Κοινωνία

17/10/2022 - 12:15

Καταγγελία - ΣΟΚ : Στη Μυτιλήνη έβαλαν τους φαντάρους να μαζεύουν σε σάκους πτώματα προσφύγων

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ  φαντάρων από την 98 ΑΔΤΕ

Οι συνθήκες που ζούμε στο νησί είναι τραγικές.

Καμία έξοδο.

Κάθε μέρα υπηρεσία σε όλα τα στρατόπεδα και φυλάκια.

Με εξαίρεση προφανώς την Μεραρχία και την Λέσχη Αξιωματικών για "προφανούς" λόγους βυσματοκρατίας. 

Βέβαια αυτά που βιώσαμε τις τελευταίες μέρες ήταν απάνθρωπα και εξευτελιστικά, μας έκαναν να ξεχάσουμε κάθε είδους κούραση. 

Να ξεκινήσω αναφέροντας ότι τα γεγονότα αυτά τα μοιραστήκαμε με τα χαμηλόβαθμα στελέχη και όλοι δείξανε ανθρωπιά, με κάθε δυνατό τρόπο που μπορούσαν.

Η αντιμετώπιση όμως από Ανώτερους Αξιωματικούς του νησιού ήταν τραγική. 

Μιλάω προφανώς για τα γεγονότα των προσφύγων και για τις νεκρές γυναίκες που "βγήκαν" στο νησί. 

Τα οποία τα πτώματα και υπάρχοντα τους τα μαζέψαμε οι φαντάροι. 

Η εικόνα του να "τυλίγεις" τα άψυχα τους σώματα σε σάκους και να τα στέλνεις σε φορεία είναι κάτι το οποίο θα μείνει χαραγμένο στο μυαλό κάθε νέου ανθρώπου, όσο δυνατός και να είσαι ψυχολογικά.

 

Αυτά συνέβησαν στην Μυτιλήνη.

Και αποκαλύπτουν το ποιος είναι ο ρόλος του Στρατού και σε τι απάνθρωπες επιχειρήσεις διατάζονται να συμμετάσχουν οι φαντάροι.

Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ έχει πάρει δημόσια θέση και έχει καταδικάσει αυτά τα απάνθρωπα εγκλήματα από το ελληνικό, του Τουρκικό κράτος και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Εμείς καλούμε όλους να σταθούν μαζί με τους αγωνιζόμενους φαντάρους

στο πλευρό των προσφύγων και να καταδικάσουμε έμπρακτα, λαμβάνοντας αγωνιστικές πρωτοβουλίες τα στυγνά αυτά κρατικά εγκλήματα.

Να καταδικάσουμε την δράση των Στρατών, του Ελληνικού Λιμενικού και της Τουρκικής Ακτοφυλακής, της Συνοριοφυλακής και της FRONTEX, των αρμάδων της ΕΕ και του ΝΑΤΟ που δρουν εναντίον προσφύγων που προκαλούν οι άθλιοι πόλεμοι, οι αισχρές ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και οι ανταγωνισμοί τους. 

Για να σταματήσουν οι Απάνθρωπες Επαναπροωθήσεις προσφύγων και η εργαλειοποίηση του προσφυγικού ζητήματος που εμπλέκεται άμεσα στον ελληνο-τουρκικό ανταγωνισμό.

Να καταδικάσουμε την δολοφονική ευρωπαϊκή πολιτική που θεωρεί την Τουρκία ασφαλή χώρα για τους πρόσφυγες μόνο και μόνο για να τους εγκλωβίσει στα κτηνώδη στρατόπεδα συγκέντρωσης που διατηρεί το καθεστώς Ερντογάν αμειβόμενος πλουσιοπάροχα από την ΕΕ  κρατώντας τους τελευταίους μακριά από τα ευρωπαϊκά κράτη όπου κυριαρχεί η ακροδεξιά πολιτική αντζέντα.

 ΚΙΝΗΜΑ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΕΞΩ ΑΠ’ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ 

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ-ΡΑΤΣΙΣΜΟ-ΦΑΣΙΣΜΟ-ΠΟΛΕΜΟ

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ-ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ-ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ-ΔΕΝ ΚΥΝΗΓΑΜΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ/ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥΣ 

 

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ 

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ 

Μοιράσου το άρθρο!