Πολιτισμός

14/12/2020 - 07:23

14 - 20 Δεκεμβρίου «Μία μικρή Ελλάδα στην Αθήνα» μέσω live streaming

14 - 20 Δεκεμβρίου «Μία μικρή Ελλάδα στην Αθήνα» μέσω live streaming Με τη συμμετοχή της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου Χοροί και γεύσεις από τα νησιά μας

Η Περιφέρεια Αττικής πραγματοποιεί και φέτος εκδηλώσεις με τίτλο «Μία μικρή Ελλάδα στην Αθήνα» ανοιχτές για όλους τους θεατές μέσω livestreaming καθώς δεν ήταν δυνατό να πραγματοποιηθούν με ζωντανή την παρουσία του κοινού λόγω του Covid-19.

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Μοσχάτου- Ταύρου «Θόδωρος Αγγελόπουλος» από την Δευτέρα 14 έως και την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου και αφορά εικόνες από τοπία και προϊόντα της κάθε Περιφέρειας από όλη την Ελλάδα, τη Γαστρονομία της κάθε περιοχής, την Παράδοση και τον τοπικό Πολιτισμό με παρουσίαση τοπικών εθίμων, παραδοσιακών τραγουδιών και χορών.

Στις εκδηλώσεις συμμετέχει όπως και πέρσι η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (αντιπεριφέρεια Τουρισμού) σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Λεσβιακών Συλλόγων Αττικής (ΟΛΣΑ), την Ομοσπονδία Λημνιακών Συλλόγων (ΟΛΣΥ), αλλά και τις άλλες Ενώσεις, Αδελφότητες και συλλόγους των νησιών του Βορείου Αιγαίου.

Μαγνητοσκοπήθηκαν δραστηριότητες, με την γνωστή σεφ Μαρία Εκμεκτσίογλου να ετοιμάζει πιάτα χρησιμοποιώντας πρώτες ύλες από τα νησιά του Βορείου Αιγαίου και το χορευτικό από το σύλλογο Μεσοτοπιτών, ύστερα από πρόσκληση των διοργανωτών, παρουσίασε χορούς και εθιμικά δρώμενα.

Από την Δευτέρα 14 έως και την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου θα προβάλλονται εικόνες από τοπία και προϊόντα της κάθε Περιφέρειας από όλη την Ελλάδα, τη Γαστρονομία της κάθε περιοχής, την Παράδοση και τον τοπικό Πολιτισμό με παρουσίαση τοπικών εθίμων, παραδοσιακών τραγουδιών και χορών. Η αρχή γίνεται με την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Όλες οι εκδηλώσεις θα προβάλλονται με ελεύθερη πρόσβαση στο κανάλι της Περιφέρειας Αττικής στο ΥouΤube από 18.00-21.00 και από την ιστοσελίδα του Δήμου Μοσχάτου- Ταύρου dimosmoschatou-tavrou.gr/live

Η Ομοσπονδία Λεσβιακών Συλλόγων Αττικής (ΟΛΣΑ), ευχαριστεί τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, Κώστα Μουτζούρη, τον Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού, Νίκο Νύκτα, τον ειδικό Σύμβουλο Τουρισμού και Πρόεδρο των Ξενοδόχων Λήμνου Στέλιο Μάντζαρη, για την πρόταση και τη συνεργασία.

Μακάρι του χρόνου και σε πολλές άλλες ευκαιρίες ενδιάμεσα, να ανταμώσουμε πάλι από κοντά, για να έχουν και μεγαλύτερη έκταση και ποιότητα όλα τα δρώμενα και οι παρουσιάσεις...

Ελπίζουμε ότι θα ικανοποιηθούν οι προσδοκίες μας έστω και διαδικτυακά, για τον τοπικό πολιτισμό της κάθε Περιφέρειας σε όλους τους τομείς της καλλιτεχνικής παραγωγής και της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Σε μία τέτοια αναγκαστική περίοδο είναι απαραίτητο να αξιοποιούμε τις νέες τεχνολογίες με καινούργιες μορφές ψυχαγωγίας κι επικοινωνίας που, ταυτόχρονα, θα παρέχουν ασφάλεια για εμάς τους ίδιους αλλά και τους γύρω μας.

Μοιράσου το άρθρο!