Άρθρα - Γνώμες

18/05/2022 - 12:34

Τα πασόκια ξεφυτρώνουν από παντού!

γραφει η Τζώρτζια Ρασβίτσου

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα πέσει από το πασόκ. Από ποιο πασόκ όμως; Από τα «κακά» πασόκια της Νέας Δημοκρατίας; Από τα «καλά» πασόκια του Σύριζα – Π.Σ.;  ή από τα πασόκια- πασόκια του ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ; Γιατί υπάρχουν διαφόρων ειδών και ποιοτήτων πασόκια. Είναι βλέπετε πολλά και σήμερα βρίσκονται παντού.

Οι πασοκογενείς της Ν.Δ. δεν έχουν κανένα πρόβλημα όταν το νέο κόμμα τους,  αντιγράφει  πασοκικές πολιτικές καταστολής. Θυμίζω  ότι επί Στ. Παπαθεμελή  το 1995 τα ΜΑΤ ξυλοφόρτωναν συνταξιούχους, το 1996 έριχναν ζάχαρη στις μηχανές των τρακτέρ των αγροτών της Θεσσαλίας και επί Γιώργου Ρωμαίου το 1997 ξεφούσκωναν τα λάστιχα στα αγροτικά μπλόκα. Οι ένοπλοι φρουροί που θα διοριστούν/εισβάλλουν στα πανεπιστήμια, είναι γι’αυτούς θέμα τάξης. Τις παράνομες επαναπροωθήσεις στο Αιγαίο, τις θεωρούν θεμιτές.

 

Από την άλλη, οι πασοκογενείς του ΣΥΡΙΖΑ –Π.Σ., κουνώντας τα σημαιάκια τους, δίνουν ταχύρρυθμα μαθήματα οργάνωσης κομματικών στρατών, στήνοντας μηχανισμούς και πολιτικά γραφεία πασοκικού τύπου, κάνοντας θεμιτές και αθέμιτες κολεγιές, πουλώντας και αγοράζοντας συντρόφους, συνοδοιπόρους και συναγωνιστές, μπαίνοντας και βγαίνοντας με φούρια από πολιτικές πόρτες, πάντα  με το βλέμμα στην εξουσία.

Με όποιο κόστος, με κάθε μέσο, τα πασόκια ζητάνε θέσεις και εξουσία από το κάθε κόμμα στο οποίο προσωρινά ή μόνιμα εγκαθίστανται. Διαπερνούν οριζόντια όλα τα κόμματα δημοκρατικά και μη. Ένας κοινός τους στόχος (ακόμα και από μέλη της ΝΔ), είναι σήμερα «Να φύγει ο Μητσοτάκης», ένας άλλος «να τελειώνουμε με την Αριστερά και την ξινίλα της».

Μ’έναν σμπάρο, δυο τρυγόνια. Γιατί και ο Μητσοτάκης θα φύγει και η Αριστερά δεν θα έρθει στην εξουσία. Σήμερα κερδίζει το πασόκ, όχι του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, αλλά η κωλοπετσωμένη  νοοτροπία του, οικεία και αποδεκτή από την ελληνική κοινωνία, με όλες τις αντιφάσεις της: από ξενοφοβία έως αλληλεγγύη, από χριστιανοσοσιαλισμό ή ακόμα και  εθνικοσοσιαλισμό έως τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ.

Σήμερα τα κόμματα εξουσίας ακολουθούν μία πασοκοποιημένη κοινωνία, εφαρμόζοντας πασοκικές πρακτικές του παρελθόντος. Αντιλαμβάνεται λοιπόν κανείς ότι η επόμενη κυβέρνηση, όπως κι αν αυτή προκύψει, με ή χωρίς το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, θα είναι μια κυβέρνηση πασοκ. Μια νέα ή παλιά σοσιαλδημοκρατία.

Όποιος νομίζει ότι μπορεί να είναι κάτι άλλο, δεν έχει καταλάβει τι συμβαίνει γύρω του. Το ερώτημα για τον ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. λοιπόν σήμερα είναι: Αριστερά ή εξουσία;  Ό,τι κι αν επιλέξει, ο λογαριασμός τον περιμένει στο ταμείο...

---

αρχική δημοσίευση

https://tvxs.gr/

Μοιράσου το άρθρο!