Πολιτική

20/01/2014 - 13:41

Απάντηση Οικολόγων Πράσινων σε Μουτζούρη και ΟΝΝΕΔ: όχι στο μπάζωμα της προκυμαίας

yle="text-align: justify;">Σε καθεστώς κρίσης με συνεχή υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου των συμπολιτών μας κάποιοι προκαλούν νοσταλγώντας τις μέρες με τις μεγάλες εργολαβίες και την οικοδόμηση του πολιτισμού του τσιμέντου και της μπουλντόζας.
 
Ο καθηγητής κος Μουτζούρης στα πλαίσια ημερίδας της ΟΝΝΕΔ επανέρχεται στο παλιό του σχέδιο προτείνοντας τσιμέντα στην προκυμαία, τέσσερις λωρίδες κυκλοφορίας σε όλο το μέτωπο της παραλιακής και άλλης παρόμοιας λογικής “φαραωνικές” παρεμβάσεις.
 
Όπως είχαμε τονίσει και 3 χρόνια πριν όταν ο κ Μουτζούρης είχε για πρώτη φορά κάνει τις συγκεκριμένες προτάσεις, η θέση αυτή όπως διατυπώθηκε στις τοπικές εφημερίδες, απέχει παρασάγγας από την θέση που έχουμε για τη λειτουργία της πόλης και την αντιμετώπιση των κυκλοφοριακών της προβλημάτων όπως και την αισθητική μας πρόταση για την προστασία του αστικού τοπίου της πόλης μας.
 
Το ζήτημα δεν είναι να δώσουμε περισσότερο χώρο για το αυτοκίνητο μέσα στη πόλη αλλά να αποτρέψουμε τη χρήση του αυτοκινήτου στο κέντρο. Αυτή είναι η σύγχρονη τάση σε πανευρωπαϊκό επίπεδο και προτάσεις σαν αυτές του κ. Μουτζούρη μας φέρουν πολλά χρόνια πίσω.
 
Η πόλη κατά την γνώμη μας, έχει ανάγκη από μέτρα αποθάρρυνσης της χρήσης του αυτοκινήτου στο κέντρο, έχει ανάγκη από μεγάλο δίκτυο ποδηλατόδρομων και πεζοδρόμων, από περιφερειακά πάρκιγκ, μεγαλύτερη ενίσχυση του ρόλου των μέσων μαζικής μεταφοράς. Έχει ανάγκη την ανακούφιση του κέντρου της πόλης με την επίσπευση των διαδικασιών για την διάνοιξη της νότιας παράκαμψης
 
Σε καιρούς οικονομικής κρίσης και πανάκριβης βενζίνης, έχουμε ένα ακόμη λόγο να απαιτήσουμε βιώσιμες εναλλακτικές λύσεις απέναντι στην κυριαρχία του αυτοκινήτου, με θετικές επιπτώσεις στην ποιότητα ζωής, τη δημόσια υγεία, το περιβάλλον και την τσέπη μας.
 
Πολιτική Κίνηση Λέσβου των Οικολόγων Πράσινων

Μοιράσου το άρθρο!