Skip to main content
|

Το Γυμνάσιο Πέτρας στο Σαλιχλί / Manisa της Τουρκίας. Συμμετοχή στο πρόγραμμα «Geoparks as an educational destination»

SHARE

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟ

Χρόνος ανάγνωσης :
2'

Το Γυμνάσιο Πέτρας συμμετέχει σε συνεργασία με σχολεία του εξωτερικού σε ένα νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Geoparks as an educational destination», (Τα γεωπάρκα ως εκπαιδευτικός προορισμός) υπό την αιγίδα του προγράμματος Erasmus+.

Στόχος του προγράμματος Erasmus+, όσον αφορά την σχολική εκπαίδευση, είναι να προωθήσει τις εκπαιδευτικές καινοτομίες, τη συνεργασία με σχολεία του εξωτερικού, τις ανταλλαγές εκπαιδευτικών και μαθητών. Τα προγράμματα που εγκρίνονται χρηματοδοτούνται από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (Ι.Κ.Υ.).

Στο πρόγραμμα «Geoparks as an educational destination» το Γυμνάσιο Πέτρας θα συνεργαστεί με σχολεία από την Τουρκία, που είναι και η συντονίστρια χώρα, την Ισπανία (Κανάρια νησιά), την Πορτογαλία (Αζόρες), την Ρουμανία και την Κροατία.

 Στόχος του προγράμματος είναι να μελετήσει τα γεωπάρκα που υπάρχουν σε κάθε μία από τις παραπάνω χώρες, να βοηθήσει μαθητές και καθηγητές να συνειδητοποιήσουν την αξία τους και να τους ευαισθητοποιήσει όσον αφορά την προστασία και την ανάδειξη των γεωπάρκων. Επιπλέον όμως στόχος είναι η γνωριμία με τον πολιτισμό και τα εκπαιδευτικά συστήματα των χωρών με τις οποίες συνεργαζόμαστε.

 

Από 9-16 Οκτωβρίου  του 2021 πραγματοποιήθηκε στο Σαλιχλί / Manisa της Τουρκίας η πρώτη συνάντηση των εκπαιδευτικών από τα συνεργαζόμενα σχολεία για να οργανωθεί η υλοποίηση του προγράμματος, να προγραμματιστούν οι δράσεις και οι εκπαιδευτικές επισκέψεις.

 Το σχολείο εκπροσώπησαν οι καθηγητές Νταλώσης Δημήτριος (υπεύθυνος για την υλοποίηση του προγράμματος και επικεφαλής της παιδαγωγικής ομάδας του Γυμνασίου Πέτρας) και Κάβουρας Χαράλαμπος. Στο πλαίσιο της συνάντησης παρουσιάστηκαν τα γεωπάρκα της καθεμιάς από τις συνεργαζόμενες, που βρίσκονται κοντά στα συνεργαζόμενα σχολεία.

 Το Γυμνάσιο Πέτρας παρουσίασε το νησί της Λέσβου,  που διαθέτει μοναδικό πλούτο γεωλογικών μνημείων και τοπίων φυσικού κάλλους, οικοτόπων και πολιτιστικών μνημείων,  τα οποία συνέβαλαν στην αναγνώριση και ένταξή της στο Παγκόσμιο Δίκτυο Γεωπάρκων της UNESCO. Έμφαση δόθηκε στο Απολιθωμένο Δάσος του Σιγρίου και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας. Επιπλέον έγιναν επισκέψεις και ξεναγήσεις από τους μαθητές του σχολείου σε σημαντικά μνημεία της περιοχής, όπως ο αρχαιολογικός χώρος στην Έφεσο, το Παμούκκαλε, ο αρχαιολογικών χώρος των αρχαίων Σάρδεων, το σπίτι της Παναγίας στην Έφεσο και το γεωπάρκο Kula.

SHARE

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟ

Διαβάστε επίσης
Άρθρα απο την ίδια κατηγορία
Όλες οι προσεχείς εκδηλώσεις