Εκπαίδευση

19/09/2012 - 06:06

Οι θέσεις της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Μυτιλήνης για στέγαση,μετακινήσεις,σίτιση

Οι θέσεις της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Μυτιλήνης για στέγαση,μετακινήσεις,σίτιση

 

Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Μυτιλήνης σχετικά με τα όσα ακούγονται περί της μέριμνας έχει να προτείνει τα ακόλουθα και να ενημερώσει τους φοιτητές σχετικά με τις δράσεις της:
 
Σίτιση: Όπως και με προηγούμενη παρέμβασή μας, έτσι και τώρα ζητάμε από την μέριμνα του Πανεπιστημίου Αιγαίου να μην μείνει κανένας φοιτητής χωρίς να μπορεί να σιτίζεται δωρεάν.
Το ήδη υπάρχον σύστημα καρτελογράφησης όσων σιτίζονται είναι αρκετό για το Πανεπιστήμιο για να γνωρίζουμε πόσοι σιτίζονται.
Επιπλέον, το γραφειοκρατικό σύστημα πληροφοριών μόνο προβλήματα μπορεί να δημιουργήσει παρά να λύσει καταστάσεις.
Θεωρούμε ότι κανένας φοιτητής δεν θα μείνει χωρίς να σιτίζεται δωρεάν.
 
Μεταφορές: Πάλι με παρέμβασή μας στις αρχές του καλοκαιριού ενημερωθήκαμε από την Πρυτανεία ότι δεν θα υπάρχει πρόβλημα με την μεταφορά των φοιτητών.
Αντ΄αυτού παρατηρούμε φοιτητές να πληρώνουν κανονικά εισιτήριο.
Θεωρούμε ότι το θέμα πρέπει να λυθεί άμεσα και να ολοκληρωθεί η συνεργασία με τα Αστικά ΚΤΕΛ άμεσα για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε να κινούμαστε δωρεάν.
 
 
Στέγαση:Παρατηρείται το πρόβλημα τα παιδιά που διαμένουν στις εστίες να τους ζητούνται να μείνουν έναν μήνα εκτός εστιών για να μπουν ξανά τον Νοέμβριο .Είναι άκρως παράλογη αυτή η στάση και γι αυτό τον λόγο ζητάμε είτε από τον αντιπρύτανη φοιτητικών θεμάτων να παρέμβει για δωρεάν διαμονή ενός μηνός των φοιτητών στις εστίες , είτε τη συνεργασία με την Περιφέρεια και τον Δήμο για να υπάρξει μία βοήθεια και από τους τοπικούς φορείς.
Το ίδιο είχε συμβεί και το 2007 ύστερα από τις καταλήψεις που είχε ως αποτέλεσμα φοιτητές που διέμεναν στην Θερμή να αναγκάζονται να φεύγουν από τις κλίνες τους 30 Ιουνίου(μέχρι τότε ήταν η σύμβαση) και 20 ημέρες εξεταστικής να είναι στον αέρα.
Όμως, με παρέμβαση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Μυτιλήνης είχε λυθεί το θέμα από την Πρυτανεία και τους τοπικούς φορείς, καθώς είχαν μεταφερθεί οι φοιτητές σε άλλα δωμάτια και συμμετείχαν κανονικά στις εξετάσεις τους.
Γόνιμο είναι οι τοπικοί φορείς να αντιληφθούν ότι η κρίση έχει χτυπήσει κάθε οικογένεια και υπάρχουν πολλοί νέοι φοιτητές που διαγράφονται λόγω μη οικονομικής ικανότητας να μείνουν στην Μυτιλήνη ,αλλά και οι παλιοί φοιτητές λόγω οικονομικών δυσκολιών αναγκάζονται να φύγουν.
Με άρθρο μας στην εφημερίδα Δημοκράτης τον Ιούνιο είχαμε τονίσει ότι αν η τοπική κοινωνία δεν είναι δίπλα στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου τα προβλήματα θα φαινόντουσαν από τον Σεπτέμβριο και βγήκαμε αληθινοί.
Οφείλουν οι τοπικοί φορείς να αφυπνιστούν και να βοηθήσουν το Πανεπιστήμιο Αιγαίου ,αλλά και οι γηγενείς ,στην προκειμένη περίπτωση Αστικά ΚΤΕΛ και ιδιοκτήτες δωματίων που στεγάζουν εστίες να κάνουν ένα βήμα πίσω.
Άλλωστε τόσα χρόνια πληρωνόντουσαν και θα πληρώνονται από το Πανεπιστήμιο.
Ας αναρωτηθούν πώς θα είναι να μην υπάρχουν φοιτητές….
 
 
Τέλος, ως ΔΑΠ-ΝΔΦΚ θα ζητήσουμε την διεξαγωγή ΔΣ άμεσα για μία κοινή συνάντηση των έξι προέδρων με τον Αντιπρύτανη Φοιτητικών Θεμάτων για την συζήτηση και την επίλυση των προβλημάτων που αναφέραμε και αργότερα την διεξαγωγή διατμηματικής συνάντησης των ΔΣ για να συζητήσουμε για τα θέματα μέριμνας.
Συγχρόνως, άμεσα θα ζητήσουμε την διεξαγωγή ανάδειξης εκπροσώπων μέριμνας στα τμήματα που δεν υπάρχουν ακόμη, που μαζί με τη πρώην πρόεδρο της μέριμνας να ζητήσουν άμεσα την διεξαγωγή μεριμνικού συμβουλίου για την επίλυση άμεσων προβλημάτων.
 
Οι κινήσεις έχουν καθαρά ενωτικό χαρακτήρα για τα θέματα της μέριμνας και ζητάμε από όλες τις παρατάξεις και ανένταχτους φοιτητές να παραβρεθούν στις συναντήσεις και στις γενικές συνελεύσεις για να δώσουμε τις προτάσεις μας στα προβλήματα που μας ταλανίζουν.
Ο συμβολικός χαρακτήρας της προσπάθειάς μας έχει ως σκοπό καθαρά την λύση των θεμάτων μέριμνας και την ανάδειξη των άμεσων προβλημάτων μας.
Εάν υπάρξει ωριμότητα και σοβαρές προτάσεις ,τότε είμαστε σίγουροι ότι θα βρεθούν οι λύσεις.
Εάν υπάρξει η οχλαγωγία και οι βιαστικές κινήσεις , τότε το αποτέλεσμα θα είναι πάλι να χωριστούμε σε μικροπολιτικές αντιπαραθέσεις που μόνο τα προβλήματα θα διαιωνίσουν.

Μοιράσου το άρθρο!