Πολιτική

19/11/2012 - 21:42

ΕΑΑΚ Μυτιλήνης καταγγέλλουν ΠΑΣΠ και ΔΑΠ-ΝΔΦΚ για τραμπουκισμούς την ημέρα του Πολυτεχνείου

ΕΑΑΚ Μυτιλήνης καταγγέλλουν  ΠΑΣΠ και ΔΑΠ-ΝΔΦΚ για τραμπουκισμούς την ημέρα του Πολυτεχνείου

Ανακοινωση των σχημάτων της ΕΑΑΚ με αφορμή τα γεγονότα που έγιναν την ημέρα του Πολυτεχνείου στο Άγαλμα του Μυρογιαννη

Ούτε σιωπής, ούτε υποταγής...

Στο Πολυτεχνείο, της εποχής του μνημονίου, δε χωράνε όσοι υποθηκεύουν το παρόν και τσακίζουν το μέλλον μας. Κόντρα σε όσους αλλοιώνουν το νόημα της εξέγερσης του Νοέμβρη εμείς θα συνεχίσουμε να να αγωνιζόμαστε μέχρι να ανατραπούν η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΔΗΜΑΡ και να φύγουμε από τις αλυσίδες της ΕΕ και του ΔΝΤ. Η πραγματική μεταπολίτευση δε θα έρθει με κανένα Σαμαρά  ή Βενιζέλο ή όποιον άλλο διορίζει ως «εθνικό σωτήρα» το κεφάλαιο. Οι ανάγκες μας δε χωράνε στο μέλλον που μας ετοιμάζουν. Ας γίνουν οι σύγχρονοι αγώνες των εργαζόμενων και της νεολαίας αυτοί που θα ανοίξουν το δρόμο για τη κοινωνική χειραφέτηση.

Πιστός σύμμαχος της πολιτικής Συγκυβέρνησης η ΠΑΣΠ και η ΔΑΠ ,οι κυβερνητικές παράταξεις που δρούν μέσα στα Παμεπιστήμια και είναι οι συνεχιστές αυτής της άθλιας πολιτικής, ήρθαν την ημέρα του πολυτεχνείου χωρίς ίχνος ντροπής  φορώντας ένα προσωπείο να καταθέσουν στεφάνι στο άγαλμα του Μυρογιάννη.Μετά από απειλές και ύβρεις που εξαπέλυσαν απέναντι σε όσους τόσο καιρό αγωνίζονται για την ανατροπή της αντιδραστικής πολιτικής που προωθούν οι πολιτικοί τους φορείς, το ΠΑΣΟΚ και η Ν.Δ, απωθήθηκαν από τους Φοιτητικούς Συλλόγους και μέλη των σχημάτων της ΕΑΑΚ.

Όι συνεχιστές της άθλιας πολιτικής της κυβέρνησης μέσα στα πανεπιστήμια, οι οποίοι τάσσονται υπέρ των πολιτικών που οδηγούν την νεολαία στην ανεργία στην φτώχεια στην εξαθλίωση, οι απόγονοι του Καλαμπόκα και της δεξιάς δεν χωρούν και δεν έχουν καμία σχέση με την εξέργεση του Πολυτεχνείου.Μην προκαλούν με τα υποκριτικά περί «βίας». Βία είναι η ανεργία, οι απολύσεις, οι περικοπές μισθών και τόσα άλλα, που επιβάλλουν οι κυβερνήσεις τους  σε ένα ανυπεράσπιστο λαό. Οι συνένοχοι της κυβέρνησης των προσκυνημένων, αυτοί που θέλουν να εφαρμόσουν το μνημόνιο στην παιδεία, είναι γελασμένοι αν νομίζουν ότι θα φοβηθούμε! Η προπαγάνδα τους και οι απειλές τους θα πέσουν στο κενό. Είναι ξεκάθαρο ότι ο φόβος έχει αλλάξει στρατόπεδο.Φοβούνται τη δίκαιη οργή και το μίσος για την πολιτική που ισοπεδώνει τις κατακτήσεις, τα δικαιώματα, τις ελευθερίες και τα όνειρά μας.

Η καλύτερη απάντηση σε όλους αυτούς ήταν η  μεγαλειώδης πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου. Οι εργαζόμενοι και η νεολαία πλημμύρισαν τους δρόμους της Μυτιλήνης.Τίποτα δεν μπορεί να εμποδίσει το λαό να διαδηλώσει και να αγωνιστεί ενάντια σε κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ, ενάντια στα μνημόνια και την κοινωνική καταστροφή που φέρνουν. Τίποτα δεν μπορεί να εμποδίσει εμάς τους φοιτητές να διεκδικούμε την παιδεία των αναγκών μας, δουλειά με δικαιώματα, ζωή με αξιοπρέπεια. 

 

 Καταγγέλλουμε την ΠΑΣΠ και την ΔΑΠ οι οποίοι τραμπούκισαν μέλη των σχημάτων της ΕΑΑΚ και των φοιτητικών συλλόγων και δηλώνουμε πως τέτοια φαινόμενα δεν θα μείνουν αναπάντητα. Είμαστε απέναντι από όλους αυτούς που θέλουν να υποβαθμίσουν τις σπουδές μας, που δηλώνουν πρόθυμοι να επιβάλλουν δίδακτρα, να διαλύσουν τα πτυχία και να διαγράψουν φοιτητές. Είναι ανεπιθύμητοι στο πανεπιστήμιό μας και οι φοιτητές μαζί με τους εργαζόμενους και αγωνιστές καθηγητές θα τους δείξουν το δρόμο της εξόδου!

είμαστε η γενιά της ανατροπής!!!

 

Ενιαία.Ανεξάρτητη.Αριστερή.Κίνηση.

ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ

Μοιράσου το άρθρο!