Πολιτική

24/03/2016 - 13:16

Στη Μόσχα ο Δήμαρχος Λέσβου - Επαφές με θέμα την προβολή της Λέσβου

yle="text-align: justify;">Ο Δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός, επικεφαλής της αποστολής του Δήμου Λέσβου που βρίσκεται στη Μόσχα, με την ευκαιρία της Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού ΜΙΤΤ, πραγματοποιεί σημαντικές συναντήσεις με κορυφαίους πολιτικούς και οικονομικούς παράγοντες της Ρωσίας, καθώς και με δημοσιογράφους.

 

Στα πλαίσια των παραπάνω επαφών, η αποστολή της Λέσβου, είχε συναντήσεις με τον  κ. Σουρέν Ογκνιέσοβιτς Βαρντανιάν, Αντιπρόεδρο του Επιμελητηρίου της Μόσχας. Στη συνέχεια, η αποστολή της Λέσβου, μετέβη στο Υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας, όπου ο κ. Γαληνός συναντήθηκε με τον κ. Αλεξάντρ Πετρόβιτς Σερμπακώφ, υψηλότατο στέλεχος του Υπουργείου και αρμόδιο για θέματα Νότιας Ευρώπης. Και στις δύο συναντήσεις, ο Δήμαρχος, διαβεβαίωσε ότι η Λέσβος είναι ένας εξαιρετικά όμορφος και απόλυτα ασφαλής τουριστικός προορισμός, ενώ στην συνέχεια είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει τις ευκαιρίες και δυνατότητες  συνεργειών σε πολιτιστικό, τουριστικό, εμπορικό και επενδυτικό επίπεδο. Επίσης, επεσήμανε την ανάγκη σύσφιξη των σχέσεων των δυο λαών. Στη συνέχεια, ο Δήμαρχος, παρεχώρησε συνέντευξη σε ένα από τα μεγαλύτερα ειδησεογραφικά πρακτορεία, το «Ιντερφάξ», προβάλλοντας το νησί μας αναλυτικά και εμπεριστατωμένα, ως ελκυστικό φιλικό και ασφαλή τουριστικό προορισμό για τους Ρώσους επισκέπτες.

Την αποστολή της Λέσβου, με επικεφαλής τον Δήμαρχο, Σπύρο Γαληνό, αποτελούν οι κες Ευγενία Κριτσέφσκαγια, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ρώσων Συμπατριωτών στην Ελλάδα και  Ντίνα Σαράντη, Πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού και Ανάπτυξης ΕΛΛΑΣ-ΕΥΡΩΠΗ ΕΥΡΑΣΙΑ. Επίσης, ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων Λέσβου, κ. Παναγιώτης Χατζηκυριάκος, ο Γιώργος Κουλαγίνης, και η κα Αθηνά Κοκοσιούλη, εκπρόσωπος της διοργανώτριας εταιρίας. Οι κες Κριτσεφσκαγια, Σαράντη και οι κ. Χατζηκυριάκος και Κουλαγίνης, είναι μέλη της ομάδας έργου του Δήμου Λέσβου, για το έτος 2016 «Ελλάδας – Ρωσίας».

 

Μοιράσου το άρθρο!