Ελλάδα

13/03/2023 - 19:59

Καταγγελία καθαρίστριας "Μαζεύονταν και έκαναν πάρτι στο σταθμαρχείο της Λάρισας"

Νέες καταγγελίες πολύ σοκάρουν και αφορούν το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών, βγαίνουν συνεχώς στη δημοσιότητα,  αποκαλύπτοντας ολοένα και περισσότερες λεπτομέρειες των όσων συνέβαιναν μέσα στο σταθμαρχείο Λάρισας, και προφανώς συνετέλεσαν στο να υπάρξει αυτή η οδυνηρή κατάληξη.

Η νέα αυτή καταγγελία έρχεται δια στόματος μιας εργαζόμενης στην καθαριότητα του ΟΣΕ η οποία αποκαλύπτει τι συνέβαινε συνήθως στο σταθμαρχείο Λάρισας, όπου είχε βάρδια το μοιραίο βράδυ της τραγωδίας στα Τέμπη ο 59χρονος κατηγορούμενος Βασίλης Σαμαράς.

Σύμφωνα λοιπόν με τα λεγόμενα της καθαρίστριας, τα πάρτι στο συγκεκριμένο σταθμαρχείο ήταν ιδιαίτερα συχνό φαινόμενο, με τους εργαζόμενους να μαζεύονται με φίλους τους, να βάζουν μουσική να κάνουν πάρτι και να πίνουν αλκοολούχα ποτά.

«Εκείνο το βράδυ είχα ρεπό, γιατί βράδυ δουλεύω. Το δρομολόγιο που ακολουθώ είναι να φεύγω από Θεσσαλονίκη με την αμαξοστοιχία IC63 των 19:25 και να κατεβαίνω στη Λάρισα. Μετά κάθομαι εκεί μιάμιση ώρα και περιμένω να περάσει η IC62 από Αθήνα -το μοιραίο δηλαδή δρομολόγιο- για να επιστρέψω στη Θεσσαλονίκη» ανέφερε αρχικά η καταγγέλλουσα και στη συνέχεια έδωσε συγκεκριμένες λεπτομέρειες για τα όσα είχαν υποπέσει στην αντίληψη της αναφορικά με όσα συνέβαιναν τα περισσότερα βράδια μέσα στο σταθμαρχείο Λάρισας.

«Μαζεύονταν εκεί πέρα το βράδυ, ας πούμε. Μαζεύονταν, έσβηναν τα φώτα, άκουγαν  μουσικές, κι έπιναν ουίσκι. Πάρτι ας το πούμε. Εγώ τουλάχιστον όταν πήγαινα εκεί πέρα, έβλεπα κάποια πράγματα, γιατί μιλούσα, χαιρετούσα» επισήμανε για να προσθέσει στη συνέχεια: «Ο πίνακας υπολειτουργούσε και θα το ξαναπώ, πιο πολύ συνεννοούνταν με τα τηλέφωνα, σταθμάρχης με μηχανοδηγό. Εγώ αυτό είχα καταλάβει τόσο καιρό, σας είπα είμαι στην καθαριότητα. Η λειτουργία γίνεται με το τηλέφωνο και υπάρχει και ένα σαν GPS εκεί πέρα μηχανοδηγού με σταθμάρχη. Δύο χρόνια που είμαι εκεί, πρώτα περνούσε η εμπορική προς Αθήνα από την πρώτη γραμμή της Λάρισας και μετά έφευγε το Intercity 62. Αυτό τώρα (σ.σ το δυστύχημα) πώς έγινε δεν γνωρίζω», πρόσθεσε η εργαζόμενη στην καθαριότητα, στοιχειοθετώντας όσα κατήγγειλε.

Μοιράσου το άρθρο!