωρίζει την κοινωνία στα δυό, αντί να την ενώνει; (όπως θα έπρεπε;)


Τρίτο ερώτημα: Ποιός είναι υπεύθυνος γι’αυτόν τον Σταύρο, και για τα τυχόν πρόστιμα που θα επιβληθούν από την πολεοδομία, την κτηματική υπηρεσία, το λιμενικό κλπ. Μέχρι σήμερα ήταν ο Κανένας. Σήμερα όλοι μάθαμε τον ήρωα Βοριά από τη Χιό και εύχομαι σύντομα να λάβει τα μπιλιέτα του.


Τέταρτο ερώτημα: Τώρα που τον βρήκαμε τον ήρωα Βοριά, κι αφού τα χέρια του «πιανουν», όπως περήφανα λέγει, ευκαιρία είναι να πιάσει έναν «γκασμά», (στη Μυτιλήνη ήρθε άλλωστε) και οι δουλειές περισσεύουν.


Πέμπτο και τελευταίο: Περιμενοντας  το επόμενο  κατεβο-σταυριδι  και ανεβο-σταυριδι……


Έχουμε σοβαρότερα θέματα απ τον Σταύρο.

 

* Η Τζώρτζια Ρασβίτσου είναι συμβολαιογράφος

Μοιράσου το άρθρο!