Ναυτιλιακά - Μεταφορές

12/03/2020 - 06:21

Έκτακο: Σε καραντίνα το πλοίο Blue Star Mykonos - Αποκλεισμένοι επιβάτες και πλήρωμα

Αποκλειστικό ώρα 06:00

ΔΕΗ

women

Σε εξέλιξη είναι ένα ένα απίστευτο θρίλερ στο λιμάνι της Μυρίνας στη Λήμνο με το πλοίο Blue Star  Mykonos.

 Το πλοίο ξεκίνησε με μια ώρα καθυστέρηση από το λιμάνι της Καβάλας ( Τετάρτη 11/03/2020 ώρα 10:30 το βράδυ) με προορισμό τη Λήμνο και τη Μυτιλήνη. Η αιτία της καθυστέρησης είναι ότι μέλος του πληρώματος παρουσίασε ύποπτα συμπτώματα κορονοϊού και τελικά αποβιβάστηκε στο λιμάνι της Καβάλας,  μεταφέρθηκε  με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο της περιοχής. 

Το πλοίο ξεκίνησε το δρομολόγιό του αλλά ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας σε συνεργασία με το νομίατρο της Καβάλας έδωσαν εντολή το πλοίο να αποκλειστεί μόλις φθάσει στο λιμάνι της  Μυρίνας.  Και πράγματι το πλοίο από τις 02:30 παραμένει στο λιμάνι της Μύρινας καθώς έχει απαγορευθεί να συνεχίσει το ταξίδι του μέχρι βγουν τα αποτελέσματα των εξετάσεων για το μέλος του πληρώματος/

Το πλοίο έχει τεθεί πλέον σε καραντίνα και κανείς δεν ξέρει πως θα λήξει αυτή η περιπέτεια. Πριν από λίγο ώρα 06:30 ο καπετάνιος του πλοίου ενημέρωσε και επίσημα ότι το πλοίο έχει τεθεί σε καραντίνα τουλάχιστον για 8 ώρες.  Σύμφωνα με πληροφορίες στο πλοίο βρίσκονται 341 επιβάτες και 77 μέλη πληρώματος .

Σύμφωνα με πληροφορίες του Lesvosnews.net το μέλος του πληρώματος που έχει εμφανίσει τα ύποπτα συμπτώματα δεν έχει ταξιδέψει σε χώρες του εξωτερικού και αν βρεθεί θετικός στον κορονοϊό θα υπάρχει δυσκολία στην ιχνηλάτηση του κρούσματος. 

 

up date επείγον μήνυμα από τον τον  Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Λήμνου Θωμά Λούκα.

KATOΠIN EΠIKOINΩNIAΣ ΠOY YΠHPΞE METAΞY TΩN ΛIMENAPXEIΩN KABAΛAΣ KAI ΛHMNOY EΓINE ENHMEPΩΣH TOY IATPIKOY ΣYΛΛOΓOY ΛHMNOY OTI ΠPOΣΩΠIKO TOY ΠΛHPΩMATOΣ TOY ΠΛOIOY Blue Star Mykonos ΔIEKOMIΣΘH ΛOΓΩ EMΠYPETOY ΣTO NOΣOKOMEIO KABAΛAΣ.

EΠEIΔH AΠO THN KΛINIKH EΞETAΣH KAI TO IΣTOPIKO TOY EN ΛOΓΩ ΠEPIΣTATIKOY ΔEN KATEΣTH ΔYNATO NA ΔIAΠIΣTΩΘEI H AITIOΛOΓIA TOY EMΠYPETOY (KAI APA TO ΠEPIΣTATIKO ΓIA THN ΩPA ΘEΩPEITAI YΠOΠTO KPOYΣMA), MEXPI NA ΛABOYME THN EΠIΣHMH AΠANTHΣH ΣHMEPA TO AΠOΓEYMA AΠO TO INΣTITOYTOY ΠAΣTEP OTI ΔEN EINAI KPOYΣMA KOPONOIOY, ΠAPAKAΛOYNTAI OΣOI TAΞIΔEΨAN THN TETAPTH 11 MAPTIOY AΠO KAI ΠPOΣ KABAΛA NA ΠEPIOPIΣOYN TIΣ METAKINHΣEIΣ TOYΣ ΣTIΣ AKPΩΣ AΠAPAITHTEΣ KAI NA EΦAPMOZOYN TIΣ OΔHΓIEΣ TOY EΘNIKOY OPΓANIΣMOY ΔHMOΣIAΣ YΓEIAΣ (EOΔY) ΣXETIKA ME TO ΠEPIOPIΣMO METAΔOΣHΣ THΣ NOΣOY.

ME EKTIMHΣH,

ΛOYKAΣ ΘΩMAΣ

ΠPOEΔPOΣ IATPIKOY ΣYΛΛOΓOY ΛHMNOY

 

up date 2  Διαβάστε:  Συναγερμός: 127 επιβάτες αποβιβάστηκαν από «Blue Star Μykonos» ενώ το πλοίο είναι σε καραντίνα

 

up date 3 Διαβάστε :  Απέπλευσε από τη Μυρίνα το πλοίο Blue Star Mykonos

 

Μοιράσου το άρθρο!