Πολιτισμός

06/05/2024 - 11:30

Αλκοολικά αρώματα και γεύσεις στην Ανεμώτια. “Το Μερίδιο των Αγγέλων” - Δευτέρα 6 Μαΐου

“Το Μερίδιο των Αγγέλων” Δευτέρα 6 Μαΐου 2024 στην Ανεμώτια της Λέσβου

Σε μια εποχή που λείπουν τα Όνειρα…η ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. ΗΦΑΙΣΤΕΙΟ ΑΝΕΜΩΤΙΑΣ και ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΩΝ ΑΝΕΜΩΤΙΑΣ ΛΕΣΒΟΥ «Ο ΚΑΜΠΟΣ» καλούν τους κατοίκους της Λέσβου και τους επισκέπτες, γνωστούς και άγνωστους φίλους στην Ανοιχτή Εκδήλωση γευσιγνωσίας Φρέσκων και Παλαιών κρασιών με τίτλο “Το Μερίδιο των Αγγέλων”, που θα πραγματοποιηθεί στις φιλόξενες εγκαταστάσεις του Συνεταιρισμού.

Κάθε χρόνο, από κάθε δεξαμενή και ξύλινο βαρέλι κρασιού που ωριμάζει χάνεται περίπου το 2%. Εξατμίζεται και εξαφανίζεται για πάντα…! Αυτό είναι που λέμε “το μερίδιο των αγγέλων…!!

Σε μια αυθόρμητη τελετουργική και συμμετοχική διαδικασία θα ανοίξουμε δεξαμενές με φρέσκα και δρύινα βαρέλια με παλαιωμένα Ηφαιστειακά κρασιά της Κοιν.Σ.Επ.. Θα συναντηθούμε μέσα σε αλκοολικά αρώματα και γεύσεις, θα έρθουμε κοντά συζητώντας, πίνοντας, τρώγοντας και τραγουδώντας.

Η εν λόγω “Συμποσιακή Συνάντηση” αποσκοπεί στην κινητοποίηση των μελών των τοπικών κοινοτήτων, στην επικοινωνία, στο κοινό βίωμα και στην αναζήτηση των χαμένων ονείρων μας…!!

Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει στις 11.30 το πρωί, με μία χαλαρωτική περιήγηση στον παραδοσιακό οικισμό της Ανεμώτιας, με τα περίτεχνα λαξευμένα πέτρινα σπίτια και την καλλιτεχνική αύρα των ξακουστών ντόπιων λιθοξόων.

Στην επιστροφή, στις 13.00, θα ξεκινήσει το άνοιγμα των φρέσκων και παλαιών κρασιών που θα γεμίζουν τα ποτήρια των επισκεπτών..!!

Η αίθουσα γευσιγνωσίας “Χρήστος Ατσικβάσης” θα είναι ανοιχτή για δοκιμές των κρασιών της Κοιν.Σ.Επ., με φόντο την Έκθεση Φωτογραφίας του Γιώργου Πτερούντιου και θέμα - τι άλλο – τοπία της Ανεμώτιας.

3ε

Παράλληλα, θα προβάλλεται στους επισκέπτες το Ντοκιμαντέρ που παρουσιάζει την εξέλιξη του έργου του Πράσινου Ταμείου για την αναζωογόνηση υποβαθμισμένου εδάφους, τη δημιουργία του πρότυπου βιολογικού αμπελώνα και τη διάσωση των γηγενών ποικιλιών αμπέλου.

Εν τω μεταξύ, τα κάρβουνα θα είναι αναμμένα, όπου θα ψήνονται κρεατικά και λαχανικά. Όλοι και όλες μπορείτε να συνεισφέρετε γευστικά, με τις δικές σας σπεσιαλιτέ και τους αγαπημένους σας μεζέδες, φέρνοντας τρόφιμα στην αυτοδιαχειριζόμενη κουζίνα/ ψησταριά (κρεατικά, μαγειρευτά, πίτες, σαλάτες, κλπ), που θα μαγειρευτούν και θα…διατεθούν, επί τόπου...

σ

Μια ακόμα ολοήμερη συνάντηση από τα κάτω με φαγητό, άφθονο φρέσκο και παλαιωμένο κρασί, καλή μουσική και όμορφη παρέα...!!

Ας ρίξουμε λίγο κρασί απ’ το ποτήρι μας (μια γουλιά, ίσως δύο) στο χώμα…μια σπονδή για τους δικούς μας Αγγέλους…

Σας περιμένουμε όλους στο Ηφαίστειο Ανεμώτιας...για να συνεχίσουμε να Ονειρευόμαστε..!!!

Μοιράσου το άρθρο!

geotee