Πολιτική

10/02/2023 - 08:36

Ο Πρόεδρος Κώμης διαψεύδει τον Νότη Μηταράκη για τη Βάστρια

Ο Χρήστος Τσιβγούλης, Πρόεδρος Κώμης απαντά σε όσα ανέφερε χθες ο Υπουργός Νότης Μηταράκης σχετικά με την δομή στη Βάστρια.

Συγκεκριμένα σε ανάρτησή του αναφέρει: 

Εχθές ο κ. Μηταράκης έκανε «εγκαίνια» στη Βάστρια. Πήγε εκεί παρέα με λίγους «καλούς φίλους» με 4x4 αφού ως γνωστόν δρόμος για τη Βάστρια δεν υπάρχει. Και μετά αράδιασε τρία ψέματα σε κάθε πρόταση της δήλωσης του, όπως συνήθως άλλωστε κάνει. Ο ψεύτης και ο κλέφτης όμως τον πρώτο χρόνο χαίρονται. Τι μας είπε λοιπόν ο κ. Μηταράκης:

1. Είπε ότι το η δομή θα έχει 3,000 χωρητικότητα όπως ψήφισε το δημοτικό συμβούλιο Μυτιλήνης. Γενικό πληθυσμό όμως γιατί θα έχει και άλλες 2,000 ΠΡΟΚΕΚΑ. Άλλωστε 5,000 ήταν από την αρχή ο σχεδιασμός όπως παραδέχεται. Άρα το δημοτικό συμβούλιο Μυτιλήνης ψήφισε μόνο για τον γενικό πληθυσμό γιατί το ΠΡΟΚΕΚΑ είναι μια άλλη δομή μέσα στη δομή.

2. Είπε ότι από την πρώτη στιγμή επικοινώνησε στους κατοίκους της Λέσβου την ανάγκη για το μέγεθος αυτής της δομής. Πότε εννοεί ότι το επικοινώνησε; Τότε που έστειλε 16 διμοιρίες των ΜΑΤ στη Λέσβο για να μας ευθυγραμμίσει;

3. Είπε ότι η δομή είναι 3 φορές μικρότερη από το Μαυροβούνι. Πως γίνεται αυτό; Η Βάστρια είναι 298 στρέμματα και το Μαυροβούνι 138. Η απλή αριθμητική λέει ότι η Βάστρια θα είναι υπερδιπλάσια του Μαυροβουνίου.

4. Είπε ότι η δομή έχει εγκατασταθεί Αποκρύπτει όμως ότι το ΣΤΕ απαγόρευσε την εγκατάσταση της στη δασική έκταση. Η δομή δεν έχει εγκατασταθεί με βάση τον νόμο.

5. Είπε πως δεν υπήρξαν αντιρρήσεις επι της ουσίας της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ). Την εισήγηση κόλαφος του δημοτικού συμβουλίου που τεκμηριωμένα γελοιοποιεί την μελέτη του δεν την είδε;

6. Είπε ότι η διοίκηση συμμορφώθηκε στη νομολογία του ΣΤΕ που ζητά ΜΠΕ για δομή πάνω από 3,000. Μα η δομή στις Θερμοπύλες είχε χωρητικότητα κάτω από 1,500 και ακυρώθηκε επειδή η κατασκευή προηγήθηκε της ΜΠΕ. Όπως στη Βάστρια

Αυτά και αλλά πολλά ωραία είπε ο κ. Μηταράκης. Αυτό που βασικά δεν είπε είναι ότι συνεχώς μεταθέτει τα εγκαίνια της Βάστριας. Ένας από τους στόχους εγκαινίων ήταν ο Φλεβάρης του 2023. Ήθελε να ανοίξει τις σαμπάνιες πριν τις εκλογές. Σήμερα όμως ο κ. Μηταράκης εγκαινίασε το 50% μιας άδειας δομής, η οποία κατά τον κ. Μηταράκη «έχει πάρει πλέον πλήρη εικόνα υλοποίησης», της οποίας την ολοκλήρωση όμως έχει ουσιαστικά ήδη μπλοκάρει το ΣΤΕ, για να αποτρέψει μια μη αναστρέψιμη περιβαλλοντική καταστροφή, γεγονός για το οποίο ο ειλικρινέστατος υπουργός δεν είπε κουβέντα. Γνωρίζει πολύ καλά την τέχνη του ψεύδους ο κ. Μηταράκης. Γνωρίζουν όμως πλέον και αυτοί από τους οποίους θα περιμένει την ψήφο τους αυτό του το ταλέντο.

ΥΓ 1: Δώσανε 50 εκατομμύρια (καθρεφτάκια για την Βάστρια) και διαφημίσανε τα έργα στους δύο δήμους. Μόνο που κανένας δεν έχει δει μεγάλο έργο (πλην Βάστριας) πάνω στο νησί μας τα τελευταία χρόνια.

ΥΓ 2: Η επιλογή, από το κεντρικό κράτος, υποβάθμισης του νησιού μας και ο μόνιμος στιγματισμός του από το μεταναστευτικό είναι συνειδητή. Την Λέσβο επισκέπτεται ο υπουργός Μετανάστευσης για να επιθεωρήσει τα έργα και όχι ας πούμε ο υπουργός Τουρισμού. Ο παρασιτισμός του μεταναστευτικού ζει και βασιλεύει στο νησί μας και αν δεν αλλάξουμε στάση θα δούμε πολλά επεισόδια από αυτό το έργο. Μεγάλη ευθύνη φέρει φυσικά η τοπική αυτοδιοίκηση. Αναφέρομαι σε αυτούς που εισέπραξαν τα «καθρεφτάκια των ιθαγενών». Η Χίος επέλεξε μια διαφορετική πορεία.

ΥΓ 3: Στις φωτογραφίες  φαίνεται το μέγεθος του τερατουργήματος που κατασκευάζει. με την ανοχή μας, ο κ. Μηταράκης στην καρδιά του παρθένου δάσους μας.

Μοιράσου το άρθρο!