Πολιτική

23/12/2014 - 14:19

"Oυσιαστική εφαρμογή της συνταγματικής επιταγής περί νησιωτικότητας"

Κ

λιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής το Γιάννη Ζερδελή συναντήθηκε με το νέο Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Μυτιλήνης την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου.

Στη συνάντηση υπογραμμίστηκε η ανάγκη ουσιαστικής εφαρμογής της συνταγματικής επιταγής περί νησιωτικότητας. Έκδηλη ήταν η αγωνία για την ενδεχόμενη αύξηση του ΦΠΑ αλλά και για τη γενικότερη κατάσταση των τελευταίων ετών που πλήττει την αγορά με την εκμηδένιση της αγοραστικής δύναμης των καταναλωτών που έχουν επιφέρει οι πολιτικές ακραίας λιτότητας.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Παναγιώτης Παπαρίσβας παρέδωσε υπόμνημα με τα θέματα που απασχολούν τον εμπορικό κόσμο. Από τη μεριά του ο βουλευτής ενημέρωσε για τις ενέργειες του ΣΥΡΙΖΑ από το 2012  σχετικά με το ΦΠΑ, την πρότασή μας για την επανεκκίνηση της αγοράς, το ασφαλιστικό κλπ, ενώ έδωσε αντίγραφο των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ για τις Μμε.

Ορισμένες από τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ περιλαμβάνουν σταδιακή μείωση με στόχο τη κατάργηση της προκαταβολής φόρου των επιχειρήσεων, κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, σύσταση Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών και Αυτοαπασχολούμενων και Ενιαίου Φορέα Υγείας, άμεση θεώρηση βιβλιαρίων υγείας με αποδέσμευση από την ασφαλιστική ενημερότητα, διασφάλιση της πρώτης κατοικίας των εμπόρων κ.α..

Οι προτάσεις αυτές αποτελούν μέρος μόνο του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ για τις Μμε, το οποίο θα επικαιροποιείται συνεχώς με τη συνδρομή των εμπόρων, με τους οποίος θα είμαστε σε συνεχή επαφή, πράγμα άλλωστε που τονίστηκε και από τις δύο πλευρές στη συνάντηση.

Μοιράσου το άρθρο!