Πολιτική

08/11/2012 - 07:03

Καταγγελία Δ. Βελούτσου: Απουσία Γραμματειακής Υποστήριξης και Ανταποκριτή ΟΓΑ.

Καταγγελία Δ. Βελούτσου: Απουσία Γραμματειακής Υποστήριξης και Ανταποκριτή ΟΓΑ.

 

   Είναι γνωστά τα προβλήματα που δημιούργησε ο Καλλικράτης με τον ένα Δήμο στη Λέσβο, στη συγκεκριμένη περίπτωση όμως εντελώς –αυθαίρετα;;- και χωρίς καμία αιτιολογία η Δημοτική Αρχή, από πολέμια του «Κακοκράτη», αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά Καλλικρατικότερη του Καλλικράτη.Εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα, οι τοπικές κοινότητες Υψηλομετώπου και Λαφιώνας στερούνται γραμματειακής υποστήριξης.
   Το ίδιο συμβαίνει και με τους ανταποκριτές του ΟΓΑ. Οι κάτοικοι των Τοπικών Κοινοτήτων Λαφιώνας και Υψηλομετώπου καθώς και της Δημοτικής Κοινότητας Σκουτάρου υποχρεώνονται να μεταβαίνουν στην έδρα της Δημοτικής Ενότητας Πέτρας, γιατί οι ανταποκριτές του ΟΓΑ, εδώ και πολλά χρόνια δεν επισκέπτονται τις παραπάνω κοινότητες που έχουν χρεωθεί, με συνέπεια να ταλαιπωρούνται οι ασφαλισμένοι του ΟΓΑ.
   Η σύνδεση των παραπάνω Κοινοτήτων είναι προβληματική, έως ανύπαρκτη, γιατί δεν υπάρχει καθόλου συγκοινωνία. Οι κάτοικοι αυτών των περιοχών, στη συντριπτική τους πλειοψηφία, μεγάλης ηλικίας χωρίς να έχουν δικό τους μεταφορικό μέσο πληρώνοντας πολλές φορές ΤΑΞΙ ή κάνοντας ωτοστόπ κάτω από άσχημες καιρικές συνθήκες, υποχρεώνονται να κάνουν πολλά χιλιόμετρα για να μεταβούν στην έδρα της Δ.Ε Πέτρας για να εξυπηρετηθούν.
   Για τη γραμματειακή υποστήριξη το προηγούμενο διάστημα υπάλληλος της Δ.Ε Πέτρας μία φορά την εβδομάδα επισκεπτόταν τις παραπάνω τοπικές κοινότητες διεκπεραιώνοντας υποθέσεις που αφορούσαν τους κατοίκους.
   Πρέπει άμεσα να δοθούν λύσεις και στα δύο ζητήματα, και όχι να φορτώνετε στις πλάτες των κατοίκων ένα ακόμη πρόβλημα που δεν έχει μόνο οικονομικό κόστος για τους κατοίκους των χωριών μας, που θα μπορούσε να μπει σε δεύτερη μοίρα, αν και η οικονομική κατάσταση δεν το επιτρέπει, αλλά το πιο σοβαρό ζήτημα, είναι η αίσθηση της εγκατάλειψης και της απαξίωσης που δίνεται από μία αυτοδιοίκηση που δεν πρέπει να χάσει το κοινωνικό της πρόσωπο και χαρακτήρα.
    
 
 
 
 
Δημήτρης Βελούτσος 
                                                        
 Δημοτικός Σύμβουλος Λέσβου
Λέσβος Δημιουργική Πορεία      

Μοιράσου το άρθρο!