Κοινωνία

04/09/2012 - 16:48

Καταγγελία Αναστασίας Αντωνέλλη: αύξηση θέσεων στους παιδικούς χωρίς πόρους

Καταγγελία Αναστασίας Αντωνέλλη: αύξηση θέσεων στους παιδικούς χωρίς πόρους

Με επιστολή της προς το Δήμαρχο Λέσβου η Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου Λέσβου καταγγέλει τον εμπαιγμό του Υπουργείο με αύξηση θέσεων στους Παιδικούς χωρίς εξασφάλιση των αντίστοιχων πόρων. Με απλά λόγια το Υπουργείο λέει κόψτε κι άλλο τις δαπάνες και... σας αυξάνω τις θέσεις στους Παδικούς Σταθμούς!

Αναλυτικά το κείμενο της επιστολής:                           

 

   ΠΡΟΣ:

Δήμαρχο Δήμου Λέσβου

κ. Δημήτριο Φωκίων Βουνάτσο

ΜΥΤΙΛΗΝΗ

                                                           

                    

ΘΕΜΑ: «Συμφωνία ΚΕΔΕ- Υπουργείου για αύξηση θέσεων κατά 18.000 παιδιά στους Παιδικούς Σταθμούς μέσω του Προγράμματος της ΕΕΤΑΑ «Εναρμόνιση στην Οικογενειακή και Επαγγελματική Ζωή» .

 

Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε,

 

Δελτίο Τύπου του Υπουργείου Εργασίας, που δημοσιοποιήθηκε χθές, για το θέμα της αύξησης των θέσεων στους Παιδικούς Σταθμούς, ανά την Ελλάδα, μέσω του Προγράμματος «Εναρμόνιση στην Οικογενειακή και Επαγγελματική Ζωή» , αναφέρει επι λέξει τα εξής: «.Αυξάνονται κατά 18.000 οι θέσεις παιδιών στους βρεφικούς και παιδικούς σταθμούς σε σχέση με πέρυσι, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό ωφελουμένων για την τρέχουσα περίοδο σε πάνω από 60.000.Η οριστική λύση στο ζήτημα των βρεφονηπιακών σταθμών δόθηκε σήμερα ύστερα από συνάντηση του προεδρείου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) με τον υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Γιάννη Βρούτση και σε συνεργασία με τον υπουργό Εσωτερικών κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη. Συγκεκριμένα, έγιναν δεκτές, από το προεδρείο της ΚΕΔΕ, οι προτάσεις του υπουργείου οι οποίες περιλαμβάνουν αύξηση του προϋπολογισμού του προγράμματος και εξορθολογισμό των τροφείων (voucher).Αποδεικνύεται με αυτήν την εξέλιξη ότι όπου υπάρχει διάθεση αμοιβαιότητας και συναίσθηση της κρισιμότητας της κατάστασης, λύσεις στα αδιέξοδα μπορούν να βρεθούν με κύριο στόχο το κοινωνικό συμφέρον.»

 

Τούτο σημαίνει ότι κατά την  συνάντηση της αντιπροσωπείας της ΚΕΔΕ και του υπουργού Εργασίας, Γ. Βρούτση, έγινε αποδεκτή η από ημερών γνωστή πρόταση του υπουργείου για μείωση του κόστους ανά παιδί και μείωση των λειτουργικών εξόδων των Παιδικών Σταθμών!! Ίσως γι’ αυτό η ανακοίνωση του Υπουργείου μιλά με κολακευτικά λόγια για την συνάντηση!!

Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε,

Με όλο το σεβασμό στο Συλλογικό Όργανο της ΚΕΔΕ, ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΙ ΕΝΤΟΝΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΩ την συμφωνία αυτή, η οποία σε απλά Ελληνικά μιλά για μείωση της επιδότησης ανά παιδί και φυσικά σε περιστολή δαπανών! Τι να κόψουμε πλέον κύριε Δήμαρχε;; Τη θέρμανση; Το νερό; Το ρεύμα; Την σίτιση; Τα είδη καθαρισμού; Το παιδαγωγικό υλικό; Το προσωπικό- που ήδη μας έχουν κόψει; Κι όλα αυτά απλά γιατί κάποιοι του Υπουργείου, νομίζοντας ότι ακόμα τα «καθρεπτάκια και οι χρωματιστές χάντρες» έχουν πέραση, δήθεν «νοιάστηκαν» για τους γονείς και αυξάνουν το αριθμό των παιδιών;; Και καλά οι κυβερνώντες δεν είναι η πρώτη φορά που ξεγελάνε τους πολίτες. Η ΚΕΔΕ όμως κύριε Δήμαρχε πως δέχθηκε μια συμφωνία αυτοκτονική που δεν υπόκειται στην κοινή λογική;;; Είναι δυνατόν να αυξάνεται ο αριθμός των ωφελούμενων παιδιών και συγχρόνως να μειώνεται η επιχορήγηση; Δηλαδή πώς με λιγότερα χρήματα θα φιλοξενούμαι περισσότερα παιδιά που χρειάζονται περισσότερο προσωπικό;;; Δηλαδή περισσότερες εγκρίσεις προσωπικού- εάν και εφόσον τις εγκρίνουν-, δηλαδή περισσότερα χρήματα;;;

Ως εκ τούτου παρακαλώ κύριε Δήμαρχε, άμεσα, δηλαδή σήμερα, όπως επιγόντως επικοινωνήστε με το Προεδρείο της ΚΕΔΕ, μήπως…..εξ αμελείας κατέληξαν στην συμφωνία αυτή. Ειδάλλως, αν έχοντας γνώση συμφώνησαν, λυπάμαι αλλά οι εξελίξεις στους Παιδικούς Σταθμούς προβλέπονται τραγικές και δυστυχώς αυτή την φορά δεν φταίνε μόνο οι Κυβερνώντες. Σίγουρη για τις άμεσες και μαχητικές ενέργειες σας,

Μετά Τιμής

 

Αναστασία Αντωνέλλη

 

Πρόεδρος Ν.Π.Δ.Δ «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ και ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΔΗΜΟΥ ΛΕΣΒΟΥ»

 

Μοιράσου το άρθρο!