|
Χρόνος ανάγνωσης
:
1'
Οι πρόσφατες κατολισθήσεις στο Μόλυβο που ευτυχώς έγιναν σε χρόνο που δεν υπήρχε κίνηση, ξαναφέρνουν στο φως την ανάγκη χρηματοδότησης έργων υποδομής στο τομέα προστασίας του πληθυσμού.
Το εδαφολογικό πρόβλημα της περιοχής ήταν γνωστό από παλαιότερες γεωλογικές μελέτες αντιστήριξης των βράχων. Ενδεχόμενα για την αποκόλλησα και κατάπτωση τους να έχει βοηθήσει και η προηγούμενη βροχόπτωση ή και η παράνομη παρέμβαση του ανθρώπινου παράγοντα. Ήταν όμως ένα φυσικό φαινόμενο με μεγάλη πιθανότητα να συμβεί. Παρόμοιες περιπτώσεις υπάρχουν και σε άλλες κατοικημένες περιοχές και σε πολλά σημεία του εθνικού, επαρχιακού και αγροτικού δικτύου. Το πρόβλημα μπορεί να γίνει πιο επικίνδυνο σε περίπτωση σεισμού.
Η «Λαϊκή Συσπείρωση» κρούει τον κώδωνα του κινδύνου.
Για το Βόρειο Αιγαίο και ειδικά για το νησί της Λέσβου, οι πολιτικές αντισεισμικής προστασίας και αντιστήριξης πρέπει να είναι σε πρώτη προτεραιότητα για όλους τους τοπικούς θεσμούς και της Κεντρικής Διοίκησης.
Καλούμε τους κατοίκους της Λέσβου να διαμορφώσουν κριτήριο ψήφου και με βάση τις ευθύνες που έχουν τα κόμματα που στηρίζουν τις διάφορες Δημοτικές και Περιφερειακές παρατάξεις στο τεράστιο τούτο θέμα -θέμα ζωής για τους κατοίκους των νησιών μας.
Η «Λαϊκή Συσπείρωση» αλλά και οι προηγηθείσες από αυτή αντίστοιχες Δημοτικές και Νομαρχιακές παρατάξεις δεκαετίες τώρα θέτουν τα θέματα αντισεισμικής θωράκισης και γενικά της προστασίας των κατοίκων από φυσικές καταστροφές.
Για τη «Λαϊκή Συσπείρωση» τόσο στη Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου όσο και στο Δήμο Λέσβου αυτά τα έργα αντιστήριξης πρέπει να είναι πρώτης προτεραιότητας και επιλεξιμότητας σο νέο ΕΣΠΑ 2014-2020.
Διαβάστε επίσης
Άρθρα απο την ίδια κατηγορία
|
Στο στόχαστρο η Περιφέρεια για τον αφθώδη πυρετό – Καταγγελίες για χαμένη πρόληψη, καθυστερήσεις και κρίσιμα κενά
Σφοδρή επίθεση στη Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου για τον αφθώδη πυρετό στη Λέσβο. Αναλυτικά οι ευθύνες...
|
Βρέθηκε λύση για τους κτηνοτρόφους... 2 εκατ. ευρώ για… ενημερωτικές καμπάνιες!
Κοινή ανακοίνωση του τμήματος Αγροτικής Πολιτικής και του τομεάρχη Αγροτικής Πολιτικής της ΚΟ του...
|
Εκδόθηκε το ΦΕΚ για τη Λέσβο: Αποζημίωση στα τυροκομεία για το γάλα από 15 Μαρτίου λόγω αφθώδους πυρετού
Δημοσιεύτηκε η ΠΝΠ για τη Λέσβο: αποζημίωση σε επιχειρήσεις παραγωγής τυριού με βάση τα τιμολόγια...
|
«Έφυγε» ο Ταξιάρχης Κοντός – Το αντίο του ΚΚΕ σε έναν ακούραστο αγωνιστή της ζωής και του κινήματος
Θλίψη στη Λέσβο για τον θάνατο του Ταξιάρχη Κοντού, ιστορικού μέλους του ΚΚΕ στην Καλλονή, που έφυγε...
Τα πιο διαβασμένα της εβδομάδας
Τελευταίες ειδήσεις
Όλες οι προσεχείς εκδηλώσεις