Περιοδείες του ΚΚΕ σε χωριά της Λέσβου: Ακρίβεια, υγεία και πολεμικές δαπάνες στις συζητήσεις
Περιοδείες σε χωριά της Λέσβου πραγματοποίησαν κλιμάκια του ΚΚΕ με επικεφαλής τη βουλευτή Ν. Λέσβου, Μαρία Κομνηνάκα, στα πλαίσια της πολιτικής δραστηριότητας σχετικά με τις πολιτικές εξελίξεις και τις πολιτικές θέσεις του Κόμματος.
Την Παρασκευή βρέθηκαν σε Συκαμιά, Άργεννο, Πελόπη και Κάπη. Στη συζήτηση κυριάρχησε ο προβληματισμός για τα μέτρα – κοροϊδία που ανακοίνωσε η κυβέρνηση την ίδια ώρα που η ακρίβεια "σπάει κόκαλα" και οι πολεμικές δαπάνες έχουν εκτοξευτεί. Η βουλευτής σημείωσε ότι «Οι μεγαλειώδεις απεργιακές συγκεντρώσεις της 28ης Φλεβάρη έδειξαν για ακόμη μια φορά ότι ο λαός μέσα από τον οργανωμένο αγώνα μπορεί να βάλει τη σφραγίδα του στις εξελίξεις. Κι ενώ η κυβέρνηση πανηγυρίζει για τα “ματωμένα” πλεονάσματα που ξεπερνούν μάλιστα εκτιμήσεις και στόχους, δίνοντας πακέτα εκατομμυρίων στο κεφάλαιο, μοιράζουν “καθρεφτάκια σε ιθαγενείς” προσπαθώντας να κάμψουν τη λαϊκή δυσαρέσκεια.»
Το Σάββατο περιόδευσαν σε Μεσότοπο και Ανεμώτια. Και στο Μεσότοπο απασχόλησε τη συζήτηση η ακρίβεια και οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι σε ζητήματα υγείας και μετακινήσεων. Καθημερινά εύχονται να μην τους τύχει κάποια έκτακτη ανάγκη, προσπαθούν να βρουν γιατρό και ραντεβού στις υποστελεχωμένες δομές, και πληρώνουν πανάκριβα εισιτήρια για να μεταβούν σε Αθήνα ή Θεσσαλονίκη. Η Μαρία Κομνηνάκα αναφέρθηκε στην Παναιγαιακή Κινητοποίηση που διοργάνωσαν πάνω από 200 φορείς των νησιών στις αρχές Απρίλη και στην προκλητική απάντηση του υπουργείου υγείας περί «δημοσιονομικών αντοχών της χώρας», τη στιγμή που ο πρωθυπουργός καμαρώνει για την εκτίναξη των πολεμικών δαπανών και το υπερπλεόνασμα. Ανάλογος ήταν και ο προβληματισμός στην Ανεμώτια όπου συναντήθηκαν με αγροκτηνοτρόφους στο παραληπτήριο γάλακτος. Οι αγρότες αναφέρθηκαν στο υψηλό κόστος παραγωγής και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν για να συνεχίσουν να ζουν στον τόπο τους. Για όλα τα ζητήματα που απασχολούν η βουλευτής σημείωσε «Ο λαός να δείξει ότι δε συναινεί σε αυτή την πολιτική με την πάλη του για αξιοπρεπείς μισθούς και σύγχρονα δικαιώματα στη δουλειά, στη στέγη, στη μόρφωση, στην Υγεία, με μαζική συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση της 1ης Μάη.»