Αστυνομικό Ρεπορτάζ

19/12/2022 - 19:45

Τραγωδία στη Μυτιλήνη - Πνίγηκε χειμερινή κολυμβήτρια

up date η ανακοίνωση από τη Λιμενική Αρχη

Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Μυτιλήνης από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για γυναίκα σε δυσχερή θέση στη θαλάσσια περιοχή πλαζ «ΤΣΑΜΑΚΙΑ»  Μυτιλήνης.

Άμεσα απέπλευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για την περιοχή , ενώ από στεριά  έσπευσαν  τρία οχήματα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. όπου  εντόπισαν άνθρωπο να επιπλέει παρασυρόμενο στη θαλάσσια περιοχή έξω από τον λιμένα Μυτιλήνης. Στέλεχος της οικείας Λιμενικής αρχής έπεσε στη θάλασσα και ανέσυρε μία γυναίκα χωρίς τις αισθήσεις της.

Η ανωτέρω παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε στο Γ.Ν. Μυτιλήνης «ΒΟΣΤΑΝΕΙΟ» όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος της. 

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο που διενεργεί την προανάκριση, διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για 58χρονη ημεδαπή, ενώ παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

 

---------

Τραγική κατάληξη είχε μία 55χρονη από την Μυτιλήνη που την Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2022 επιχείρησε να κολυμπήσει στην περιοχή της Φυκιότρυπας, όπως είθισται από τους χειμερινούς κολυμβητές της πόλης.

Η χειμερινή κολυμβήτρια παρασύρθηκε από τους δυνατούς κυματισμούς που σχηματίστηκαν λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή. Άμεσα ειδοποιήθηκε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης και στήθηκε επιχείρηση διάσωσης με τα στελέχη του Λιμενικού να προσπαθήσουν να εντοπίσουν την γυναίκα τόσο από την θάλασσα με σκάφος, όσο και παράκτια με αυτοκίνητο. Τελικά το σώμα της 55χρονης εντοπίστηκε, σύμφωνα με έγκυρες πηγές, στο άγαλμα της Ελευθερίας. Η 55χρονη, φορούσε βατραχοπέδιλα, ένδειξη που σηματοδοτεί ότι πήγε στο σημείο για να κολυμπήσει. Μετά τον εντοπισμό από τα στελέχη του Λιμενικού μεταφέρθηκε άμεσα στο «Βοστάνειο» Νοσοκομείο Μυτιλήνης όπου διαγνώστηκε ο θάνατός της.

 

πηγη: 

https://www.emprosnet.gr/

Ανδρονίκη Κουτσαβλή

Μοιράσου το άρθρο!