Πολιτική

19/11/2012 - 15:08

Πειθαρχικό παράπτωμα Γ.Διακορώνα καταγγέλει ο Βουλευτής Γ.Ζερδελής στον Υπουργό Υγείας

Διακορώνας Γιώργος Lesvosnews

yle="text-align: justify;">Ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ

Προς τον κ. Υπουργό Υγείας
Θέμα: Πειθαρχικό παράπτωμα ιατρού


Σε σύσκεψη με πρωτοβουλία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μυτιλήνης για την «παράνομη μετανάστευση», ο γιατρός γυναικολόγος του ΕΣΥ Διακορώνας Γιώργος τοποθετήθηκε με την ιδιότητα του εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής. Στο σχετικό DVD που συνοδεύει αναφορά της «Κίνησης Πολιτών Λέσβου ενάντια στον φασισμό», μεταξύ άλλων ο γιατρός αναφέρει:


«Ποιούς να φιλοξενήσουμε…. Αυτούς που είναι η αιτία αρρώστιες που είχαν εξαφανισθεί από την ελληνική κοινωνία να βρίσκονται σήμερα στην καθημερινή πράξη; Φυματίωση, AIDS, πάνω από 100% γιατί συνοδεύεται και με πορνεία το φαινόμενο, να τα λέμε αυτά. Ηπατίτιδες [...]. Εγώ σαν γυναικολόγος προχθές κάναμε ένα τοκετό με σύφιλη. Ξέρετε από πότε έχει να εμφανιστεί σύφιλη στην Ελλάδα; Χρόνια, χρόνια, το '60, το '70, κάπου εκεί. [...]. Αν μου επιτρέπετε να σας διακόψω επειδή είμαι γυναικολόγος, μπορεί να είναι και γνωστό, γεννούσε μια με θετική σύφιλη. Κανένας συνάδελφος δεν ήθελε να πάει κοντά της, αλλά ούτε εμείς παίρνουμε ανθυγιεινό.»


Η σύσκεψη μεταδόθηκε & από τους δυο τηλεοπτικούς σταθμούς της Λέσβου.


Ο γιατρός Διακορώνας Γιώργος με όσα ανέφερε στη σύσκεψη έχει παραβεί τον κανονισμό ιατρικής δεοντολογίας (νόμος 287/Α/28.11.05) και συγκεκριμένα:
•    το άρθρο 2 (περί της άσκησης της ιατρικής ως λειτούργημα) παράγραφοι 2 και 3
•    το άρθρο 13 (περί του ιατρικού απορρήτου) παράγραφος 1
•    το άρθρο 16 (περί της σχέσης ιατρού και κοινωνίας) παράγραφοι 4, 5, 6 και 7
•    το άρθρο 17 (περί της διαφήμισης - παρουσίας των ιατρών στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης) παράγραφοι 7 και 10.


Το ιατρικό λειτούργημα πρέπει να διέπεται από απόλυτο σεβασμό στην ανθρώπινη ζωή και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και απευθύνεται σε όλους τους ανθρώπους χωρίς διάκριση φύλου, φυλής, θρησκείας, εθνικότητας, ηλικίας, σεξουαλικού προσανατολισμού, κοινωνικής θέσης ή πολιτικής ιδεολογίας (άρθρο 2 παράγραφος 3 του κώδικα ιατρικής δεοντολογίας). Επιπλέον, στον ιατρό δεν επιτρέπεται η δια των ΜΜΕ έκφραση απόψεων που μπορούν να προκαλέσουν σύγχυση ή παραπλάνηση του κοινού για θέματα υγείας (άρθρο 17 παράγραφος 10).
Επειδή συμπεριφορά στη βάση των διακρίσεων δεν συνάδει με το λειτούργημα του ιατρού


Επειδή τέτοιου είδους αναφορές όντας αντιδεοντολογικές πλήττουν την ιατρική επιστήμη και δημιουργούν στους πολίτες σύγχυση και παραπλάνηση σε μια περίοδο όξυνσης φαινομένων ρατσιστικής βίας
Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
Σε τι ενέργειες θα προβεί ως προϊσταμένη αρχή για τα σοβαρά αυτά πειθαρχικά παραπτώματα Δημόσιου Υπαλλήλου που έγιναν δημόσια κατά παράβαση των αναφερομένων άρθρων του Κώδικα Ιατρικής Δεοντολογίας;
 
Οι ερωτώντες βουλευτές
Ζερδελής Γιάννης
Μιχαλάκης Νίκος
Αγαθοπούλου Ειρήνη-Ελένη

Μοιράσου το άρθρο!