Αστυνομικό Ρεπορτάζ

06/03/2020 - 12:32

Οι νεοναζί δεν χωρούν στη Μυτιλήνη

Επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες για άφιξη ομάδας νεοναζί στη Λέσβο

Όπως ήρθαν να φύγουν! Οι νεοναζί δεν χωρούν στη Μυτιλήνη. Πριν απο λίγο στην αγορά εγινε συμπλοκη και τα μέλη της ακροδεξιάς οργάνωσης «Identity Movement» Γερμανίας (Ιdentitäre Bewegung Deutschland) απομακρύνθηκαν βίαια. Τραυματισμός ενός από την ομάδα της ακροδεξιάς οργάνωσης.

πηγη politikalesvos.gr

 

Υπενθυμίζουμε την προηγούμενη δημοσίευσή μας:

Μόλις λίγες ημέρες μετά την καταγγελία του Die Linke για συντονισμένη επιχείρηση προσέγγισης των ελληνοτουρκικών συνόρων από γερμανικές νεοναζιστικές οργανώσεις, αντίστοιχη καταγγελία κάνει σήμερα και η ιστοσελίδα της Λέσβου politikalesvos.gr.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, χθες αποβιβάστηκαν στο αεροδρόμιο της Μυτιλήνης μέλη της ακροδεξιάς οργάνωσης «Identity Movement» Γερμανίας (Ιdentitäre Bewegung Deutschland).

Το δημοσίευμα, επισημαίνει πως πρόκειται για την ίδια οργάνωση που βρίσκεται στον Έβρο, ο αρχηγός της οποίας έχει πραγματοποιήσει προσκύνημα σε μνημείο για τις υπηρεσίες των στρατιωτών της Βέρμαχτ.

Και το δημοσίευμα καταλήγει: Η ευθύνη γι΄αυτή την κατάντια, γι αυτή τη μαύρη σελίδα είναι δική σας κύριοι αυτοδιοικητικοί, είστε ηθικοί αυτουργοί της πιο επικίνδυνης και ντροπιαστικής τροπής που θα μπορούσαν να πάρουν τα πράγματα.

Τι είναι το Identity Movement

Το Identity Movement είναι μία ακροδεξιά οργάνωση που ξεκίνησε από τη Γαλλία μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και η οποία προωθεί ιδέες όπως «έθνη-κράτη που αποτελούνται μόνο από λευκούς και προτείνει τον αποκλεισμό των μεταναστών και των μη λευκών υπηκόων από την Ευρώπη».

Η οργάνωση παρότι δημιουργήθηκε στη δυτική Ευρώπη πλέον έχει επεκταθεί και στην ανατολική, ενώ διατηρεί παραρτήματα εκτός από την Ευρώπη και στη Βόρεια Αμερική και την Ωκεανία.

----

φωτογραφία: Μέλη της ακροδεξιάς οργάνωσης «Identity Movement» Γερμανίας (Ιdentitäre Bewegung Deutschland), ανέβασαν φωτογραφίες στην επίσημη σελίδα της οργάνωσης στο Twitter από τον Έβρο

 

Μοιράσου το άρθρο!