Πολιτική

21/03/2011 - 14:38

Η Μουσική Πανδαισία των Aeolistas καλωσόρισε την Άνοιξη

Μια πρωτότυπη εκδήλωση για την πόλη της Μυτιλήνης έλαβε χώρα το Σάββατο 19/03/2011. Ο στόχος της ήταν να συνδυαστούν η βόλτα, η μουσική και η άνοιξη. Ο καιρός ξεκίνησε καλά αλλά στην πορεία δημιούργησε κάποια προβλήματα που όμως δεν στάθηκαν εμπόδιο για την ολοκλήρωση της "γιορτής" με επιτυχία.

Η διαδρομή ξεκινούσε από την αρχή της Ερμού. Ο Σταμάτης, φοιτητής στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, θέλησε να συμμετέχει και ουσιαστικά ήταν αυτός που άνοιξε την εκδήλωση γιατί οι πρώτες νότες ακούστηκαν από τα ηχεία του. Ελληνικό και ξένο ροκ και έντεχνο μας έκαναν να τραγουδήσουμε! Ευχαριστούμε στο σημείο αυτό το Ψητοπωλείο Άστρο για όλη τη βοήθεια και τη συμπαράσταση στο μουσικό (ρεύμα και στέγη όταν ξεκίνησε η βροχή). Στην Εθνική Τράπεζα επί της Ερμού οι δυναμικοί μαθητές του Τρίτου Λυκείου Μυτιλήνης, οι B.UM. έκαναν τον κόσμο να χοροπηδά με τους δυνατούς ήχους τους. Ροκάρισμα από παιδιά που έκαναν λίγες ώρες πίσω το διάβασμά τους για να τραγουδήσουν για την πόλη τους. Εμείς σαν aeolistas  ευχαριστούμε για ακόμη μια φορά του διευθυντή του σχολείου κύριο Ανδρεαδέλλη για την παροχή της τεχνικής υποστήριξης στους μαθητές. Η ΗΧΩ Α.Ε. δάνεισε τη ντράμς στα παιδιά και την ευχαριστούμε θερμά. Επίσης το κατάστημα ΜΑΪΔΑΝΟΣ ρευματοδότησε για να μπορέσουν οι B.UM. να ξεδιπλώσουν το μουσικό τους ταλέντο. Έξω από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο μας έκανε πολύ μελωδική συντροφιά το Μουσικό Γυμνάσιο-Λύκειο!!! Ενθουσίασαν όποιον περνούσε από το σημείο αυτό. Με την υποστήριξη και την καθοδήγηση των καθηγητών τους Μιχάλη Σιφναίου και Χαράλαμπου Πλατάνου αλλά και τη θετική ανταπόκριση στην εκδήλωση του διευθυντή τους κυρίου Αθανασίου έδειξαν πως η μουσική είναι κομμάτι της εκπαίδευσης! Για τις ανάγκες των παιδιών σε ηλεκτρισμό, βοήθησε το κατάστημα ρούχων SYMBOL. Στη διασταύρωση στο Πηγαδάκι, μια πρωτότυπη παρέα έπαιξε την ιδιαίτερη μουσική της και πιο έθνικ ήχους. Όλοι μιλούσανε για την πλάκα που έκαναν τα παιδιά κι έδωσαν χαρά στους περαστικούς Το κατάστημα του Φραγγουλάκη κάλυψε τις όποιες ανάγκες των παιδιών. Η κορύφωση της εκδήλωσης έγινε στις 14.00 στην Πλατεία Σαπφούς. Παρά την ενημέρωση η Ελληνική Αστυνομία δεν είχε φροντίσει για την απομάκρυνση παρκαρισμένων δικύκλων επάνω στην πλατεία με αποτέλεσμα, αυτά να μετακινούνται από μέλη της χορευτικής ομάδας... Oι πλατείες ειναι ελεύθεροι, δημόσιοι χώροι και ανηκουν στους πολίτες και οχι στα αυτοκίνητα και τα μηχανάκια. Εαν δεν μπορεί ούτε μια τετοια ημέρα γιορτής η αστυνομία να απομακρύνει τα μοτοποδήλατα όλοι καταλαβαίνουμε την αιτία της απάθειας όλων σε αυτο το νοσηρό φαινόμενο της πόλης μας. Το ζήτημα αυτο οι Αιολίστας σκοπεύουν να το αναδείξουν και με επόμενες εκδηλωσεις τους " Οι ADAGIO λοιπόν! Ένα ενθουσιώδες σχήμα σύγχρονου χορού που τράβηξαν όλα τα βλέμματα με τις κινήσεις τους.

Το Καφέ CENTRAL συνέβαλε στην ολοκλήρωση της εκδήλωσης δίνοντας ρεύμα για τα συστήματα ήχου αλλά και τραπέζια για την τοποθέτηση των κρασιών και των άλλων αντικειμένων. Στην πλατεία αυτοσχεδίασαν μουσικά ο Σταμάτης και μέλη των B.UM. δίνοντας όμορφες υποσχέσεις για το μέλλον. Κατόπιν προσφέρθηκε σε όλους κρασί προσφορά από το ΜΕΘΥΜΝΑΙΟ. Για το καλωσόρισμα της Άνοιξης προσφέρθηκαν λουλούδια εποχής για να αποκτήσει χρώμα η πόλη σε όλα τα σημεία της. Τα λουλούδια αυτά πρόσφεραν τα φυτώρια ΓΕΩΓΝΩΣΙΑ και ΦΥΤΟΠΟΛΙΣ. Ευχαριστούμε τους πολίτες της Μυτιλήνης για τη συμμετοχή τους και υποσχόμαστε νέες πρωτότυπες, ευχάριστες και δημιουργικές δράσεις στη συνέχεια.

Μοιράσου το άρθρο!