Πολιτική

23/11/2013 - 07:30

«Τραμπουκισμούς» καταγγέλλει η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Μυτιλήνης από τους καταληψίες της Διοίκησης

yle="text-align: justify;">Δεν υπάρχει άλλος  χαρακτηρισμός από τον «φασιστο-Δημοκράτη» για τους καταληψίες της Διοίκησης.
Με απαρχή την Γενική Συνέλευση της Κοινωνιολογίας και το τραμπουκικό κλείσιμο της πόρτας κατά την ώρα της καταμέτρησης , την λογοκρισία κατά των φοιτητών του πρώτου έτους που στήριξε την πρόταση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ για ανοιχτό Πανεπιστήμιο,  τους προπηλακισμούς σε ΔΣ έναντι των Δαπιτών  όλων των τμημάτων και ειδικά του ΠΤΕ , σήμερα πραγματοποιήθηκε το αποκορύφωμα της «Δημοκρατίας» των λίγων.
Στην Γενική Συνέλευση της Γεωγραφίας και ενώ υπερψηφίστηκε το πλαίσιο της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ  για ανοιχτή Διοίκηση, και αφού είχε ενημερώσει η Πρόεδρος του Φοιτητικού Συλλόγου για την πρωτοβουλία και  συνάντηση των 6 προέδρων με τον Αντιπρύτανη Φοιτητικών  Θεμάτων και αφού βρέθηκε λύση και ενημέρωσε ο ίδιος ο Αντιπρύτανης την ακαδημαϊκή κοινότητα με ηλεκτρονικό εσωτερικό σημείωμα , οι γνωστοί άγνωστοι «Δημοκράτες»   της κατάληψης αποφάσισαν να δείξουν το «ποιόν» τους για άλλη μια φορά.
Αφού φόβιζαν τον κόσμο να μην ψηφίσει ανοιχτή Διοίκηση, απειλούσαν τον Πρόεδρο της Γενικής Συνέλευσης  και μέλος της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ,ότι αν δεν βγάλει ένα κάλπικο αποτέλεσμα υπέρ των καταληψιών  , τότε «δεν θα βγουν από την αίθουσα ζωντανοί»,
Μετά από αυτό ξεκίνησαν οι προπηλακισμοί εναντίων μελών της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ.
Με βωμολοχίες, απειλές, σιδερογροθιές και  κρίκους σιδερένιους  απειλούσαν ότι δεν θα φύγει κανείς ζωντανός από την αίθουσα εάν η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ δεν ανακαλέσει την πρόταση για ανοιχτή Διοίκηση , που είχε ψηφιστεί πριν από λίγο.
Αφού ήταν πάνω από τους φοιτητές που ψήφιζαν ανοιχτή Διοίκηση και ανοιχτό Πανεπιστήμιο και τους γιούχαραν και τους απειλούσαν, ο υπεύθυνος της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Γεωγραφίας αναγκάστηκε ύστερα από έντονο προπηλακισμό και παρ ‘ ολίγο χειροδικία εναντίων του  να ζητήσει από τους φοιτητές της παράταξης της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ να ψηφίσουν λευκό για να βγουν από την αίθουσα ζωντανοί.
Οι απειλές ότι δεν θα βγούνε σώοι  συνεχίστηκαν έξω , όπου σπάσανε τα τραπεζάκια της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Γεωγραφίας.
Καταγγέλλουμε όλους αυτούς που είναι «δήθεν δημοκράτες» και μας το απέδειξαν έμπρακτα στις Γενικές Συνελεύσεις.
Καλούμε την ακαδημαϊκή κοινότητα να καταγγείλει τα φαινόμενα βίας από αυτούς που παράνομα έκλεισαν την Διοίκηση.
Απαιτούμε από την επιτροπή Εστιών να απομονώσει και να καταγγείλει  τα στοιχεία που απειλούσαν , προκάλεσαν προπηλακισμούς και κινήθηκαν βίαια έναντι των φοιτητών  της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, με την παρ όλίγο  χρήση έννομης βίας.
Απαιτούμε να μάθουμε πόσοι από τους δήθεν «πληγήσαντες» φοιτητές που είναι και καλά έξω από τις εστίες , βγήκαν με εντολή της μέριμνας και πόσοι από αυτούς στηρίζουν τις μεθόδους βίας και τρομοκρατίας.
Αυτοί οι οποίοι έχουν ως «άνδρο» τους το Πανεπιστήμιο και χρησιμοποιούν ακόμη το άσυλο ανομίας , είναι οι ίδιοι οι οποίοι παρακινούνται από συγκεκριμένους  καθηγητές και διοικητικούς υπάλληλους για να έχουν κλειστή την Διοίκηση.
Ρωτάμε όλους όσους στήριξαν την Επιτροπή Εστιών εάν συμφωνούν με τα απαράδεκτες φασιστικές μεθόδους των Δημοκρατών Φοιτητών.
Καταγγέλλουμε το ίδιο τον Γραμματέα ΠΑΣΠ και μέλος της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ και ψηφοφόρο της Νομαρχιακής του Τοπικού ΠΑΣΟΚ, ο οποίος αντί να στηρίξει την ελευθερία του λόγου με δημοκρατικές αρχές , όπως ο διάλογος προτίμησε στα πλαίσια του λαϊκισμού, της ψηφοθηρίας και της  ανεύθυνης στάσης του ως Γραμματέας της ΠΑΣΠ, να συνταχθεί με τους «φασίστες» που προπηλάκιζαν τους φοιτητές που ψήφισαν «Ανοιχτή» Διοίκηση.
Άραγε τι θα πει στους ψηφοφόρους του, ότι ενώθηκε με τους καταληψίες για να μην περάσει η πρόταση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ;
Το τοπικό ΠΑΣΟΚ στηρίζει τις καταλήψεις του Πανεπιστημίου Αιγαίου;
Οι 5 στους 9 φοιτητές της Νομαρχιακής του ΠΑΣΟΚ και στελέχη  της ΠΑΣΠ συμμετείχαν στις καταλήψεις  ή λάμπρυναν με την παρουσία τους την νυχτερινή ζωή της Μυτιλήνης.
Ο πρόεδρος της Νομαρχιακής του ΠΑΣΟΚ που είναι και φοιτητής του τμήματος Γεωγραφίας άραγε γνωρίζει τις κατευθύνσεις του Γραμματέα της ΠΑΣΠ Μυτιλήνης;
Ο ίδιος που συμμετέχει και στο ψηφοδέλτιο της ΠΑΣΠ Γεωγραφίας συμμετέχει στην κατάληψη της Διοίκησης;
Η ΠΚΣ και η ΑΡΕΝ για άλλη μία φορά στις Γενικές Συνελεύσεις στήριξαν το μπάχαλο και οι δήθεν ανεξάρτητοι φοιτητές ενώθηκαν στο κοινό μέτωπο κατά των προτάσεων της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ
Απαιτούμε από τις Πρυτανικές Αρχές να λάβουν τα μέτρα τους ,αφού η κατάσταση δεν πάει άλλο.
Το «εμφυλιακό» κλίμα που θέλουν να περάσουν οι «φασίστες της δημοκρατίας» στην κοινωνία δεν θα περάσει στο Πανεπιστήμιο.
Εφ όσον πάρθηκε απόφαση και λύθηκε το θέμα με τις εστίες γιατί συνεχίζεται η κατάληψη στην Διοίκηση;
Απαιτούμε από τους πολίτες της Λέσβου να στηρίξουν ανοιχτό Πανεπιστήμιο.
Ως ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Μυτιλήνης θα είμαστε εκεί θεματοφύλακες της δημοκρατίας να λύνουμε όσα προβλήματα υπάρχουν όπως και το πράξαμε σήμερα με την πρωτοβουλία της συνάντησης των 6 προέδρων με τον Αντιπρύτανη των Φοιτητικών Θεμάτων, όπου βρέθηκε η χρυσή τομή για να λυθεί το θέμα που είχε προκύψει με τις εστίες.

Εκ του Γραφείου Πόλεως ΔΑΠ - ΝΔΦΚ Μυτιλήνης

Μοιράσου το άρθρο!