Πολιτική

09/02/2021 - 07:29

Κωλοτούμπα και στην Αγιάσο για χάρη του ΚΥΤελη - Τι καταγγέλλει η Λαϊκή Συσπείρωση Αγιάσου

Ανακοίνωση Λαϊκής Συσπείρωσης Αγιάσου  8/2/2021

Πλήρης υποταγή στις υποδείξεις της κυβέρνησης και της ΝΟΔΕ Λέσβου η πλειοψηφία του Συνδυασμού  « Όλοι μαζί για την Αγιάσο».

Σε  θέμα της τελευταίας συνεδρίασης του Κοινοτικού Συμβουλίου στις 13/1/2021 που εισηγήθηκε η Λαϊκή Συσπείρωση Αγιάσου καταθέτοντας πρόταση για:

 Ψήφισμα για τη ΜΗ  δημιουργία νέου ΚΥΤ στη Λέσβο, εκεί έγινε η μεγάλη ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ ΤΟΥΣ!!!

Συγκεκριμένα:

 Ενώ πριν   ένα χρόνο και κάτι που είχαμε πάρει ομόφωνη απόφαση να μη γίνει νέα δομή πουθενά στο νησί και καμάρωναν  για την ομόφωνη απόφαση,  και αφού μεσολάβησε ένας μεγάλος αγώνας που δόθηκε από όλους τους Λέσβιους στην Καράβα για να αποφευχθεί το προμελετημένο έγκλημα της κυβέρνησης και της Ε.Ε. με τα ΜΑΤ και τους Αίαντες που έφεραν, σε αντίθεση με τη προηγούμενη ομόφωνη απόφαση του Κοινοτικού Συμβουλίου , η πλειοψηφία άλλαξε την άποψη της κατά 180 μοίρες και μάλιστα επιχειρηματολόγησε  ότι πρέπει να γίνει μια νέα δομή, κλειστή, μακριά από τον αστικό ιστό.   Μια φυλακή δηλαδή στο πουθενά, ένα γκέτο, μια νέα Σπιναλόγκα.

Υποτασσόμενοι στην κυβέρνηση και στη Δημαρχία του ΚΥΤελλη τα τρία από τα τέσσερα εκλεγμένα μέλη του συνδυασμού «Όλοι μαζί για την Αγιάσο» τάχθηκαν υπέρ της δημιουργίας νέου ΚΥΤ. Στην ερώτηση μας αν το νέο ΚΥΤ κατασκευαζόταν στη περιοχή της Αγιάσου η πρόεδρος αντέδρασε με την έκφραση: Όχι βέβαια στην Αγιάσο. Ας πάει αλλού αλλά όχι στη Αγιάσο. 

Ταγοί της απόφασης αυτής και ο Δημοτικός Σύμβουλος Αγιάσου, άφαντος σε όλα τα υπόλοιπα ζητήματα και του χωρίου και του Δήμου, αλλά και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος του χωριού. Η στάση τους στο τελευταίο, on line, μέσω τηλεδιάσκεψης Δημοτικό Συμβούλιο ήταν χαρακτηριστική.  Το μικρόφωνο  τους άνοιξε μόνο τη στιγμή της ψηφοφορίας για να πούνε ΝΑΙ.

Αλλά και η πρόεδρος του χωριού δεν πήγε πίσω. Είχε την απορία αν θα ψηφίσουν και οι ίδιοι σαν πρόεδροι κοινοτήτων. Ήθελε με την ψήφο της να δώσει το στίγμα της, ότι είναι εδώ, έτοιμη να βοηθήσει την κυβέρνηση και την  Δημοτική αρχή να ψηφίσουν κάτι που σύσσωμος ο Λεσβιακός Λαός  θέλει να αποφύγει, ΚΑΜΙΑ ΔΟΜΗ ΠΟΥΘΕΝΑ.

 Έπρεπε πάση θυσία να δώσει τα διαψευτήρια  της στον Υπουργό που παρακολουθούσε… Αλλά αν ψήφιζε η ίδια θα έπρεπε να ψηφήσουν και οι υπόλοιποι πρόεδροι που « έκαφτι κώλους ντουν» οπότε απόμνι μη τ’ γλουχή.

Αυτά έχουμε να καταθέσουμε στον Αγιασώτικο Λαό.

Κυρίες και κύριοι του Συνδυασμού «Όλοι μαζί για την Αγιάσο», «φίλοι» όπως μας αποκαλέσατε στην τελευταία σας ανακοίνωση. Οι προσωπικές μας φιλικές σχέσης δεν χαλάνε, αλλά στον αγώνα μας για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, μια κοινωνία ίση, χωρίς διαχωρισμούς ανάλογα το χρώμα, την κοινωνική και οικονομική κατάσταση του καθενός, την χώρα προέλευση του, θα μας βρίσκεται πάντα απέναντί σας.

Επιμένουμε στην πάγια θέση μας. ΚΑΜΙΑ ΔΟΜΗ ΠΟΥΘΕΝΑ. ΑΜΜΕΣΟΣ ΑΠΕΓΚΛΩΒΙΣΜΟΣ ΟΛΩΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ.

Η πάλη δεν πρέπει να στρέφεται ενάντια στους κατατρεγμένους πρόσφυγες & μετανάστες αλλά στο σάπιο καπιταλιστικό σύστημα που γεννά τέτοιες καταστάσεις.

Μοιράσου το άρθρο!