Κοινωνία

23/03/2020 - 08:24

ΕΠΕΙΓΟΝ- Καταγραφή εθελοντών/περιοχών σίτισης αδέσποτων ζώων στην Μυτιλήνη για εξασφάλιση σχετικών αδειών κυκλοφορίας

Ανακοίνωση από την "Κιβωτό Μυτιλήνης"

Πριν από λίγο ενημερωθήκαμε, όπως και όλοι οι Έλληνες πολίτες,ότι από Δευτέρα 23/3/2020 και ώρα 06:00 επιβάλλεται απαγόρευση κυκλοφορίας πέρα από πολύ συγκεκριμένες δραστηριότητες.

Στις κυβερνητικές ανακοινώσεις έγινε ειδική μνεία από τον Υφυπουργό Εσωτερικών κ. Θοδωρή Λιβάνιο, στα αδέσποτα ζώα. Συγκεκριμένα αναφέρθηκε επί λέξει:

«Επίσης αυτές τις ώρες επιβάλλεται να μην ξεχάσουμε και τα ζώα. Με επιστολή που απηύθυνε το Υπουργείο Εσωτερικών προς τους Δημάρχους της χώρας ζητάμε να δοθεί ειδική μέριμνα για τα αδέσποτα ζώα, ώστε και αυτά να τύχουν της φροντίδας που αξίζουν»

Πρώτιστη μέριμνα δεν μπορεί να είναι άλλη από την σίτιση των ζώων. Ήδη ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας εξέδωσε σχετικά ανακοίνωση στην οποία αναφέρει:

«Σε περίπτωση καθολικής απαγόρευσης της κυκλοφορίας, καλούμε τους συμπολίτες μας που σιτίζουν ζώα σε συγκεκριμένες περιοχές, να έρθουν σε επαφή με το Δήμο προκειμένου να εξασφαλιστούν άδειες κυκλοφορίας στα συγκεκριμένα σημεία και τις συγκεκριμένες ώρες σίτισης»

Αντίστοιχη πρωτοβουλία πρέπει να αναληφθεί και στη Λέσβο. Γι’ αυτό το λόγο καλούμε τους φιλόζωους συμπολίτες μας οι οποίοι σιτίζουν αδέσποτα ζώα ΑΡΧΙΚΑ στην πόλη της Μυτιλήνης και στα προάστια αυτής, να επικοινωνήσουν μαζί μας και να μας κοινοποιήσουν,
1. Ονοματεπώνυμο
2. Τηλέφωνο επικοινωνίας
3. Περιοχή/Διεύθυνση όπου σιτίζουν αδέσποτα ζώα
4. Ημέρα και ώρα κατά την οποία πραγματοποιούν τη σίτιση

είτε με μήνυμα στη σελίδα της ΚΙΒΩΤΟΥ Μυτιλήνης στο Facebook είτε με email στο kivotosmitilini@gmail.com,
ώστε να δημιουργηθεί η σχετική λίστα ατόμων και να προωθηθεί στον Δήμο Μυτιλήνης για την εξασφάλιση των σχετικών αδειών.

«ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ» -αλλά παραΜΕΝΟΥΜΕ και Άνθρωποι, ειδικά τώρα που τα αδέσποτα ζώα μας έχουν περισσότερο ανάγκη από ποτέ!

Μοιράσου το άρθρο!