Ναυτιλιακά - Μεταφορές

25/08/2023 - 09:44

Καταγγελία για κλοπές βαλιτσών στο δρομολόγιο του πλοίου

Μάστιγα οι κλοπές αποσκευών από τα πλοία -"Μόλις δέσαμε στον Πειραιά η βαλίτσα μου εξαφανίστηκε"

Εξαιρετικά προσεκτικοί θα πρέπει να είναι οι εκδρομείς που επιστρέφουν από τις διακοπές τους με τα πλοία της γραμμής, καθώς τα καράβια επιστρέφουν γεμάτα με κόσμο και οι «αετονύχηδες», πάνω στον πανικό, βρίσκουν ευκαιρία να αρπάξουν βαλίτσες και πολύτιμα αντικείμενα από τα αμπάρια των πλοίων.

Το τελευταίο περιστατικό που έφτασε στις λιμενικές αρχές του Πειραιά σημειώθηκε σήμερα (24/8) το πρωί, στο πλοίο που κατέπλευσε στο λιμάνι του Πειραιά, από την Χίο.


Ο κ. Λουκάς Καραδημήτρης μόλις έφτασε στο αμπάρι διαπίστωσε ότι οι βαλίτσες τόσο του ιδίου αλλά και ακόμα πέντε συνταξιδιωτών του είχαν «κάνει φτερά».


Ο ίδιος περιγράφει στο iefimerida.gr πώς έχασε την βαλίτσα με τα προσωπικά του αντικείμενα.

Όπως λέει: «Ήμουν για διακοπές στην Χίο και σήμερα το πρωί έφτασα με το πλοίο της γραμμής στο λιμάνι του Πειραιά. Το πλοίο ήταν ασφυκτικά γεμάτο και το πλήρωμα μας ενημέρωσε ότι έπρεπε να αφήσουμε τις βαλίτσες μας στις αποθήκες που βρίσκονται στο αμπάρι, γιατί δεν υπήρχε χώρος. Μας ενημέρωσαν ότι φυλάσσονται. Όμως μόλις το πλοίο έδεσε στον Πειραιά και κατέβηκαμε κάτω διαπίστωσα ότι η βαλίτσα μου είχε εξαφανιστεί.

Δίπλα μου υπήρχαν και άλλοι άνθρωποι που διαμαρτύρονταν στο πλήρωμα ότι τους είχαν κλέψει τις βαλίτσες. Έγιναν ανακοινώσεις από τα μεγάφωνα και περιμέναμε μέχρι να κατέβει και ο τελευταίος επιβάτης για να δούμε μήπως έχει γίνει κάποιο λάθος. Δυστυχώς στο πλοίο είχαν μπει αετονύχηδες και έκλεψαν τις βαλίτσες από τουλάχιστον έξι άτομα. Θέλει μεγάλη προσοχή από τους πολίτες και υπευθυνότητα από τις εταιρίες, γιατί αυτές τις ημέρες τα πλοία είναι ασφυκτικά γεμάτα με κόσμο. Στην συνέχεια πήγαμε και οι έξι στο λιμεναρχείο Πειραιά και κάναμε καταγγελία, ενώ στην συνέχεια θα πρέπει να περιμένουμε την εξυπηρέτηση πελατών της εταιρείας για να δούμε πότε και εάν θα αποζημιωθούμε. Ξαναλέω μεγάλη προσοχή».

 

Μοιράσου το άρθρο!