Skip to main content
|

Και επίσημα πλιάτσικο στο κτίριο που θα λειτουργούσε ως Γηροκομείο στον Πολιχνίτο - Τι αναφέρει η Λαϊκή Συσπείρωση

SHARE

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟ

Χρόνος ανάγνωσης :
2'
Λέξεις Κλειδιά :
Λαϊκή Συσπείρωση

Από την Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Δυτικής Λέσβου

Στην ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας που πραγματοποιήθηκε στις 28/02/2024 η Λαϊκή Συσπείρωση έθεσε το θέμα της Προγραμματικής Συμφωνίας που υπογράφτηκε μεταξύ του Δήμου Δυτικής Λέσβου και της ΑΜΚΕ «ΙΑΣΙΣ», με σκοπό την διεκδίκηση ίδρυσης και λειτουργίας Μονάδας Ψυχικής Υγείας στο κτίριο που έχει εξοπλισθεί για να γίνει Γηροκομείο στον Πολιχνίτο.

Πιο συγκεκριμένα θέσαμε τα ερωτήματα που είχαμε αναφέρει και στο Δελτίο Τύπου μας από τις 17/02/2024, δηλαδή:

  • Γιατί δεν ενημερώθηκε το τοπικό συμβούλιο;
  • Τι δυναμικότητας θα είναι δομή; Πόσους τρόφιμους και πόσους εργαζόμενους θα έχει;
  • Τι θα γίνει με τον υφιστάμενο εξοπλισμό που είχε αγοραστεί από τον Καποδιστριακό Δήμο Πολιχνίτου; Τι υπάρχει πλέον από αυτόν, αν κάτι έχει δοθεί που έχει δοθεί και με ποιους όρους. Πρέπει να επισημανθεί ότι το κτίριο ήταν πλήρως εξοπλισμένο να λειτουργήσει με υποδομές που αφορούσαν την διαμονή (π.χ. κρεβάτια, κλινοσκεπάσματα, είδη εστίασης) έως και ιατρικό εξοπλισμό.

Δεν μας εξέπληξε το γεγονός ότι η Δημοτική Αρχή δεν έδωσε καμία σημασία στο γεγονός ότι υπάρχει απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου (στην οποία είχε εκφράσει τη θετική του άποψη και το Τοπικό Συμβούλιο) ώστε να λειτουργήσει Γηροκομείο στον Πολιχνίτο, στο εν λόγω κτίριο, ως παράρτημα της Ζαχάρειου Μονάδας Φροντίδας Υγείας. Ούτε η άποψη του Δημάρχου ότι η χρηματοδότηση έργων για κοινωνική πρόνοια, όπως το Γηροκομείο του Πολιχνίτου και της Άντισσας, έφεραν στην Ελλάδα στα Μνημόνια. Καλύπτοντας έτσι τις πολιτικές που διέλυσαν τον πρωτογενή τομέα, τις δημόσιες επιχειρήσεις (π.χ. ΔΕΗ, ΟΤΕ), τα συνταξιοδοτικά ταμεία, που έφεραν τα χρηματιστήρια και άρπαξαν την οποιαδήποτε αποταμίευση του λαού που με ιδρώτα έκανε.  Αλλά πώς θα δικαιολογούσε την πολιτική των κυβερνήσεων, οι οποίες θέλουν οι δημοτικές αρχές να αποτελούν το μακρύ χέρι της κεντρικής εξουσίας και να συμμετέχουν στο ξεπούλημα των δημόσιων περιουσιακών στοιχείων. Εκεί εντάσσεται και η λογική να δοθούν οι υπηρεσίες κοινωνικής φροντίδας και πρόνοιας σε ιδιώτες (Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις).

Μας εξέπληξε όμως ότι η ίδια η Δημοτική Αρχή παραδέχτηκε ότι δεν υπάρχει τίποτα από τον εξοπλισμό, καθώς «έχει γίνει πλιάτσικο»… Και διερωτόμαστε, δεν είναι αρμόδια η Δημοτική Αρχή να διερευνήσει με τα πρωτόκολλα παραλαβής που πήγε ο εν λόγω εξοπλισμός, καθώς αποτελεί περιουσία των δημοτών; Ο ρόλος της είναι απλά να περιγράφει την πραγματικότητα;

Εμείς είμαστε κάθετοι στο γεγονός ότι πρέπει να διερευνηθεί το συγκεκριμένο θέμα και ότι αυτές οι δομές πρέπει να είναι στον έλεγχο του κράτους και όχι στις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις.

SHARE

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟ

Διαβάστε επίσης
Άρθρα απο την ίδια κατηγορία