Πολιτική

27/02/2014 - 13:45

Σ. Γεωργούλας: ο Σπύρος Γαληνός ξέχασε το αντιμνημονιακό του παρελθόν

Αναφορικά με την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του κεντρικού στελέχους των ΑΝ.ΕΛ. Σπύρου Γαληνού για το Δήμο Λέσβου και με την πρώτη του ομιλία στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης, το Γραφείο τύπου της Δημοτικής Παράταξης «ο Άλλος Δρόμος»  με επικεφαλή το Στράτο Γεωργούλα έκανε το ακόλουθο σχόλιο :
Ειλικρινά δεν περιμέναμε από τον κ. Γαληνό, μόλις στη πρώτη του παρουσία ως υποψήφιος δήμαρχος Λέσβου να πάρει τόσο μεγάλες αποστάσεις από το αντιμνημονιακό του παρελθόν και να εμφανίσει τα προβλήματα της Λέσβου, ως ξεκομμένα από τη γενικότερη επίθεση της συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και της Τρόικας. Ίσως η φιλοδοξία του να αναδειχθεί ως ο κύριος πόλος του παλαιού κατεστημένου και να εκφράσει αυτός το μπλοκ των πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων του μνημονίου στο νησί, τον αναγκάζει σε πολύ γρήγορη αναδίπλωση.

 Το νησί μας όμως δεν έχει περιθώρια για άλλους πειραματισμούς. Η αποτυχημένη εμπειρία της δημοτικής αρχής Βουνάτσου που επιχείρησε πριν τον κ. Γαληνό να διοικήσει με αυτή τη λογική το Δήμο Λέσβου, δείχνει πως υπάρχει ανάγκη για ένα πραγματικό διαφορετικό δρόμο αυτόν που εκφράζει μέσα από τις αρχές της η Δημοτική Κίνηση Λέσβου «ο Άλλος Δρόμος» και ο Στράτος Γεωργούλας.

Μοιράσου το άρθρο!