Κοινωνία

16/08/2023 - 17:17

Λαμπρά εγκαίνια στον Πολιχνίτο - «Thermal springs Ιπποκράτης» - Η Λέσβος αλλάζει...

"Εγκαίνια Ιαματικής Πηγής Πολιχνίτου "Ιπποκράτης". Το όνειρο δεκαετιών των κατοίκων του Πολιχνίτου πήρε σάρκα και οστά. Η Λέσβος - όχι μόνο η Δυτική - μπαίνει δυναμικά στον χάρτη του Ιαματικού τουρισμού" αναφέρει σε ανάτρησή του ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος.

Και πράγματι σήμερα είναι μια σημαντική ημέρα όχι μόνο για τον Πολιχνίτο αλλά για όλη τη Λέσβο. 

Εγκαίνια σήμερα το πρωί του Γεωπάρκου και Θερμαλιστικού Κέντρου Ιαματικών Πηγών Πολιχνίτου.

"Ένα έργο πνοής, που περιμέναμε χρόνια, πήρε σάρκα και οστά χάρη στον συγχωριανό μας κ. Θεόδωρο Κούσκο, τον οποιο συγχαίρουμε και ευχαριστούμε από καρδιάς. Σημαντική φυσικά και η συμβολή του Δήμου Δυτικής Λέσβου και του Δημάρχου κ. Βέρρου, αλλά και του συγχωριανού μας, Αντιδημάρχου Τ. Υπηρεσίας, κ.Αλάνη. Μεγάλη η συγκίνηση για πολλούς σήμερα! Νέα εποχή για τον τόπο μας!!" σημειώνει η Ταξουλα Ζάχου.

Στα εγκαίνια μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν η Αντιπεριφερειάρχης Αναστασία Αντωνέλλη και ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αλκιβιάδης Στεφάνης.

Στον χαιρετισμό  που απεύθυνε ο κ. Στεφανής , εστίασε «στο πόσο σημαντικό είναι η συνεργασία μεταξύ αυτοδιοίκησης και ιδιωτών με στόχο την εξωστρέφεια, πόσο μάλλον όταν το νησί βρίσκεται στο κέντρο ενός τετραγώνου από πόλεις όπως είναι η Κωνσταντινούπολη, η Σμύρνη, η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη με τεράστιο αριθμό κατοίκων και εισόδων από το εξωτερικό.».

 

Η Λέσβος μπαίνει σε νέα φάση, μιας και  φιγουράρει στους πλέον στους καταλόγους WELLNESS των tour operators!

 

Τι προσφέρει:

 

1

2

Πέρα από τις χαλαρωτικές ιδιότητες, τα ιαματικά νερά του Πολίχνιτου είναι κατάλληλα για χρόνιες μορφές ρευματοπαθειών, αρθροπάθειες (χρόνιες καταστάσεις, εκφυλιστικές και παραμορφωτικές), ριζονευρίτιδες, χρόνιες σπονδυλαρθρίτιδες, οσφυαλγίες, δυσμορφίες και μετατραυματικές κακώσεις του σκελετικού συστήματος. Βοηθούν επίσης στην αντιμετώπιση χρόνιων παθήσεων γυναικολογικού κύκλου, όπως φλεγμονώδεις παθήσεις γυναικολογικής προέλευσης, δυσλειτουργία σαλπίγγων – δυσμηνόρροια, γυναικεία στείρωση!!

 

δ

 

Η συνολική επένδυση έχει προϋπολογισμό 1.000.000 ευρώ και περιλαμβάνει την ανακαίνιση και επισκευή των δύο παλιών λουτρών και των συνοδευτικών εγκαταστάσεων που βρίσκονται εκεί και οι οποίες λειτουργούσαν στο παρελθόν ως ξενώνας και ως καφετέρια.

Τα ιαματικά νερά του Πολιχνίτου είναι τα θερμότερα όλης της Ευρώπης και σύμφωνα με τις έρευνες οι θεραπευτικές ιδιότητές τους μπορούν να βοηθήσουν πολλούς ανθρώπους. Ειδικότερα τα ιαματικά νερά του Πολιχνίτου μπορούν να ανακουφίσουν Χρόνιους ρευματισμούς, αρθρίτιδες, ισχιαλγίες, νευραλγίες, γυναικολογικές και δερματικές παθήσεις.

Αναζητώντας την απόλυτη ευεξία, θα αποκτήσετε μοναδικές thermal bath experiences σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, φωλιασμένους αρμονικά στο φυσικό τοπίο.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η ιστοσελίδα Thermal springs ο επισκέπτης μπορεί να εισέλθει στις εσωτερικές πισίνες του χώρου και να απολαύσει τα ιαματικά νερά έως 30 λεπτά, τηρουμένων όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων. Στη συνέχεια μπορεί να περιηγηθεί στον εκπληκτικό χώρο που δημιουργήθηκε εκεί, να χαλαρώσει και να απολαύσει τον καφέ ή το ρόφημά του, αφήνοντας το ιαματικό νερό να δράσει πάνω στην επιδερμίδα του!

Σύμφωνα με το επιχειρηματικό σχέδιο, εντός του συγκεκριμένου Γεωπάρκου έκτασης 105 στρ., η TKC του κ Θεόδωρου Κουσκου θα αναπτύξει υπηρεσίες ευεξίας και θερμαλισμού σε συνεργασία με εξειδικευμένους παρόχους υπηρεσιών Ιαματικής και Ιαματικής ιατρικής

Επισημαίνεται ότι οι θερμές πηγές του Πολιχνίτου που για χρόνια έμεναν αναξιοποίητες και λειτουργούσαν υποτυπωδώς, μέσα στην επόμενη πενταετία εκτιμάται ότι θα αποτελέσουν έναν ισχυρό πόλο τουριστικής ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής με αντανάκλαση σε όλη τη Λέσβο.

Για πρώτη φορά οι θερμές πηγές του Πολιχνίτου, θα εισέλθουν στο χάρτη του θερμαλισμού, έχοντας πίσω τους εταιρείες που ειδικεύονται στον τουρισμό υγείας και ευεξίας, οι οποίες και θα αναλάβουν την τουριστική σύνδεση του Πολιχνίτου με την Ελλάδα, την Ευρώπη και την Ασία, τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Αξίζει να σημειωθεί πως η ΤΚC από τον Απρίλιο λειτουργεί με μεγάλη επιτυχία και το 5στερο ξενοδοχείο Mythical coast στην περιοχή της Κάτιας Μυτιλήνης.

 

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από τα σημερινά εγκαίνια:

 

Μοιράσου το άρθρο!