Πολιτική

21/08/2012 - 17:03

Επιστολή Ταξιαρχούλας Πνακά με πολλά καρφιά...

Επιστολή Ταξιαρχούλας Πνακά με πολλά καρφιά...

Προς : κ. Αντιδήμαρχο Δ.Ε. Ερεσού – Αντίσσης 
 Κοιν.: 1. κ. Δήμαρχο Λέσβου 
          2. κ. Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου 
                                             
 
 
  Με αφορμή την απάντηση σας (αρ. πρωτ. 74707/09-08-2012) σε σχετικό μου ερώτημα που αφορά την τσιμεντόστρωση του δρόμου στον κάμπο της Άντισσας, έργο αξίας 48.798,00 ευρώ, έγινε τελικά κατανοητή η ευαισθησία της Δημοτικής Αρχής για άμεσες επεμβάσεις και παρεμβάσεις σε τουριστικές περιοχές και αγροτικούς δρόμους, που χρήζουν διαμόρφωση ως προς την βατότητα τους. 
Επίσης φαίνετε ξεκάθαρα ο τρόπος που η Δημοτική Αρχή υπηρετεί και σέβεται τους Λέσβιους δημότες και ιδίως τους κατοίκους των χωριών, εάν αναλογιστεί κανείς ότι υπάρχουν τουριστικές περιοχές και χωριά που έχουν περίπου πάνω από ενάμιση χρόνο να καθαριστούν καθώς και το γεγονός ότι υπάρχουν αγροτικοί δρόμοι και δρόμοι που οδηγούν σε παραλίες για τους οποίους έχει να μεριμνήσει δημοτικός άρχοντας από τις προηγούμενες δημοτικές αρχές, εύλογα συμμερίζομαι και εγώ την αναγκαιότητα του παραπάνω έργου στον κάμπο της Άντισσας. Παρεμπιπτόντως στα «πλαίσια της διαφάνειας», όπως μου απαντήσατε, ένας από τους ιδιοκτήτες που θα εξυπηρετηθούν είναι και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Λέσβου κ. Κορδώνη Χρήστο, ο οποίος διαθέτει παραθεριστική κατοικία στην παραπάνω περιοχή. 
Ο Δήμος Λέσβου ας γίνει πλέον ξεκάθαρο, όπως τονίζεται και στις συνεδριάσεις της παράταξης, ότι είναι ένας οπότε όποια αντισταθμιστικά τέλη της ΔΕΗ αποδίδονται, εάν βέβαια έχουν αποδοθεί, ανήκουν σε όλους τους δημότες και συνεπώς πρέπει να περιμένουμε ανάλογα έργα και στις υπόλοιπες περιοχές του νησιού μας.
Κλείνοντας θέλω να σημειώσω πως αυτό που εσείς ονομάζεται στην επιστολή σας ως «διαφάνεια που πρέπει να χαρακτηρίζει τα πολιτικά πρόσωπα» αν και το όνομα του κυρίου Προέδρου δεν το αναφέρατε καθόλου την ημέρα που ψηφίστηκε το συγκεκριμένο θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, εγώ το ονομάζω θράσος και εμπαιγμό κατά των δημοτών της Λέσβου και ιδίως κατά των δημοτών των χωριών, που όλοι έχουν επιβαρυνθεί αυξήσεις από τα δημοτικά τέλη κτλ που εσείς τα έχετε ψηφίσει αλλά δεν πήραν ποτέ την αναλογία και αυτό που δικαιούνται. Μοιράζεται εσείς κατά το δοκούν και ανάλογα με τις προτιμήσεις σας αυτά που πρέπει αξιοκρατικά να δώσετε στα χωριά. 
Σύμφωνα όμως και με τον αρχαίο τραγικό ποιητή Αγάθων «Τρία πράγματα πρέπει να θυμάται κανείς όταν βρίσκεται στην εξουσία: Ότι κυβερνάει ανθρώπους, ότι πρέπει να διαχειρίζεται την εξουσία σύμφωνα με το νόμο και ότι δεν θα κυβερνάει αιώνια.» 
Οπότε όπου αλλού έχετε κατοικίες παραθεριστικές ή μη και οποιαδήποτε εκκρεμότητα τυχόν υπάρχει σε πρόσωπα ή επαγγελματικά ζητήματα σας φροντίστε να εξυπηρετηθείτε τώρα που οι συνθήκες τον ευνοούν, ανεξάρτητα από την οικονομική κρίση που βιώνουν οι συντοπίτες μας και όλοι οι Έλληνες διότι δεν θα διαρκέσει αιώνια η εξουσία σας.
Σας αφήνω στην κρίση των πολιτών.   
 
 
 
Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ 
ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΕΣΒΟΥ 
 
ΤΑΞΙΑΡΧΟΥΛΑ ΠΝΑΚΑ

Μοιράσου το άρθρο!