Πολιτική

31/03/2023 - 17:12

Ντράπηκε και η ντροπή στο Δήμο Δυτικής Λέσβου - Τι καταγγέλλει η Λαϊκή Συσπείρωση

Η Λαϊκή Συσπείρωση καταγγέλλει την ανακήρυξη του πρέσβη του Ισραήλ σε επίτιμο δημότη

Στη συνεδρίαση της 24ης Μαρτίου 2023 του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δυτικής Λέσβου, ένα από τα θέματα που εισηγήθηκε η δημοτική αρχή ήταν η ανακήρυξη του πρέσβη του κράτους του Ισραήλ Νοαμ Κατς σε επίτιμο δημότη του Δήμου μας. 

Σε μια τετρασέλιδη εισήγηση παρέθεσαν από τη μια όλες τις θέσεις από τις οποίες υπηρέτησε το κράτος του Ισραήλ ο πρέσβης Νοαμ Κατς και από την άλλη τις συναντήσεις του Δημάρχου στην πρεσβεία του κράτους του Ισραήλ. 

Ζητώντας στο τέλος την θετική ψήφο των Δημοτικών Συμβούλων για την ανακήρυξη του παραπάνω πρέσβη σε επίτιμο δημότη, με την αιτιολογία ότι αυτό θα συμβάλλει στην τουριστική ανάπτυξη του Δήμου μας, ο οποίος έχει πληγεί λόγω του προσφυγικού και μεταναστευτικού προβλήματος. 

Αλήθεια πόσο ειρωνικό είναι να περιμένουμε για την τουριστική ανάπτυξη του Δήμου, που όπως αναφέρεται επλήγη λόγω του μεταναστευτικού, να δοθεί η λύση από το κράτος του Ισραήλ , που επί δεκαετίες βρίσκεται σε πολεμική σύρραξη με το λαό της Παλαιστίνης, που έχουν χάσει τη ζωή τους χιλιάδες Παλαιστίνιοι, που έχουν εκδιωχθεί και ξεριζωθεί παίρνοντας το δρόμο της προσφυγιάς πολλοί περισσότεροι; Είναι άλλωστε γνωστό σε όλους ότι στη χώρα μας βρίσκονται χιλιάδες Παλαιστίνιοι πρόσφυγες με τις οικογένειές τους. 

Πόσο προκλητικό είναι όταν ο πρέσβης Νοάμ Κατς υπηρετώντας στις ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ τα έτη 1983-1987, έλαβε ειδική μνεία για τις υπηρεσίες του, να προτείνεται για επίτιμος δημότης;

Η Λαϊκή Συσπείρωση καταψήφισε την πρόταση αυτή και καταγγέλλει στους συνδημότες μας, την ανακήρυξη του πρέσβη του Ισραήλ ως επίτιμο δημότη, όταν υπηρετώντας από υψηλόβαθμες θέσεις του κράτους, συνέβαλλε ουσιαστικά στην πολιτική για το χαμό χιλιάδων Παλαιστινίων, μια πολιτική που τους ανάγκασε να είναι πρόσφυγες, ένα δράμα που συνεχίζεται για δεκαετίες μέχρι και σήμερα.

Άλλωστε είναι ντροπή να προκαλούμε το δημοκρατικό αίσθημα των συνδημοτών μας, να δημιουργούμε ελπίδες ότι η ανακήρυξη σε επίτιμους δημότες, θα συμβάλει στην τουριστική ανάπτυξη. Η τουριστική ανάπτυξη, όπως πολλές φορές έχουμε αναφερθεί και ζητήσει για γόνιμο διάλογο στο δημοτικό συμβούλιο, γίνεται με σοβαρά έργα υποδομής και προγραμματισμό. 

Οι σχέσεις φιλίας των λαών και με το λαό του Ισραήλ δεν περνάνε μέσα από τέτοιες ενέργειες και φιέστες και πρέπει να οικοδομηθούν σε άλλο επίπεδο. 

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΛΕΣΒΟΥ

Βαξεβάνης Σταύρος

Κλομιδιώτης Θέμης

Μαργαρίτης Χαράλαμπος

Πανταχός Αντώνης

Σαλταμάρας Γιώργος

Συκάς Γιάννης

 

Μοιράσου το άρθρο!