Κοινωνία

20/12/2011 - 19:38

Έως 6 οίκοι ανοχής στο Δήμο Λέσβου !!! - Αρκούν (;)

style="text-align:justify;">Γράφει: Πολλάτου Μαρίνα/ εφημερίδα "ΕΜΠΡΟΣ"
 

Κλείνει αρχές Γενάρη οίκος ανοχής στα Ταμπακαριά, γιατί στερείται άδειας λειτουργίας Με τους βασικούς κανόνες για τις αποστάσεις από σχολεία και εκκλησίες που θέτει ο νόμος, θα χωροθετηθούν και στη Λέσβο οι οίκοι ανοχής, ο αριθμός των οποίων αποφασίστηκε να μην ξεπερνά τους έξι σε επίπεδο νησιού. Το πώς θα αδειοδοτηθούν οι οίκοι θα αποφασιστεί το αμέσως επόμενο διάστημα απ’ το Δημοτικό Συμβούλιο Λέσβου, ενώ άμεσα, το αργότερο έως τις 10 Ιανουαρίου, θα κλείσει και ο μόνος εν λειτουργία στην περιοχή της Μυτιλήνης, στα Ταμπακαριά.

Η Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης που συνεδρίασε το απόγευμα του Σαββάτου, δεν μπήκε στη διαδικασία γνωμοδότησης για την έκδοση αδειών εγκατάστασης εκδιδόμενων προσώπων. Κι αυτό γιατί προτιμήθηκε, αντί να προταθούν πρόσθετοι όροι για την έκδοση νέας κανονιστικής απόφασης, να ισχύσει ό,τι κανόνας προβλέπεται απ’ τη νομοθεσία.
Όπως είπε ο αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής, Γιάννης Βατός, σύμφωνα με τις ιδιαίτερες τοπικές συνθήκες και ανάγκες, που αφορούν στα πληθυσμιακά δεδομένα, τη σύνθεση του πληθυσμού, την ύπαρξη στρατοπέδων, λιμανιών και βιομηχανικών μονάδων, καθώς και με την ανάπτυξη εμπορικών ή άλλων δραστηριοτήτων που επιβάλλουν απασχόληση ή διέλευση ατόμων από άλλες περιοχές, σε όλο το Δήμο Λέσβου θα δοθούν έως έξι άδειες για την εγκατάσταση εκδιδόμενων προσώπων.
Σε ό,τι αφορά στις ελάχιστες αποστάσεις που προβλέπει η νομοθεσία από ναούς, σχολεία κ.λπ. για την εγκατάσταση και χρήση οικημάτων εκδιδόμενων προσώπων, θα τηρηθούν αυτά που προβλέπει η νομοθεσία, βάσει της οποίας δεν επιτρέπεται η εγκατάσταση σε κτήρια που απέχουν σε ακτίνα λιγότερο από 200 μέτρα από ναούς, σχολεία, νηπιαγωγεία, φροντιστήρια, παιδικούς σταθμούς, νοσηλευτικά ιδρύματα, κέντρα νεότητας, αθλητικά κέντρα, οικοτροφεία, βιβλιοθήκες και ευαγή ιδρύματα, καθώς και από πλατείες και παιδικές χαρές.

Στην Επιτροπή
Το θέμα το αμέσως επόμενο διάστημα θα μπει προς συζήτηση στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, η οποία και θα αποφασίσει τις ελάχιστες αποστάσεις που επιτρέπονται μεταξύ οικημάτων στα οποία θα μπορούν τα εν λόγω πρόσωπα να εγκαθίστανται, ή όποιον άλλο κανόνα κρίνει σκόπιμο να τεθεί ως προϋπόθεση για την έγκριση της άδειας, ή και σε ποιες περιοχές του Δήμου δε θα επιτρέπεται η χορήγηση τέτοιων αδειών. Η απόφαση αυτή, όπως επεσήμανε ο κ. Βατός, θα αποτελέσει την εισήγηση προς το Δημοτικό Συμβούλιο, που θα λάβει και την τελική απόφαση.
Στη συζήτηση που έγινε στην Επιτροπή Διαβούλευσης, τέθηκε και το θέμα της λειτουργίας χωρίς άδεια, όπως είπε ο κ. Βατός, οίκου ανοχής στην περιοχή Ταμπακαριά, ο οποίος και σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο θα κλείσει μέχρι τις 10 Ιανουαρίου. Αναφορικά με τις αιτήσεις που έχουν υποβληθεί για την εγκατάσταση εκδιδόμενων προσώπων, θα ληφθεί απόφαση μόλις το Δημοτικό Συμβούλιο συζητήσει το θέμα, θέτοντας τις προδιαγραφές λειτουργίας των οίκων ανοχής στο νησί.

 
-------------------------
Σημειώσεις  Lesvosnews:
  • το ερώτημα "αρκούν;"  στο τίτλο του άρθρου είναι δικό μας και ... έχει γενική διάσταση
  • παρακαλούμε  τους αναγνώστες τα σχόλια  για τους "μεγάλους οίκους" ανοχής να αποφεύγονται...

--------------------------------------

κάντε like στην επίσημη σελίδας του Lesvosnews στο Facebook

Μοιράσου το άρθρο!