Κοινωνία

09/12/2014 - 14:57

Κατάληψη στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου - Πορεία την Πέμπτη 11/12

style="text-align: justify;"> 
Υπό κατάληψη βρίσκεται από χθες (Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου) το κτίριο της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου. Ομάδα αλληλεγγύης στο Νίκο Ρωμανό διέκοψε χθες το απόγευμα τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λέσβου. Η κατάληψη θα συνεχιστεί τουλάχιστον έως την Πέμπτη 11/12.
Την Πέμπτη η ομάδα αλληλεγγύης στο Νίκο Ρωμανό προγραμματίζει πορεία συμπαράστασης στον απεργό πείνας. Προσυγκέντρωση την Πέμπτη 11/12 και ώρα 5 το απόγευμα στο κτίριο της Περιφέρειας στην προκυμαία Μυτιλήνης.
 
Η προγραμματισμένη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για την Τετάρτη (10/12) ακυρώθηκε.
 
 
Εν τω μεταξύ σήμερα απορρίφθηκε από τον Αρειο Πάγο το αίτημα αναίρεσης της απόφασης του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Πειραιά, που είχε καταθέσει ο συνήγορος υπεράσπισης του Νίκου Ρωμανού, Φραγκίσκος Ραγκούσης. Η απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών απέρριπτε το αίτημα του Ρωμανού για εκπαιδευτικές άδειες.
Ο δικηγόρος του Νίκου Ρωμανού, Φραγκίσκος Ραγκούσης, μετά τη γνωστοποίηση της απόρριψης από την αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασιλική Θεοδώρου, δήλωσε: «Ένας ακόμη δεσμός με τη ζωή του Νίκου Ρωμανού έσπασε. Μόνη ελπίδα είναι η τροπολογία στη ρύθμιση που θα συζητηθεί σήμερα στη Βουλή. Είναι η τελευταία ελπίδα και του Ρωμανού για να μην αρχίσει την απεργία δίψας. Όπως λύση είναι και το "βραχιολάκι".
Πιστεύω ότι την τελευταία στιγμή η πολιτεία θα δείξει το ανθρώπινο πρόσωπό της.
Αν αρχίσει την απεργία δίψας σε ένα- δύο 24ώρα οι βλάβες στον Ρωμανό θα είναι μόνιμες. Δεν το θέλει κανένας αυτό.
Αυτοί που έχουν την εξουσία να σπεύσουν να ικανοποιήσουν τη θέσπιση της διάταξης για τον Νίκο Ρωμανό».
 
------------
 

Μοιράσου το άρθρο!