Εκπαίδευση

03/04/2024 - 06:47

Δράση φιλαναγνωσίας στο 6ο Νηπιαγωγείο Μυτιλήνης

Οι εκπαιδευτικοί και τα παιδιά 6ου Νηπιαγωγείου Μυτιλήνης οργάνωσαν  δράση φιλαναγνωσίας στο πάρκο πλησίον του νηπιαγωγείου, με αφορμή την  Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου στις 2 Απριλίου 2024, με τη συμμετοχή  των γονιών και της πρώτης τάξης του 9ου Δημοτικού σχολείου, στα  πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος «Cool Cult– Tour #etwinnovation”,  του προγράμματος «Τα σχολεία ‘υιοθετούν’ χερσαία και παράκτια  οικοσυστήματα της Ελλάδας» και της ομαλής μετάβασης των νηπίων στο  δημοτικό σχολείο.


Τα παιδιά συμμετείχαν σε ποικίλες δραστηριότητες, εφόσον προηγουμένως  περιηγήθηκαν στο πάρκο και  διάβασαν παιδικά παραμύθια, που κρέμονταν  από τα κλαδιά των δέντρων. Έγινε η παρουσίαση του ebook, που  δημιουργήθηκε ψηφιακά από τα συνεργαζόμενα σχολεία, στα πλαίσια του  ευρωπαϊκού προγράμματος «Cool Cult – Tour #etwinnovation” και  ακολούθησε το παιχνίδι χαμένου θησαυρού (Τα παιδιά καλούνταν να λύσουν  τους γρίφους και να εντοπίσουν τις κρυμμένες στην αυλή κάρτες, που  απεικόνιζαν σημαντικά μνημεία και αξιοθέατα των ευρωπαϊκών χωρών).
σ


Στη συνέχεια έπαιξαν κρεμάλα και ζωγράφισαν το αγαπημένο τους  παραμύθι, το οποίο και στόλισαν στο δέντρο της φιλαναγνωσίας.  Κεράστηκαν γλυκάκια, πήραν επαίνους συμμετοχής και τραγούδησαν όλοι  μαζί τη «βιβλιοφιλία».

Μοιράσου το άρθρο!