Κοινωνία

21/06/2019 - 06:30

Καταγγελία για παιδότοπο μεταναστών στη Μόρια... καταγγελία για φωτιές και κουνούπια!

Καταγγελία εργασιών από τη ΜΚΟ “Refugee4Refugees” στον ελαιώνα της Μόριας κάνει Σύλλογος Κατοίκων Μόριας Παναγιούδας και Όμορων Κοινοτήτων. Στην καταγγελία τους οι κάτοικοι βάλουν κατά όχι μόνο της ΜΚΟ αλλά όλων όσων έχουν συμβεί στη Μόρια και στη γύρω περιοχή. Στο σημείο αυτό να τονιστεί ότι πρωτοβουλίες για δημιουργία χώρων απασχόλησης των μεταναστών και των παιδιών λειτουργούν θετικά και βοηθούν στην ηρεμία του χώρου φιλοξενίας των μεταναστών. Ασφαλώς και πρέπει να εφαρμόζονται οι Νόμοι και κάθε εργασία να έχει τις σχετικές άδειες. Είναι όμως λάθος η προσπάθεια για δημιουργία ενός χώρου ψυχαγωγίας - απασχόλησης παιδιών και νεαρών ατόμων να μπαίνει στην ίδια ανακοίνωση με φωτιές και κουνούπια.... Εκεί κάπου η ουσία της ανακοίνωσης αλλάζει και πηγαίνει σε άλλα μονοπάτια. Αναλυτικά η επιστολή - καταγγελία:

ΠΡΟΣ:

1. Τη Δ/νση Βιομηχανίας, Ενέργειας και Φυσικών πόρων Π. Β. Αιγαίου

2. Τη Δ/νση Δόμησης Δήμου Λέσβου (Τμήμα ελέγχου Δόμησης, πολεοδομικών εφαρμογών και σχεδίων)

Μετά από σχετικές αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα της ΜΚΟ " Refugee for Refugees" πληροφορηθήκαμε ότι σε παρακείμενο του ΚΥΤ ελαιόκτημα, η συγκεκριμμένη ΜΚΟ ετοιμάζει παιδότοπο  ,η κατασκευή του οποίου είναι σε εξέλιξη, και επίσης γήπεδα ποδοσφαίρου, μπάσκετ και βόλευ ( με χορηγίες από όλο τον κόσμο).


Ερχόμαστε λοιπόν ως Σύλλογος να ρωτήσουμε.
Οι υπηρεσίες σας έχουν ενημερωθεί για αυτές τις δραστηριότητες ;

  • Έχουν γίνει οι σχετικοί έλεγχοι και έχουν εκδοθεί οι προβλεπόμενες από το νόμο άδειες;
  • Είναι νόμιμες  οι εργασίες αυτές;
  • Αν όχι, θα σταματήσουν;
  • Θα γίνει έλεγχος;
  • Θα επιβληθούν πρόστιμα και γενικά θα ακολουθηθεί η διαδικασία που προβλέπεται από την ελληνική νομοθεσία;

Όπως πολύ καλά γνωρίζετε το χωριό της Μόριας και η περιοχή γύρω από αυτό έχουν κυριολεκτικά αλωθεί. Η φυσιογνωμία του τοπίου έχει αλλάξει, ο ελαιώνας  (με δέντρα εκατοντάδων ετών) έχει καταστραφεί, το περιβάλλον έχει μολυνθεί από σκουπίδια και λύματα, καθημερινά αντιμετωπίζουμε σοβαρότατα προβλήματα.

Ακόμα είμαστε στην αρχή του καλοκαιριού και προχτές με τον πρώτο αέρα εκδηλώθηκε η πρώτη πυρκαγιά στην περιοχή. Επίσης άρχισαν οι ζέστες και τα κουνούπια κατέκλυσαν την περιοχή, αφού παρά τις επανειλημμένες  ερωτήσεις, έγγραφα και καταγγελίες, δεν υπήρξε κανένας ψεκασμός .

Και ως επιστέγασμα έρχεται η κάθε τυχάρπαστη  ΜΚΟ ,με ασαφές πλαίσιο δραστηριοτήτων,ενασχόλησης  , χρηματοδοτήσεων, και ενεργεί αυτόνομα καταπατώντας κάθε δίκαιο και νόμο του κράτους ατιμωρητί.

Ως εκ τούτο δίκαια αγανακτούμε, αισθανόμαστε αναλώσιμοι και πλήρως αφημένοι στην τύχη μας από το ελληνικό κράτος και τις υπηρεσίες του τις οποίες εσείς εκπροσωπείτε.
Παρακαλούμε να μας ενημερώσετε σχετικά με τα ερωτήματά μας και σε εύλογο χρόνο, ως νόμιμο φορέα της κοινωνίας του χωριού της Μόριας.

Μοιράσου το άρθρο!