Skip to main content
|

Ας ξεχάσουμε το παρελθόν λένε οι Τράπεζες ... υπάρχει όμως ΜΙΑ εξαίρεση!

SHARE

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟ

Χρόνος ανάγνωσης :
2'

Πέραν των δανείων των κομμάτων, που ουσιαστικά έχουν χαριστεί εντελώς, τα τεράστια σκάνδαλα όλων των συστημικών τραπεζών, οι εκπρόσωποι των οποίων έxoυν κατηγορηθεί για κατάχρηση πολλών δις ευρώ, έχουν κλείσει οριστικά και αμετάκλητα (κακουργήματα για απιστία).

Όλες οι υποθέσεις με τα τεράστια αυτά οικονομικά σκάνδαλα των εμπορικών τραπεζών, τίθενται με το νόμο, οριστικά και αμετάκλητα στο αρχείο (18 / 3 / 2020).

Μόνο οι 53 εμπλεκόμενοι στις υποθέσεις της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λέσβου - Λήμνου (εκ των οποίων οι περισσότεροι είναι παντελώς αθώοι, ενώ κάποιοι άλλοι έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην αποκάλυψη των σκανδάλων, τα οποία είναι κυριολεκτικά "ψύχουλα", μπροστά στα παραγραφέντα εγκλήματα),, εξακολουθούν να διώκονται από το ανάλγητο αυτό κράτος ως αποδιοπομπαίοι τράγοι και εξιλαστήρια θύματα, ενώ εν μέσω κοροναϊού,τους μπλόκαραν και τους τραπεζικούς λογαριασμούς, χωρίς κανείς να γνωρίζει τίποτα απολύτως, για να μην μπορούν να ζήσουν. (Για το θέμα της δέσμευσης είχαμε αναφερθεί πριν από μερικές ημέρες) 

 

Διαβάστε το  απόσπασμα από το άρθρο του capital.gr

Στις 18 Μαρτίου ολοκληρώθηκε η τετράμηνη προθεσμία, μέσα  στην οποία  έδινε ο Ν. 4637/18.11.2019 το δικαίωμα στις διοικήσεις των τραπεζών να καταθέσουν έγκληση για τη συνέχιση των ποινικών υποθέσεων οι οποίες είχαν κινηθεί αυτεπαγγέλτως για το κακούργημα της απιστίας. Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με το νέο Ποινικό Κώδικα η "απιστία" απαιτεί πλέον έγκληση από τον παθόντα και όχι αυτεπάγγελτη διαδικασία.

Όπως είχε γίνει γνωστό, οι ποινικές αυτές υποθέσεις ξεπερνούσαν τις 80 και αφορούσαν περισσότερα από 300 τραπεζικά στελέχη και μεγάλο αριθμό επιχειρηματιών. Όπως φαίνεται, η προθεσμία της Τετάρτης 18/03/2020 παρήλθε άπρακτη καθώς οι Τράπεζες επέλεξαν να κλείσουν τις παλαιές ποινικές υποθέσεις που είχαν όλες ξεκινήσει άνευ εγκλήσεως. Κατόπιν αυτού και σύμφωνα με το νόμο,  όλες οι υποθέσεις τίθενται στο αρχείο, κλείνοντας αμετάκλητα μια περίοδο στην οποία είχε βιομηχανοποιηθεί το "κακούργημα της απιστίας" και είχε οδηγήσει τις τράπεζες και τα στελέχη τους σε ουσιαστική αποχή από την επίλυση θεμάτων κρίσιμων για την αγορά και τις επιχειρήσεις.

Σημειωτέον ότι σε κάποιους νομικούς υπήρχε η άποψη ότι η ημερομηνία της 18ης Μαρτίου του 2020 επηρεάζεται από την επιβολή του μέτρου της προσωρινής αναστολής λειτουργίας όλων των Δικαστηρίων και Εισαγγελιών, λόγω του κορονοϊού. Η προσωρινή όμως αυτή αναστολή αφορά προθεσμίες δικονομικού και όχι ουσιαστικού Ποινικού Δικαίου, υποστηρίζουν έγκριτοι νομικοί καθώς και κύκλοι του Υπουργείου Δικαιοσύνης και της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου.

Συγκεκριμένα αναφέρουν ότι για το θέμα αυτό δεν θα μπορούσε να υπάρξει αναστολή ή παράταση της προθεσμίας της ημερομηνίας 18/03/2020 διότι κάτι τέτοιο θα προσέκρουε στο άρθρο 2 του Ποινικού Κώδικα και στο Σύνταγμα. Επομένως η μη υποβολή έγκλησης από τις τράπεζες μέχρι τις 18 Μαρτίου του τρέχοντος έτους κλείνει τις παραπάνω υποθέσεις.

 

SHARE

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟ

Διαβάστε επίσης
Άρθρα απο την ίδια κατηγορία