Πολιτική

21/02/2013 - 14:00

Επίσκεψη κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ σε Βρίσα, Πολιχνίτο, Λισβόρι και Βασιλικά

Επίσκεψη κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ σε Βρίσα, Πολιχνίτο, Λισβόρι και Βασιλικά

yle="text-align: justify;">Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ με επικεφαλής το βουλευτή ν. Λέσβου Γιάννη Ζερδελή επισκέφθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 20 Φεβρουαρίου τα χωριά Βρίσα, Πολιχνίτο, Λισβόρι και Βασιλικά.


Τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τους κατοίκους και να ακούσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Κύρια σημεία της συζήτησης αποτέλεσαν η μόλυνση στον κόλπο της Καλλονής και η οστρακαλιεία, η καθήλωση των συντάξεων και τα χαράτσια και η αγροτική οδοποιία που δεν έχει ακόμα αποκατασταθεί από τις ζημιές που υπέστη στις αρχές του Δεκέμβρη, παρόλο που φτάσαμε στο τέλος της ελαιοκομικής περιόδου.


Με αφορμή αυτές τις συναντήσεις, ο βουλευτής Γιάννης Ζερδελής έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:
«Τα περισσότερα από τα προβλήματα που μας εξέθεσαν οι κάτοικοι των χωριών είναι γνωστά και τα αντιμετωπίζει η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών. Ως ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ έχουμε βρεθεί πανελλαδικά στο πλευρό των αγροτών, των χαμηλόμισθων, των χαμηλοσυνταξιούχων και των ανέργων και στο δρόμο και μέσω των παρεμβάσεών μας στη βουλή και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε μέχρι να ανατραπεί αυτή η πολιτική και η κυβέρνηση που την υλοποιεί.
Πέρα, όμως, από τις φοροεπιδρομές και την κατρακύλα των μισθών, υπάρχουν και τοπικά προβλήματα τα οποία επιδεινώνουν ακόμα περισσότερο την οικονομική δυσπραγία των κατοίκων του νησιού μας και για τα οποία πρέπει να ενδιαφερθούμε εξίσου. Τέτοιο παράδειγμα αποτελεί η αδικαιολόγητη καθυστέρηση αποκατάστασης της αγροτικής οδοποιίας - πρόβλημα που προσπαθήσαμε να αναδείξουμε και κοινοβουλευτικά - με αποτέλεσμα ο καθημαγμένος αγροτικός κόσμος του τόπου μας να μην μπορέσει να πάρει μια μικρή ανάσα από τη φετινή παραγωγή.»
Ο βουλευτής έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο ζήτημα του κόλπου της Καλλονής:
«Ο κόλπος της Καλλονής αποτελεί ταυτόχρονα ένα ξεχωριστό υδροβιότοπο και μία σημαντική πλουτοπαραγωγική πηγή για τον τόπο μας. Ως τέτοιος μπορεί και πρέπει να αποτελέσει υπόδειγμα ανάπτυξης που θα παράγει κοινωνικό όφελος (δίνοντας έμφαση σε τεχνολογίες εντάσεως εργασίας σε αντιδιαστολή με μεγάλες επενδύσεις εντάσεως κεφαλαίου), μιας ανάπτυξης που στοχεύει στις ανθρώπινες ανάγκες και αναπαράγει τον παραγόμενο πλούτο σε απόλυτη σύνδεση με την προστασία του περιβάλλοντος ως δημόσιου αγαθού. Για εμάς είναι στόχος η προστασία του κόλπου της Καλλονής με ταυτόχρονη ενίσχυση των εισοδημάτων των οστρακαλιέων».
 

Μοιράσου το άρθρο!